Dood door Politieke Correctheid

Bron: Gerard de Boer.

De burgemeester van Londen raakt verstrikt in zijn eigen dwalingen. In het programma “Good Morning Britain” werd hij op 5 juni door Piers Morgan gevraagd waar die 400 uit Syrië teruggekeerde Jihadisten waren. Het blijkt dat ongeveer de helft een prettig onderkomen heeft gezocht in Londen.

Hij had geen antwoord op de vraag waarom die Jihad veteranen überhaupt mochten terugkeren en eigenlijk heeft hij geen enkele vraag van Morgan beantwoord. Khan beweerde geen middelen te bezitten om de bewegingen van die 200 Jihad veteranen 24/7 in de gaten te houden. Hij moest de juiste prioriteiten stellen en uit zijn (ant)woorden bleek dat teruggekeerde Jihadisten niet de hoogste prioriteit hadden. Bovenaan zijn prioriteiten lijst bleek het Klimaat te staan! Niet verwonderlijk dat Morgan de man met onverholen verbazing aanstaarde. Volgens Morgan had het klimaat in de achterliggende periode i.t.t. home grown islamitische extremisten met een IS adoratie in het Verenigd Koninkrijk geen slachtoffers gemaakt.

Op die manier gaat een Britse autoriteit met de aanslagen problematiek om. Wanneer een dergelijke instelling wordt geprojecteerd op het detecteren en in de gaten houden van ongeveer 23.000 Britse islamitische extremisten die streven naar het omver werpen van de Britse democratie, dan is de volgende aanslag op Britse bodem in de maak. De vraag is alleen waar, wanneer en hoeveel slachtoffers zullen er vallen. Volgens Khan is dat de prijs die een Britse burger moet betalen voor het wonen en werken in de Britse metropool.

Khan is een man met bijzondere ideeën. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat Londen een rol zou moeten spelen bij heronderhandelingen over Brexit. Hij vindt blijkbaar dat Londen als een onafhankelijke stadstaat zoals Bremen en Hamburg in Duitsland, belanghebbende is bij dergelijke onderhandelingen. Bovendien stimuleert hij tegenstanders van Brexit om weer de barricaden op te gaan en ondergraaft daardoor de gebruikelijke democratische processen. Er gaan stemmen op om een afzettingsprocedure tegen Khan te starten, maar zover zal het onder de huidige condities zeker niet komen. May sprak over een “… verschrikkelijke incident…”; Corbyn de leider van het linkse Labour noemde het “…brute en schokkende incidenten…”

Natuurlijk zijn ook in de USA politiek correcte liberalen te vinden die weigeren de connectie met de islam te maken. Hillary Clinton tweette “…cowardly attack on a crowd of Young people…” en liet de aanduiding “Radical Islamic terrorism” angstvallig achterwege. Wel was ze “over the moon” over de manier waarop Khan de aanslag benaderd had. De bekende musicus Steve Wonder vond het tijd om ook een duit in het politiek correct zakje te doen met zijn tweet “if you claim terror is related to Islam, then you are a liar”. Juncker gebruikte ook de term incidenten; Secretaris Generaal van de NATO noemde het een brutale aanslag. …” Wat te denken van Richard Lui, een van de presentatoren van MSNBC die tijdens een interview zich afvroeg “…but is there any risk of overreaction?…” van de zijde van de Britse veiligheidsinstanties. Na

De manier waarop Khan en delen van de westerse liberale samenleving met islamitisch extremistische aanslagen omgaan, is werkelijk verbijsterend. Ze proberen wanhopig de verbinding tussen de bloedige aanslag en islam te vermijden, zelfs weg te moffelen of benadrukken dat er ook gematigden moslims bestaan. Wat de doorsnee burger daaronder moet verstaan is voor velen een raadsel, want een uitleg wordt door de betrokken politicus die dat onderscheid wenst te maken, niet gegeven. Politici noemen zo´n aanslag vaak een incident en beseffen blijkbaar niet dat na twee eerdere islamitisch extremistische aanslagen, het incident geen incident meer is. Dan is sprake van een gevaarlijke trend die de gewone burger als eerste treft. De reactie van het grote publiek doet velen de wenkbrauwen fronzen. Net als in Parijs en bij soortgelijke herdenkingen in andere landen, denkt het publiek In Manchester en Londen met kreten als eensgezindheid, liefde, knuffels en bloemen het terrorisme te kunnen derailleren.

Het is misschien beter om de oneliner die Marco Polo ruim 800 jaar geleden heeft uitgesproken en onlangs op de website van E.J. Bron is gepubliceerd in het achterhoofd te houden “De militante moslim is de persoon die de ongelovige onthoofdt, terwijl de gematigde moslim de voeten van het slachtoffer vasthoudt”. Achthonderd jaar later is het politiek correct denken en doen er in geslaagd om het onderscheidingsvermogen van de gemiddelde politicus te nullificeren. De aanslagen in Londen, Manchester en Parijs hebben niets te maken met de Islam? Alsof het gepassioneerd schreeuwen van “Allah is Groot” de nieuwste yell is van een van de Londense Premier League voetbalverenigingen.

Misschien willen politici dat de doorsnee burger de dood door politieke correctheid verkiest boven het leven zonder islamitisch extremisme. Het is maar waar je voor kiest.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Khan heeft letterlijk gesteld dat hij “geen geld” heeft om meer politie op straat te laten patrouilleren, laat staan 400 jihadi’s in de gaten te houden, maar hij heeft wèl daags na de aanslag een dertigtal extra agenten aangesteld om verzenders van ‘hatemessages against minorities’ op het internet op te sporen en te arresteren. De “progressieve” clique o.l.v. deze misplaatste muslim stelt duidelijke prioriteiten zoals het dodelijke klimaat en “hatemessages against minorities”….

MSNBC heeft in de US de allesverklarende vraag gelanceerd of er geen gevaar bestaat van “overreaction” op de moordpartijen in Engeland, dit op verzoek van “gay, lesbian and minority clients”.