Prikbord nr 642

Terwijl ‘onze’ banken geld tekortkomen om (bouw)bedrijven en hypotheken te financieren, is naar verluidt 700 miljard overgeheveld naar banken in Londen, die daarmee riskante financiële transacties uitvoeren met gigantische gevolgen voor de pensioenen etc.

De beloningen en bonussen worden gewoon door de gehele samenleving betaald, hoewel zelfs politici dit niet lijken te begrijpen. De PvdA verdient dan ook een compliment met haar anti-bonussenstandpunt, doch heeft kennelijk niet begrepen dat we – mede dankzij Dijsselbloem – allang meebetalen aan de buitenlandse bankenmaffia. Zodra de ECB failliet gaat, is Nederland 120 miljard kwijt aan het ‘redden’ van buitenlandse banken en corrupte regeringen die de staatsschuld laten oplopen.  Daarbij gaat het niet alleen om Griekenland en Italië, maar tevens landen die door het IMF worden gesteund met leningen die men nu wil kwijtschelden. Binnenkort behoort ook Frankrijk tot dat rijtje.

Frontex

De halfzachte opdracht aan Frontex bij de ‘bewaking’ van de buitengrenzen, wordt elke dag duidelijker. Dit verklaart ook de agressieve toon vanuit Brussel tegenover EU-landen die hier niet aan mee willen doen en hun eigen wetten koesteren.  Vóórdat ze hun gelijk bewijzen of de geheime afspraken met de VN onthullen, moeten ze in het gareel worden gebracht. Nederland dient het vluchtelingenverdrag op te zeggen, omdat het volstrekt achterhaald is door het misbruik waarbij Europa wordt overspoeld met – deels criminele – gelukszoekers en grote aantallen potentiële terroristen. Vastklampen aan verdragen die straffeloos worden geschonden, heeft niets met de internationale rechtsorde te maken; in tegendeel, want 85% van de indringers is geen vluchteling.

Gezinshereniging

Om meerdere redenen is het merkwaardig dat nu reeds sprake zou zijn van gezinshereniging vanuit Syrië.

  1. Oorlogsvluchtelingen zouden immers terugkeren, zodra de oorlog voorbij is.
  2. De periode dat statushouders nader (moeten) worden doorgelicht vanwege de vele leugens, kan nog niet zijn verstreken.
  3. De periode die geldt als wachttijd voor gezinshereniging, mede om die gezinsleden te identificeren, kan nog niet zijn verstreken. Vooral gezien de overbelasting en nog te herstellen fouten bij de IND.

Intussen is ook in Duitsland een nieuwe vluchtreden ‘goedgekeurd’: weigeren van de dienstplicht. Dus je land niet willen verdedigen tegen (buitenlandse) terroristen, maakt iemand tot vluchteling! Deze blunder zal grote gevolgen hebben voor Turkse vluchtelingen die nu met tienduizenden toegang tot Duitsland (en vervolgens de rest van de EU) kunnen eisen. Vervolgens kan de familie ook komen.

Onderwijs

Ook de werkgevers in het onderwijs vinden dat de leraren op basisscholen te hard werken en te weinig salaris krijgen. Dit is merkwaardig, gezien het extra belastinggeld in de afgelopen jaren en de reeds verdwenen conciërges en klassenhulpen.  Enkele jaren geleden bleken scholen al voor 5 miljard te hebben ‘geparkeerd’ op spaarrekeningen. Misschien moet de inspectie zich eens wat minder bemoeien met het lesgeven en meer met de geldstromen in het onderwijs, want vooral daarmee is kwaliteit te waarborgen.

Partijdiscipline

Waar Kamerleden kennelijk wel een handtekening moeten zetten voor de partijdiscipline bij het stemmen, is er kennelijk geen handtekening nodig voor de zetel die zou moeten worden achtergelaten bij de overstap naar een andere partij. Misschien moet dit maar beter zo blijven opdat partijbesturen en gemeenteraadsfracties hun zetelkandidaten beter selecteren dan nu het geval is.

Zorgkosten

Bij alle klachten over (geldgebrek in) de zorg, moet eerst eens worden gekeken naar de ‘reserves’ waarmee onnodige nieuwbouw en schaalvergroting (extra managementlaag) worden gefinancierd. Want de vele voorbeelden van verspilling en mismanagement zijn inmiddels aangevuld met ziekenhuizen die worden afgestoten kort na een renovatie (Woerden, Waalwijk etc.) of verpleeghuizen die zijn gesloten, zonder dat het beweerde personeelstekort elders daalde.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties