Tijd voor een andere leugendetector

Het zou politici en vertegenwoordigers van de MSM in Nederland sieren als ze hun excuses op schrift aanbieden aan de President van de Verenigde Staten. Die galspuwers hebben weer te vroeg victorie gekraaid en dreigen nu in hun eigen gifvaten te vallen. Dat is het gevolg van journalistieke luiheid en het kopiëren van berichten van het uiterst liberale deel van de Amerikaanse gevestigde media.

De oude leugendetector… Afb: Wikipedia

Wat is het geval. Sinds maandag 3 april worden de websites in Amerika gevuld door berichten die bevestigen dat een of meerdere hoge functionarissen in de Obama regering (inb. de voormalige president) genoemd worden in het volg proces dat naar nu is gebleken al een jaar voor de inauguratie van Trump is begonnen. Bijna vanzelfsprekend zijn de linkse media wanhopig bezig de zaak te spinnen, maar na allerlei verklaringen die de initiële uitspraak van de huidige president onderbouwen, dat hij door de Obama regering was afgeluisterd, zal dat een up hill battle worden. Ook in Nederland staan politici en media vertegenwoordigers op die het geheel uit de context willen trekken om het desastreuze effect voor Obama en zijn kliek te dempen.

In de artikelen “Uitholling Overdwars” en “ Sins of the Father” is een aantal voorbeelden opgelijnd, dat ““the Obama Administration´s a Long History of Shady Surveillance” onderbouwt. De acties die in die twee artikelen genoemd zijn, liggen in het verlengde van Salinsky´s boek “Rules for Radicals” dat door Clinton en Obama in hun politieke jeugd warm omarmd werd. Uit de manier waarop de Democratische Partij al weken om zich heen slaat, zou men kunnen vaststellen dat Salinsky´s beginselen de leidraad vormen van het frustratie beleid dat de Democraten nu voeren. En dat is een bedenkelijke keuze.

Terug naar het afluister gebeuren rond de nieuwe POTUS. Op maandag 3 april komt een stormvloed aan verklaringen uit beeldbuis en computerschermen.

  • De Washington Examiner bericht “The National Security Council has uncovered computer logs that detail the instances former national security adviser Susan Rice requested and viewed records that included President Trump and his campaign staffers’ names in intelligence reports from July (2016) through January (2017)”.
  • Voormalige US Aanklager Joseph diGenova vult in een telfonisch interview met de The Daily Caller News Foundation Investigative Group aan ”What was produced by the intelligence community at the request of Ms. Rice were detailed spreadsheets of intercepted phone calls with unmasked Trump associates in perfectly legal conversations with individuals”.
  • Michael Doran een voormalige hoge functionaris binnen de NSC bevestigt de twee eerdere observaties en voegt daaraan toe “…a stream of information that was supposed to be hermetically sealed from politics, but that somehow the Obama administration found a way to blow a hole in that wall… this is a leaking of signal intelligence….. That’s a felony and you can get 10 years for that. It is a tremendous abuse of the system. We’re not supposed to be monitoring American citizens. Bigger than the crime, is the breach of public trust.”
  • (Ret.) James Waurishuk, een NSC veteraan en voormalige plaatsvervangend hoofd van de Inlichtingen afdeling van U.S. Central Command stelt “We’re looking at a potential constitutional crisis from the standpoint that we used an extremely strong capability that’s supposed to be used to safeguard and protect the country..and we used it for political purposes by a sitting president. That takes on a new precedent.”

En de kolonel heeft gelijk. De Democratische Partij lijkt bereid te zijn het Amerikaanse Democratische Model voor eigen gewin op te blazen.

Maar er blijkt tijdens de Obama periode nog meer merkwaardige zaken aan de orde te zijn geweest. Na haar terugtreden als Minister van Buitenlandse Zaken bleef Obama Clinton voeden met hoog geclassificeerde informatie en zes van haar medewerkers hadden onafgebroken toegang tot die geclassificeerde gegevens. De Conservative Tribune meldt dat Clinton met toestemming van Obama tijdens haar verkiezingscampagne toegang had tot geclassificeerde informatie. Hoewel de directeur van de FBI in zijn verklaring van 5 juli 2016 op de TV met klem had gesteld dat Clinton en haar naaste medewerkers heel slordig waren omgesprongen met gevoelige hoog geclassificeerde informatie, is dat vreemde privilege niet opgeheven. Vragen om opheldering werden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voortdurend onbeantwoord gelaten of gedwarsboomd. Gelet op de manier waarop inlichtingen functionarissen hebben bijgedragen aan leak journalism, zal het geen verrassing zijn als in een later stadium bekend wordt dat Clinton tijdens de verkiezingsrondes gevoelige informatie over haar opponenten binnen en buiten de Democratische Partij heeft gehad en gebruikt. Zoals al vaker is vastgesteld, ieder ander zonder de naam Clinton zou allang een groot aantal jaren achter tralies moeten doorbrengen. Deze informatie onderstreept dat de inlichtingen structuur een groot Democratisch bolwerk is geworden.

In dit drama speelt vooral de voormalige US Ambassadeur bij de UN en voormalige Nationale Veiligheidsadviseur van Obama, Susan Rice, een discutabele rol. Hoewel zij in het verleden vaker aan de verkeerde kant van de waarheid stond, was het ontluisterend te zien en te horen hoe zij zich zelf binnen een week tegensprak. Het lijkt of deze politica er een sport van maakt om regelmatig een loopje met de waarheid te nemen. In deze rottende politieke wereld is zij gelukkig voor haar, niet de enige. In de USA hebben zich hele stammen onder de leugen banier verenigd. In Nederland trouwens ook.

Het Amerikaanse Democratische model is altijd een baken geweest voor westerse politici die dreigden af te drijven van democratische beginselen. Daß war einmal. Het wordt steeds duidelijker welke rampspoed acht jaar Obama Amerika heeft gebracht en de uitwassen blijven helaas niet beperkt tot de grootste democratie die het westen kent. De samenlevingen worden dagelijks geconfronteerd met onevenwichtige niet op feiten berustende informatie en vragen zich steeds maar weer af of opnieuw sprake is van nepnieuws. Van propaganda. Volgens de politieke elite is de wijze waarop die elite de realiteit beschrijft de enige echte waarheid.

Dat is moeilijk te geloven. De politieke tolerantie voor de mens die van buiten komt en minder kans heeft gehad om in het leven te slagen, neemt groteske vormen aan. Om niet te stellen dat westerse politici te ver daarin zijn doorgeslagen. Nu diverse politici ook in Nederland herhaaldelijk betrapt worden op grijze en zwarte leugentjes, op manipulatie van het electoraat en het voortduren gebruik van een romantische semantiek om de echte bedoelingen in de politieke mist te laten verdwijnen, kan slechts een conclusie worden getrokken: de politicus en de gevestigde media zijn niet meer te vertrouwen. Het is duidelijk dat het tijd wordt voor een andere politieke mores.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
7 jaren geleden

Zoals ik hierboven al schreef is de Democratische boomerang op de terugweg.

Typerend dat FOX-News nu de moreel corrupte Susan Rice keihard confronteert met de feiten die wijzen op grof machtsmisbruik door de Obama clique, terwijl CNN slechts met modder gooit naar de FOX anchors in persoon omdat die feiten tegen hen spreken.
De rest van de linkse pers is nergens te bekennen, dus laten wij nu maar eens kijken wat een locaal sufferdje als de NRC hier te melden heeft, laat staan de treurige rest van onze verlinkste vaderlandse krantjes.

Zo’n grof schandaal zou nette mensen tot zwijgen brengen, maar heeft de rabiate Democratische salonsocialisten er nog nooit van weerhouden om hun (te) grote monden open te trekken, net zoals Chuck Schumer, de hersenloze verpersoonlijking van alles wat fout is aan de Democraten, zich zo heeft laten gaan om de Supreme Court benoeming van rechter Gorsuch te saboteren in zijn panische streven naar – niet bestaande – macht.

Hij offert zo op gratuite wijze het grondwettelijke instrument van de de ‘filibuster op’, een eeuwenoude bescherming voor de oppositie en holt hiermee de Senate uit tot een niveau van de House of Representatives, hetgeen de Democraten op termijn gaat opbreken.

Zolang de Democraten gedomineerd worden door die hondsdolle extreme vleugel zullen zij hun eigen positie meer en meer ondergraven en een tweede termijn voor Trump garanderen, zeker als zij niet in staat zijn om de slechts op eigenbelang beluste Clinton clique maandagochtend bij de vuilniszakken op de stoep te zetten en meer inspirerende candidaten te presenteren dan deze gefrustreerde ‘losers’.

r.dunki
7 jaren geleden

Interessant dat de heisa in de USA begon met het Democratische ‘melken’ van het thema ‘Russische interventie in de verkiezingen’ o.g.v. (Democratische) lekken in de N.Y.Times.
Nu blijkt dat die strafbare lekken (tot 10 jaar gevangenisstraf) inhoudelijk geen steek houden verandert de boomerang van richting en weten de manipulatieve Democraten niet hoe snel zij de hoofden onder het maaiveld moeten verstoppen.

Dat dat voor een moreel corrupte Susan Rice moeilijk, zo niet onmogelijk, zal blijken is slechts te hopen want met nu verschijnende getuigen uit de nationale veiligheidsdiensten, die onder de rancuneuze agitator Obama zich wijselijk stil hielden, is er alle kans dat met name het strafrechtelijk doorslaggevende element van haar ‘intentie’ bewezen kan worden.

Dan wordt het bijltjesdag, want ruim een halve eeuw ‘social justice’ vraagt daarom. Het is nu zo’n 50 jaar geleden dat ik als student tijdens, een kort verblijf in Berkeley, voor het eerst geconfronteerd werd met de drugs-, drank- en sexverslaafde hippiegeneratie.

Deze leeghoofden vormden een dankbaar focus voor de Russische propaganda tijdens de koude oorlog en begonnen met de op die wijze bij hen binnengedruppelde politieke correctheid een vorm van rechtvaardiging voor hun lege bestaan te vinden, uitmondend in een Barack Obama, Hillary Clinton, John Kerry, Chuck Schumer, Nancy Pelosi en andere subversieve opportunisten .

Navrant is dat deze volgelingen van Saul Alinsky vandaag de dag – net als in Nederland – pretenderen ‘progressief’ te zijn terwijl zij al decennia lang de gevestigde orde vormen van de zakkenvullers op het pluche dat zij tot hun eigen verbazing hebben veroverd dankzij de onhandigheid waarmee hun oppositie omging met hun ideologische prietpraat en zich allerlei schuldcomplexen liet aanpraten door deze ‘ideologische bekken op poten’.

Dat Trump de strijdvaardigheid, energie en nog grotere bek had en heeft om hen niet alleen het hoofd te bieden maar ook te vuur en te zwaard te lijf te gaan is hoog tijd; de grote schade die dit alles in de maatschappij veroorzaakt is onvermijdelijk ‘ to drain the swamp’.

P.S: Denk eens i.p.v. aan Russische interventie in de Amerikaanse verkiezingen aan interventie van een rabiate Democraat genaamd Soros in de Nederlandse verkiezingen:

http://dailycaller.com/2017/04/05/leaked-docs-show-how-soros-spends-big-to-keep-populists-out-of-power-in-europe/