Asielzoekers halen in meerdere landen uitkeringen op

Het lijkt erop dat de huidige migrantenstroom verdraaid weinig ‘apothekers uit Aleppo’ bevat. Een kleine tegenvaller voor onze minister van Sociale Zaken, die er met enige stelligheid vanuit ging dat zich onder de ‘vluchtelingen’ een groot aantal geleerden en toekomstige Nobelprijswinnaars zou bevinden. In het Duitse Berlijn zijn de kosten van criminaliteit onder deze hoogopgeleide immigranten inmiddels geschat op zo’n 200 miljoen euro per jaar.

Deze migranten blijken, volgens de  website Schwäbische ook nog eens op eenvoudige wijze misbruik te maken van de sociale zekerheid in Europa. Door zich in meerdere landen als ‘vluchteling’ te laten registreren en uitkeringen aan te vragen, scheppen de gelukszoekers grote hoeveelheden geld binnen. Men reist simpelweg met de bus heen en weer tussen de landen, uitsluitend om de uitkeringen op te halen. In de Zuid-Duitse plaats Lindau, vlakbij de grens met Oostenrijk, zijn inmiddels volgens de website al zo’n 80 fraudeurs gepakt. De autoriteiten gaan ervan uit dat het er vermoedelijk nog veel meer zijn die op deze wijze maandelijks duizenden euro’s collecteren. De politiek zwijgt tot nu toe over het even kostbare als schaamteloze misbruik.

Inmiddels worden bussen die onderweg zijn naar Oostenrijk elke nacht kort voor de grens gecontroleerd. Vooral de ‘Flixbus’ sneldiensten tussen Frankfurt en Rome en die tussen München en Turijn zijn geliefd bij de fraudeurs, omdat de kaartjes op die diensten slechts tussen de € 30 en € 60 kosten. Bijna iedere nacht worden er wel weer migranten opgepakt die in beide landen uitkeringen ontvangen, en bovendien meestal zowel Duitse als Italiaanse verblijfspapieren bij zich hebben.

Een groot probleem is dat van migranten vaak geen vingerafdrukken en dergelijke worden genomen, en dat dit in bepaalde gevallen zelfs verboden is met het oog op de ‘privacywetgeving’. In Lindau bijvoorbeeld, mag de vingerafdrukscanner alleen gebruikt worden om migranten een ID-bewijs te geven. Daarna worden deze gegevens gewoonlijk weer vernietigd. Anis Amri, de beruchte aanslagpleger op de Kerstmarkt in Berlijn, kon door het ontbreken van controle onder maar liefst 14 verschillende identiteiten in verschillende EU-landen geregistreerd zijn. In Braunschweig ontdekte een speciaal daarvoor opgerichte commissie onlangs nog 300 gevallen van overeenkomstige uitkeringsfraude door migranten, wat de stad inmiddels dan ook al miljoenen euro’s heeft gekost.

Wij hebben inmiddels al decennialang te maken met een te grote toestroom van mensen die weinig of niets bijdragen aan onze rijk opgetuigde verzorgingsstaat. Integendeel: zij leveren enorme kosten op. Elsevier columnist Syp Winia heeft in 2009 al eens voorgerekend dat er in Nederland sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw ongeveer 200 miljard euro is uitgegeven aan uitkeringen, voorzieningen en extra beroep op medische zorg door niet-westerse allochtonen.

De ongebreidelde immigratie zal ten koste gaan van niet alleen onze verzorgingsstaat, maar ook van onze natiestaat.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arnold
7 jaren geleden

Gebeurde al in de jaren negentig met Tamils. Reisden heen en weer van Nederland naar Engeland en terug. Hadden dubbele uitkeringen. Blijkt nu ook te gebeuren met Somaliers. En dat is nog maar het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. De overheid slaapt door.