Jihad-tranendal. Het komt

Eerdere artikelen hebben benadrukt dat de topleiding van IS eind 2014 al maatregelen had genomen om zijn krimpende invloed in het Midden-Oosten ergens anders te compenseren. Uit een twitterbericht bleek dat de identificatie van vijf nieuwe wilayata´s[1] de eerste maatregel was om de islamitisch-extremistische horizont te verbreden.

Daarbij bleef het niet. Abu Bakr had bovendien besloten om de jihad eerst te intensiveren op het Arabisch schiereiland om zich in Jemen te ontdoen van sjiitische groepen en daarna vanuit Jemen de Al-Saoedfamilie uit Riyad te verjagen. Is die klus geklaard dan kwamen de thuislanden van de kruisvaarders (West-Europa en het Verenigd Koninkrijk) en kruisvaarders (inb. Amerikanen) waar ook ter wereld, aan de beurt[2].

Het Arabisch schiereiland het eerste aan de beurt?

Waarom richt IS zich zo sterk op SaoediArabië en m.n. de Al-Saoedfamilie? Saoedi-Arabië (S-A) is de geboortegrond van het wahhabisme, een islamitische beweging gesticht in het S-A van de 18de eeuw door Muhammad ibn Abd al-Wahhab, een volgeling van de 14de eeuwse Ibn Taymiyyah. Deze Taymiyyah beschouwde de ontwikkelingen en gebeurtenissen tijdens de Medina-periode van de profeet als het beste wat de islam heeft voortgebracht[3]. Hij was tegen veel zaken. Zo verafschuwde hij  “the decorous, arty, tobacco smoking, hashish imbibing, drum pounding Egyptian and Ottoman nobility who travelled across Arabia to pray at Mecca” en zag hen als charlatans[4]. Hij was tegen symbooluitingen als bezoeken aan het graf van de profeet en het vieren van zijn verjaardag, die volgens hem imitaties van het christendom zijn. Verder verklaarde hij de oorlog aan het shiaïsme, soefisme en de Griekse filosofie. Die beginselen vormen het fundament van het wahhabisme.

De wahhabi-islam verbiedt gebeden aan heiligen en overleden familieleden, pelgrimages naar graven en bijzondere moskeeën, organiseren van religieuze feesten, herdenken van de geboortedag en verbiedt zelfs grafstenen op graven. Moslims die zich niet aan die beginselen houden, moeten gedood, hun vrouwen en dochters aangerand en hun bezittingen verbeurd verklaard worden. Het wahhabisme streeft er naar om overwonnen volken te onderwerpen en hen in een permanente staat van angst te doen leven.

IS vertegenwoordigt in optima forma het oorspronkelijke wahhabisme en verwijt het Saoedische koningshuis aan de beginselen te hebben gemorreld en een moderne vorm van het wahhabisme te hebben ingevoerd. Geen revolutionaire jihadbeweging en theologische zuiverheid, maar een beweging van een conservatief georiënteerde sociale, politieke, theologische en religieuze islamitische roeping om instituties te rechtvaardigen die loyaal zijn aan de koninklijke familie en de absolute macht van de koning steunen.

Om in te kunnen schatten in hoeverre IS binnen S-A steun heeft, introduceerde de Arabische krant Al-Hayatt op diverse sociale netwerk websites een beperkte vragenlijst over IS en diens invulling van de islam. Uit de resultaten bleek dat ruim 90% van de respondenten van mening was dat IS zich hield aan de normen en waarden van de islam en islamitische wetgeving. Ook bleken 3000 tot 4000 Saoedische jongeren te vechten aan de zijde van IS tegen de door S-A gesponsorde rebellen. De ondermijning van de autoriteit van het koningschap door IS wordt door veel Saoedische burgers niet echt gezien als een probleem, maar meer als een terugkeer naar de oorspronkelijke beginselen van Muhammad ibn Abd al-Wahhab.

Zijn kruisvaarders wel de tweede prioriteit?

Wanneer de inspanningen van IS in Europa en Azië onder de loep worden genomen, kan men zich afvragen of de thuislanden van de kruisvaarders wel in de tweede categorie vallen. In het artikel “Emni, de geheime dienst van IS?[5]  is uitgelegd op welke manier EMNI[6] de geheime dienst van IS onder leiding van Abu Mohammad al-Adnani de jihad wil verspreiden over Europa en Azië. Al-Adnani is de man die speciale eenheden aanstuurt, aanslagen fiatteert, propaganda video’s selecteert en goedkeurt en jihadveteranen uitzendt naar alle delen van de wereld. Op dit moment probeert hij de bestaande gaten in het internationale jihadnetwerk m.n. in Azië te vullen en heeft voor dat doel een mondiaal portfolio van jihadisten samengesteld. Zo blijkt er al een jihad-infrastructuur in Bangladesh te bestaan en operationeel te zijn die vooral gevuld is met overlopers van Al-Quaeda uit Bangladesh, Maleisië en Indonesië. Er zijn jihad-ontwikkelingen in de noordelijke Kaukasus en Afghanistan.

In het artikel is geschetst welke activiteiten die afsplitsingen van de geheime dienst van IS de achterliggende jaren hebben ontplooid op Frans en Duits grondgebied, Die twee West-Europese landen kunnen door de ontdekkingen van wapenarsenalen, slapende cellen, EMNI-afsplitsingen, aanwezigheid van de operationele arm Amn al-Kharji, en de uitgebreide moslimgemeenschappen beschouwd worden als de belangrijkste uitvalshavens in West-Europa om aanslagen te plegen.

Bloed, zweet en tranen

IS houdt de Saoedische samenleving een spiegel voor, waarin te zien is dat de puurheid van de wahhabistische beweging verloren is geraakt en de oorspronkelijke religieuze beginselen en zekerheden in de loop der tijd door de Al-Saoeds zijn ingeruild voor rijkdom en strafontheffing. Als het werkelijke doel de hijaz is — de verovering van de heilige plaatsen Mekka en Medina waardoor IS de legitieme emir van Arabië wordt— dan moet er nog heel wat water naar de zee stromen.

Gelet op die inspanningen en de regelmatig terugkerende kleinschalige en grotere aanslagen op Europees grondgebied lijkt het er niet op dat de IS top een prioriteitstelling in gedachten heeft  voor inspanningen om andersdenkenden ertoe te bewegen de paden van IS te volgen Bovendien onderstreept de dagelijkse realiteit dat er in Europa sneller en meer winst te behalen is dan op het Arabische schiereiland.

Ondanks het wishful thinking van westerse politici dat IS binnenkort geneutraliseerd is, lijkt juist het tegendeel het geval te zijn. Het Westen zal na de val van Mosul en Raqqa worden geconfronteerd met de bestrijding van de jihad in de eigen thuislanden. Een doeltreffende bestrijding stuit echter op een groot aantal hindernissen en valkuilen. Het islamitisch extremisme is er door het policor denken en handelen van politici en de groeiende macht van de asielindustrie in geslaagd zich te verankeren in democratische instituties. Door de onmacht van politie en Justitie, versterkt door het gebrek aan wil en middelen om een holistische en coherente inspanning van het binnenlandse veiligheidsapparaat en krijgsmacht van de grond te trekken, zal het in Europese landen een strijd worden die veel bloed, zweet, tranen kost en ellende zal veroorzaken.

————————————————————– 

[1] Een wilayata wordt benut voor rekrutering, een veilige haven voor jihadisten om op adem te komen, een halte op de verplaatsingsroute naar een front en om een potentiële oorlogszone te modelleren

[2] Zie “Den Haag nog steeds in IS-coma”

[3] Conform het salafisme.

[4] Hij veroordeelde ook het gedrag van de lokale Arabische Bedoeïenen.

[5] Informatie uit een artikel op de website van de NY Times.

[6] De volledige naam is Amniyat die in het Turks Emni en het Arabisch kortweg Amni wordt genoemd.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

Onze politiek-correcte salonsocialisten als Rutte, Asscher, Pechtold en Klaver hebben al sinds jaren expliciet toegestaan dat de Salafisten hier te lande een operationele infrastructuur onder onze ogen mochten opbouwen.
Dit gebeurt middels vanuit het M.O. door Salafistische fascisten gefinancierde organisatie’s plus, uiteraard, financiering uit Nederlandse overheidssubsidie’s van diezelfde politiek-correcte clique in Den Haag. Hetzelfde met Diyanet, maar zolang de kiezer zijn stem geeft aan tuinkabouters en trollen kunnen deze hun subversieve activiteiten vrolijk voortzetten.

Hoe navrant ook, de trieste aanslag van vandaag in Stockholm is hopelijk een ‘wake-up-call’, een catalysator voor een gezonde oppositie tegen het ingekankerde socialisme in Zweden.

Het lijkt erop dat zelfs een bomaanslag op Schiphol door de dwazen op het Binnenhof gebagatelliseerd zal worden. Dat wordt dan door Asscher wel weer afgedaan als “een statistisch verwaarloosbaar incident” want “wij laten ons niet intimideren en wij staan voor onze vrijheid en ons krijgen zij niet kapot met een aanslagje”.
Tot slot volgt de gotspe van Pechtold dat wij daarom toch vooral niet te hard en categorisch moeten optreden tegen die twee spreekwoordelijke Syrische homo’s voor wie wij de grenzen permanent open dienen te houden omdat niet alle muslims radicaal zijn ….

Kortom, als er een aanslag komt, laat die dan op het Binnenhof plaats vinden zodat er geen onschuldige mensen elders slachtoffers worden van die moreel volstrekt corrupte clique.