Wir schaffen daß wieder nicht!

We gaan dit weekeinde proletarisch winkelen. Op naar Hamburg om lekker dingen kapot te maken, winkels te plunderen, auto´s in de fik te steken en in het voorbijgaan de politie op de bek te slaan. Daarna even langs de imbiß of McDonalds om te kijken hoe we het de volgende keer nog beter kunnen doen.

Afb: pixabay. https://www.flickr.com/photos/fbausch/5672771661

Saboteren, blokkeren en demonteren luidt de lijfspreuk van het Schwarzer Block, een met zwarte kleding en donkere zonnebrillen uitgedoste horde relschoppers. Chaos en anarchie is de ultieme bevrediging van die horde en Frau Merkel was zo vriendelijk om die horde tegemoet te komen door, tegen alle adviezen in, de G20 in een locatie (Hamburger Messe) niet ver van het Kaoten revier[i] (Schanzen en Karolinenviertel, met overwegend jonge linkse gewelddadige radicale bewoners) te organiseren.

Wat wij doen is normaal. Die wereldleiders voeren oorlogen met duizenden doden en plunderen onze planeet. Dan kunnen wij ook best wat geweld gebruiken spreekt Andreas Blechschmidt, de organisator van de Welcome to hell-demonstratie. Indirect aangemoedigd door druk knippende mediafotografen (met helm en donkere zonnebril, dat wel) liet die horde een spoor van vernielingen, leeggeroofde winkels, gewonde agenten en radeloze burgers achter om zich na de veldslagen te laven aan kapitalistische heerlijkheden om weer op krachten te komen voor de volgende dag.

Natuurlijk is ook Nederland aanwezig in Hamburg. “Om te protesteren en te demonstreren tegen de groeiende ongelijkheid in de wereld, om het klimaat en om de onzekerheid rond Europa” zijn tientallen Nederlanders aanwezig, o.m. activisten en Kamerleden van de SP. Ze onderstrepen weliswaar dat ze niets met het militante geweld en het Schwarzer Block te maken willen hebben, maar heel overtuigend klinkt mij dat niet in de oren. Zeker niet na de Hamas-demonstratie in de straten van Nederland met Harrie van Bommel in de voorste rijen die het ogenschijnlijk prima vond dat er werd geroepen dat de “Joden maar aan het gas” moesten. Als ik Kamerleden bij demonstraties en protestacties zie, vraag ik me regelmatig af wat voor kwaliteit personen op de kieslijsten van SP en GroenLinks worden opgenomen en eigenlijk zou ik mij met een voormalig Rara-activist als Duijvendak bij de SP niet moeten verbazen.

Het gaat volgens een van die Kamerleden om “vreedzaam protesteren” en blijkbaar had ze de afgelopen maand een vakantie geboekt in een oase in de Gobiwoestijn of een leuke stille plek op Antarctica om de menselijke invloed op de klimaatverandering te toetsen. De media hebben uitbundig gepubliceerd over de verschrikkingen die de bewoners van Hamburg te wachten zouden staan en in die berichtgeving stond herhaaldelijk het woord geweld dikgedrukt. Kortom: die SP-aanhangers wisten wel degelijk wat er stond te gebeuren en zijn medeschuldig aan de vernielingenstroom in Hamburg. Prima voorbeeld voor hun electoraat. Natuurlijk werd dat geweld door de grote politiemacht uitgelokt volgens ene mevrouw Pieren, bevestigd door het dwaallichtje Anne-Fleur Dekker, die het allemaal fantastisch vond.

Ik vraag me af waarom Frau Merkel Hamburg gekozen heeft voor de G20-top. Wat wilde ze daarmee bewijzen? Het was lang van te voren duidelijk wat ze daarmee de burgers van Hamburg zou aandoen. En toch heeft ze koppig haar zin doorgezet om in haar geboortestad Hamburg die bijeenkomst te organiseren. Wilde ze bewijzen dat Duitsland zo´n belangrijke politieke vergadering zonder problemen in een van haar grote steden kan organiseren? Het mocht volgens haar wat kosten. Op voorhand €200 miljoen voor de beveiliging en daar zullen nog ettelijke miljoenen bijkomen als de omvang van de schade duidelijk zal worden. Duitsland heeft zich voor de ogen van de wereld geblameerd en voorlopig is het met het Duitse vingerwijzen gedaan naar andere landen zoals Turkije en Rusland vanwege de manier waarop in die landen protestacties en demonstraties gewelddadig de kop ingedrukt wordt.

Is er ook een les te trekken uit deze chaos en ellende in en van Hamburg? De eerste les is dat de realiteit is wat politici met eigen ogen en oren moeten zien en horen en niet wat in de beslotenheid van de vergaderzalen wordt geschetst. De tweede les is dat bij belangrijke bijeenkomsten van de magnitude als de G20 gewelddadige extremisten altijd vreedzame activisten zullen overheersen en hen meezuigen in hun orgie van vuur en vernieling. De derde les is dat de horde vernielers en plunderaars een duidelijke strategie hebben. Voortdurend struinen ze in kleine mobiele groepjes de straten af op zoek naar mogelijkheden om de vergaderinglocatie af te sluiten en binnen te dringen. Onderschatting van een horde gewelddadige extremisten is het domste wat men kan doen.

Die drie lessen resulteren in de vaststelling dat altijd de veiligheid van onschuldige bewoners, deelnemers en vreedzame protestactievoerders in die volgorde het vertrekpunt voor het organiseren van dergelijke belangrijke bijeenkomsten moet zijn. In het verlengde daarvan betekent het dat die nooit in een grote stad moet worden georganiseerd waar straten, pleinen, winkels, begroeiïng en beplanting prima mogelijkheden bieden om de strijd tegen veiligheidsorganisaties aan te gaan, extreem geweld uit te lokken en zelf te gebruiken. Die vaststelling hebben de veiligheidsadviseurs van Frau Merkel ongetwijfeld gedaan en haar daarom geadviseerd de G20 niet in Hamburg te organiseren. Vermoedelijk heeft ze hen net als bij de migratiecrisis geantwoord “Wir schaffen daß”. Het resultaat kan ze op maandag zien en ik adviseer haar om alvast de beurs te trekken als ze haar kansen op een nieuwe ambtstermijn niet in rook op wil zien gaan.

———————————————–

Het goudomrande visitekaartje dat Frau Merkel regelmatig aan andere regeringsleiders wil geven, kan ze voorlopig in de zak houden.

[i] In Hamburg is het al decennia bekend dat op de Dag van de Arbeid de Kaoten op pad gaan om te “protesteren” tegen ongelijkheid en het is in die periode inmiddels routine geworden dat de ramen van banken worden ingegooid.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlef
6 jaren geleden

Een correctie. Duyvendak is van de GL.

r.dunki
6 jaren geleden
Antwoord aan  charlef

Vanmorgen een interessant interview met de Zwitserse politie in de Neue Zürcher Zeitung over de véél efficiëntere Zwitserse aanpak van dit soort rellen op 2 punten:
De Zwitsers hebben minder agenten nodig omdat zij erop voorbereid zijn om agitatoren op afstand te houden met rubber kogels en daarnaast hebben zij mobiele, uitvouwbare barricade’s op voertuigen waarmee zij snel en doeltreffend de straat kunnen blokkeren respectievelijk schoonvegen.

Daarnaast stellen de Zwitsers dat zij nooit en te nimmer dit soort tuig massaal in de binnenstad zouden toelaten bij een G20 maar reeds ver weg zouden aanpakken.
Zoals gebruikelijk in CH doet het ontbreken van slap links geleuter weldadig aan.

Hein
6 jaren geleden

Goed verhaal maar noem aub de naam van Anne Fleur Dekker nooit meer. Het is dit domme inhoudsloze wichtje vooral om aandacht te doen. Niet meer bevredigen deze behoefte. Gewoon dood zwijgen, in de anonimiteit laten verdwijnen. Dat is het beste voor iedereen.