Dreigingsbeeld terrorisme

De NCTV maakt zich zorgen dat jihadisten gebruik gaan maken van drones met explosieven om een aanslag te plegen. Dat schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in het vandaag gepubliceerde ‘Dreigingsbeeld Terrorisme’. Zo’n analyse verschijnt elke drie maanden.

Afb: wikimedia

“Het innovatieve vermogen van IS is reden tot zorg”, schrijft NCTV Dick Schoof. Hij doelt op het feit dat de groep in Syrië en Irak op het slagveld al gebruikmaakt van bewapende drones. Omdat deze werkwijze wordt verheerlijkt op mediakanalen van IS, kan het inspirerend zijn voor jihadisten in het Westen. Dat schrijft de NOS vandaag op haar website.

Wanneer wij het hebben over ‘jihadisme’, dan gaat het bepaald niet over Bredase katholieken of protestanten uit het Veluwse Vierhouten. Ook motorclubs met een bedenkelijke reputatie hebben weliswaar de aandacht, maar vormden nog geen aanleiding tot het aanstellen van een Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. De enige aanleiding die er heeft bestaan om een dergelijke organisatie in het leven te roepen, is de dreiging van aanslagen die telkens hetzelfde motief hebben: namelijk de islam.

Zolang de plicht om op jihad te gaan nog door aanzienlijke groepen moslims wordt geïnterpreteerd als een goddelijke opdracht om oorlog te voeren tegen de niet-moslims in het Westen, hebben niet-moslims maar weinig alternatieven. Allicht zouden we ons kunnen  verdedigen zoals het Westen al decennialang -maar met kennelijk weinig succes- probeerde. Misschien ook kunnen we de intellectuele neergang aan, om dan maar gewoon moslim te worden en het Westen een paar eeuwen terugplaatsen in de tijd.  Dat laatste is misschien wel het handigst: onze politici kunnen van grote afstand bekijken hoe moslims vorm geven aan hun ‘maakbare goddelijke maatschappij’ en de mannelijke burgers genieten alle voordelen die de islam heeft te bieden. Bijvoorbeeld veel vrouwen ter beschikking, wier enige rechten de sponden en de aanrechten vormen. Of wat te denken van de wekelijkse markten die worden vervangen door geselingen en ophangingen? De kruislingse elasticiteit van die spannende schouwspelen met bijvoorbeeld het voetbal is waarschijnlijk groot, maar ach: het Nederlandse voetbal is internationaal toch al weggezakt in die ranglijsten.

Het mag klaarblijkelijk niet gezegd worden, maar ik doe het toch. Ik heb namelijk een mening: de toename van de wereldwijde terrorismedreiging is evenredig met het toenemende aantal moslims wereldwijd (door een enorm geboorteoverschot) en in het Westen in het bijzonder. Was dat niet het geval dan was er minder terrorisme. Het laat zich nog vragen waarom de NCTB niet klip en klaar zegt wat iedereen gewoon kan zien: terrorisme komt voort uit de islam. Met meer islam, krijg je meer terrorisme en met minder islam krijg je minder terrorisme.

Wat we in ons land aan het probleem terrorisme doen, is onmiddellijk beginnen met ‘polderen’. In ellenlange overlegrondes wordt geprobeerd zo ellendig veel draagvlag voor een aanpak te vinden, dat de aanpak nog slechts een fractie is van wat nodig is. Dat is een nadeel, maar het politieke voordeel is dat er zoveel verantwoordelijken zijn voor het besluit dat uiteindelijk niemand verantwoordelijk is, ook niet voor de aanstaande blunders.

Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren wanneer onze ambassadeurs opdracht krijgen om in islamitisch gedomineerde landen aan regeringen de boodschap over te brengen dat bij ‘de eerste de beste terroristische aanslag onmiddellijk represaille volgt in uw land’? Als wij bijvoorbeeld de Saoedi’s simpelweg meedelen dat Mekka van de kaart wordt geveegd na een terroristische aanslag in onze landen?

Ze zouden er in Den Haag en Brussel nog versteld van staan.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties