Prikbord nr 627

Het lijkt erop dat de linkse lobby’s in dit land beter gefinancierd worden en meer mediaruimte krijgen dan bijv. organisaties ter verbetering van defensie of de rechtspraak of anti-EU of anti-drugs. Sommige burgers storen zich terecht aan de ‘proefballonnetjes’ die telkens weer worden opgelaten.

Zoals: In het tv-programma van Pauw kreeg een moslima, ook nog een Nederlandse bekeerde meen ik, alle gelegenheid haar voorkeuren uit te spreken. Waanzin, ze moest eens een paar jaar gaan wonen in een moslimland. Hier in Maastricht studeren er enkelen met Saoedisch geld; ze moeten wel een man er naast hebben zitten;  broer, neef of zo. Die Nederlandse bekeerden zijn de fanatiekste, kennelijk met politieke agenda’s.  Agenten met hoofddoekjes ?  Die commissaris moet eerst eens zorgen voor de veiligheid van zijn agenten die in bepaalde wijken zelfs bedreigd worden. Het moet niet gekker worden.

Realpolitik

Toen Bonn zaken deed met Moskou en met DDR-kopstukken, de spionage tot op het niveau van Willy Brandt plaatsvond en de ‘Amerikanen’ het binnen de NAVO voor het zeggen hadden, werd het gebrek aan democratische besluitvorming en het ontstaan van geheime deals ‘Realpolitik’ genoemd. Nagenoeg iedereen begreep dat soms het doel de middelen heiligt en dat vrome naïviteit ongewenst was in een gevaarlijke wereld. Nu Trump de dromers opnieuw wakkerschudt en niet braaf  ‘Uncle Sam’ speelt, wordt hij dagelijks overladen met kritiek. Alsof er geen honderden boeken bestaan over de schandalen in voorgaande Amerikaanse regeringen, net als in Duitse, Franse, Spaanse, Italiaanse, Zweedse, Nederlandse, Belgische, Oostenrijkse en Britse regeringen; om er maar een paar te noemen.

Slaaptekort

Volgens een onderzoek hebben veel scholieren een slaaptekort door hun verslaving aan social media. Kennelijk willen de ouders het gebruik niet beperken door de apparatuur ’s avonds op te vragen. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat vele ouders zelf het slechte voorbeeld geven. Het uitwisselen van onbenulligheden lijkt soms een dagtaak te worden; ook op school en tijdens het werk. De gevolgen voor de (geestelijke) gezondheid laten zich raden, waarbij het afsnauwen van kleuters die om aandacht vragen, kennelijk normaal is als papa/mama niet ‘gestoord’ willen worden.

Vakantieland

Natuurlijk is het triest voor Turkse ondernemers indien Turkije wordt geboycot, maar het land gaat al naar de ‘filistijnen’. Bovendien is het geen EU-land, zou het uit de NAVO gezet moeten worden en gaan in de VS stemmen op om de Turkse ambassadeur het land uit te zetten. Tot zulke ‘harde’ maatregelen is de EU helaas niet capabel. We zijn nog niet in staat om criminele hulporganisaties aan banden te leggen.

Als vakantieland is er een goed alternatief: Portugal, volgens een ervaringsdeskundige: Net in Lissabon geweest. Zag er één hoofddoekje. En schone straten, alom!  Overal liep wel een agent rond, opvallend. Koffie of een biertje € 1,20. Maaltijden voor de helft van hier. Lekker weer. Dat is een vakantieland.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties