Twee miljoen Palestijnen zonder stroom en medicijnen

De Nederlandse media hebben veel aandacht besteed aan het feit dat het vijftig jaar geleden is dat de Zesdaagse Oorlog plaats vond. Israël veroverde toen, in mei 1967, de Gazastrook en de Sinai-woestijn op Egypte, de Westbank op Jordanië, en de Golanhoogvlakte op Syrië. Dit gebeurde nadat deze drie landen hadden verklaard Israël te willen vernietigen.

Palestijnse terreurgang. Afb: Likoed Nederland.

Er was echter vreemd genoeg geen enkele aandacht voor het feit dat het deze maand ook tien jaar geleden is dat Hamas een staatsgreep deed in de Gazastrook en daar een islamitische dictatuur vestigde. Terwijl Palestijnen daar enorm onder lijden, want de mensenrechten worden er continue stelselmatig geschonden: christenen worden zwaar onderdrukt, homo’s en dissidenten vermoord, vrouwen zijn tot tweederangs burgers gedegradeerd.

Maar als Palestijnen lijden zonder dat Israël op de een of andere manier de schuld in de schoenen geschoven kan worden, is het blijkbaar niet meer interessant. Hetzelfde geldt voor de duizenden Palestijnen die al zijn vermoord in de Syrische burgeroorlog.

Sinds enkele weken is het leven van de kleine twee miljoen Palestijnen die in de Gazastrook wonen nog veel moeilijker geworden. De Palestijnse Autoriteit van president Mahmoud Abbas wil vrijwel niets meer betalen voor de voorzieningen in de Gazastrook, om zo de positie van Hamas te ondergraven. Dat betekent dat er geen brandstof meer is voor de elektriciteitscentrale in Gaza. Arabische landen schonken eerder nog wel eens brandstof, maar beginnen genoeg te krijgen van de bodemloze Palestijnse put.

Hamas wil Israël niet betalen voor geleverde stroom, ondanks dat het over genoeg geld beschikt door belastingopbrengsten. Maar uiteraard zijn voor een islamitische terreurorganisatie uitgaven aan wapens en terreurtunnels belangrijker dan het welzijn van de eigen bevolking. Zo was het alleen Israël dat de enige stroom die de Gazastrook nog krijgt leverde, voor de enkele uren per dag waar de Palestijnse Autoriteit nog voor wil betalen.

Egypte, dat ook aan de Gazastrook grenst, wilde al langer geen stroom meer leveren. Dat is vanwege de steun van Hamas aan IS gelieerde terreurgroepen in de Egyptische Sinaï-woestijn. Vanwege de huidige crisis levert Egypte sinds een paar dagen ook weer wat stroom. U kunt zich voorstellen wat voor problemen dit geeft voor de inwoners van de Gazastrook. Om een paar dingen te noemen: brandgevaar omdat huizen met kaarsen verlicht worden. Bedrijven en ziekenhuizen die moeilijk kunnen functioneren. Problemen in de watervoorziening omdat de ontziltingsinstallaties en pompen niet werken. Stankoverlast en gezondheidsproblemen omdat de afvalzuivering niet functioneert. Eten dat bederft. En nog veel meer problemen.

Daarnaast worden er geen of nauwelijks meer medicijnen geleverd. Ook chronisch zieken krijgen hun medicijnen niet meer. Operaties kunnen bijna niet meer gedaan worden door gebrek aan narcose-middelen. Voedsel is wel volop te krijgen, maar doordat de Palestijnse Autoriteit ook de geldstroom heeft afgeknepen, kunnen de bewoners van Gaza dit steeds moeilijker betalen.

Maar over deze humanitaire ramp voor de Palestijnen hebben de politiek-correcte media niet of nauwelijks bericht. Ook de linkse ‘mensenrechtenorganisaties’ zijn opmerkelijk stil. Het altijd zo bij de Gazastrook betrokken Amnesty International doet er compleet het zwijgen toe. Evenzo Human Rights Watch, dat recentelijk wel drie persberichten uitbracht over voetbalwedstrijden in de ‘nederzettingen’, dat was blijkbaar een heel wat ‘groter’ probleem. ‘Pro-Palestijnse’ organisaties als die van Gretta Duisenberg of Dries van Agt hoor je er zeker niet over. Net als de VN Mensenrechtenraad, die toch meer resoluties over de Palestijns-Israëlische kwestie heeft aangenomen dan over alle andere kwesties in de wereld bij elkaar. Blijkbaar omdat het vervelend zou zijn als mensen zich ervan bewust worden dat die hele Palestijns-Israëlische kwestie juist veroorzaakt wordt omdat Palestijnse leiders geen bal geven om hun eigen Palestijnse burgers, maar die misbruiken om het conflict gaande te houden. Denk bijvoorbeeld aan de indoctrinatie met Jodenhaat, maar ook aan de corruptie en de onderdrukking en het opgesloten houden van miljoenen ‘vluchtelingen’ in kampen. Anders zou duidelijk worden dat de islamitische afkeer van en jaloezie op de Joden de werkelijke oorzaak is van het conflict.

En zo ontstaat de merkwaardige situatie dat u van Likoed Nederland moet vernemen dat momenteel twee miljoen Palestijnen in Gaza lijden onder een verschrikkelijke humanitaire situatie.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Het is toch al decennia lang algemeen bekend dat Yasser Arafat’s weduwe met haar hofhouding in het duurste Parijse arondissement een stadspaleis bewoont à raison van ongeveer € 100.000 p.m.? (Alles betaald vanuit Zwitserland van hun moeizaam bij elkaar gestolen spaarrekeningetje bij “la Poste”).

Het is toch algemeen bekend dat het grootste deel van de jaarlijkse EU bijdrage voor ondersteuning bij woningbouw en aanleg/onderhoud infrastructuur wordt opgedeeld tussen de kosten van tunnels naar Israel en de Zwitserse bankrekeningen van Hamas? (niet bij la Poste maar bij alle reguliere, grote adressen).

Het is toch al jaren algemeen bekend dat Abbas net zo corrupt is als Hamas en Arafat?

Lieden als “het suffe trutje Duisenberg” en “dolle Dries”, die kennelijk ooit eens heel hard met hun hoofd ergens tegenaan zijn gelopen, gaan zo op in hun linkse ideologie dat alles wat daar feitelijk niet in past net zo lang “gemasseerd” moet worden tot het er wèl in past.

Dit fenomeen delen zij met de Sharia die letterlijk uit de Koran haalt dat indien de werkelijkheid niet overeenkomt met het door de Koran geschilderde Utopia, die werkelijkheid genegeerd dient te worden,
Zo ook de klimaat-clique die geconfronteerd wordt met het feit dat satellietmetingen uitwijzen dat de atmosfeer al 20 jaar aan het afkoelen is, zich er glashard op beroept dat er consensus is onder hun pseudo-“wetenschappers”, dus dat dit niet klopt.
Kortom, niets nieuws onder de zon maar wèl navrant dat miljoenen stakkers zo misbruikt worden door een clique cynische criminelen als Hamas en de PLO met de steun van ‘progressieve’ westerse, moreel corrupte idioten en westerse belastingbetalers.

Goed dat Likoed Nl. ook de bona fide moeite neemt om volstrekte idioten als Duisenberg, van Acht, Amnesty Int’l en andere demagogen tegen het licht te houden !