Prikbord nr 647

Merkel heeft de rekening gepresenteerd gekregen van het jarenlang wegkijken bij extreem-linkse criminelen die zich Autonomen noemden. Kraken, straatgeweld, uitkeringsfraude, etc. werden nauwelijks aangepakt, terwijl daarvóór de Rote Armee Fraktion toch had laten zien waartoe men is staat was.

Nu noemt het tuig zich ‘anti-kapitalisten’ die zich beroepen op hun demonstratierecht. De halfzachte houding van het toelaten van demonstraties tijdens een internationale conferentie met criminelen uit Rusland, Turkije, Zuid-Afrika etc. – alsmede het ontbreken van militaire eenheden als reserve voor de politie – heeft tot terreuracties geleid, die doen denken aan gewelddadige Amerikaanse rellen. Daarbij maakte het tuig in Hamburg, waaronder ook buitenlanders, misbruik van het vermeende ‘morele gelijk’ van de vreedzame demonstranten die helemaal geen boodschap hebben aan 20.000 man politie, want zij laten het laffe geweld over aan het ‘zwarte blok’.

Doch ondanks brandstichting en nachtelijke plundering werden kennelijk geen rubberkogels ingezet of scherpschutters die iemand kunnen uitschakelen zonder hem/haar te doden.

Mosul

Nadat eerder in Syrië de omsingelde IS-strijders met bussen het strijdtoneel konden verlaten, lijkt er nu ook bij Mosul sprake te zijn van het ‘verjagen’ van IS. Dit maakt het moeilijk een beeld te krijgen van de militaire operaties waarbij toch grote aantallen soldaten, anti-IS milities en burgers om het leven zijn gekomen. Over het aantal krijgsgevangenen en hun oorlogsmisdaden zijn nauwelijks cijfers bekend. De verwoesting in de stad is enorm en weer zal naar het Westen worden gekeken voor een aanzienlijke bijdrage in het herstel, naast de opvang van vluchtelingen. Het is daarom begrijpelijk dat de Amerikaanse regering zich niet langer wil laten manipuleren om hiervoor op te draaien, terwijl vele landen in de regio zich afzijdig houden. of zelfs IS steunen.

Privileges

De arrogante houding van het Europese Parlement tegenover de Britten duidt erop dat men niet heeft begrepen wat Brexit inhoudt. Niet Brussel, maar Londen bepaalt straks de privileges van buitenlanders. En waarom zou die status voor Europeanen anders moeten zijn dan voor overige buitenlanders? Het enige dat men in Brussel kan wensen is dat die status niet slechter is dan de behandeling van Britten in EU-landen.

Uitsluiting VS

De negatieve nadruk die in Hamburg is gelegd op de onafhankelijk houding van de VS lijkt vooral voort te komen uit angst voor ‘dissenten’. Iedereen moet aan de internationale spelletjes (willen) meedoen en netjes zijn handtekening zetten onder overeenkomsten die evenveel betekenis hebben als de ‘afspraken’ in de EU of het verdrag van München dat een oorlog had moeten voorkomen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties