Media overkill

Trump dit, Trump dat, Trump zus, Trump zo, Trump hier, Trump daar. Het is duidelijk dat de nieuwe president van de Verenigde Staten de gemoederen danig bezighoudt. Zodanig zelfs, dat ik er onderhand echt hélemaal klaar mee ben.

Maar dat was ik eigenlijk al bij de voorrondes van de voorrondes van de (enz. enz. enz.), omdat de Nederlandse(!) media daar overdreven veel aandacht aan besteedden. Verspilling van kostbare zendtijd en krantenpapier.

Trump

Donald Trump op weg naar de inauguratie. Afb: youtube scr.

De kranten staan vol over president Trump, het nieuwsoverzicht op Facebook staat er vol mee, en ook op televisie en radio word je ermee doodgegooid, tot Radio 4 aan toe. En het zijn zonder uitzondering  huilebalken die om wat voor reden dan ook president Trump niet moeten. Zelfs één van de presentatrices op Radio 4 zag het wegblijven van muzikanten op de inauguratie van de nieuwe president als een ‘lichtpuntje’ – om nog maar te zwijgen van voormalig CDA-politica(!) Sabine Uitslag, die als kersverse adoptiemoeder zelf een naam mocht bedenken voor een pasgeboren lammetje dat ze bij één of andere actie adopteerde: “Ik heb nog even Trumpie overwogen. Onder het motto: veel geblaat, weinig wol. Maar dat vond ik toch wat zielig voor dat diertje”. Zo iets komt dan op tv bij Jinek en in De Telegraaf. En dat, terwijl de man amper een paar dagen op functie zat.

De Amerikanen hebben hun keuze gemaakt, waarbij ik het zelf bijzonder opmerkelijk vind dat uit de ruim 300 miljoen(!) Amerikanen uitgerekend Donald Trump en Hillary Clinton als presidentskandidaten naar voren zijn gekomen. Maar dat zijn mijn zaken niet, laat staan dat ik er ook maar íets aan kan veranderen. Ik ben een Nederlander en woon in Nederland, niet in de Verenigde Staten. Ons staatshoofd is Zijne Majesteit koning Willem-Alexander, niet president Trump. Ergo: accepteer nu maar gewoon dat de Amerikanen hun keuze hebben gemaakt en dat er een nieuwe wereldleider in het Witte Huis, ver weg, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan resideert. En als u vindt dat hij weg moet, dan stuurt u hem een e-mail of een brief, of u neemt het vliegtuig naar Washington en gaat hem daar persoonlijk uitleggen waarom het beter is dat hij vertrekt. Maar stop alsjeblieft met dat achterafgejank in de (social) media, allemaal. Get a life!

Dank u wel.

*Het is wellicht verstandiger om u eens te gaan oriënteren op onze eigen Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen over krap anderhalve maand.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
7 jaren geleden

Je relaas heeft niet geholpen. De anti Trump machine stoomt nog op volle kracht en we zijn een week van onze verkiezingen.

Maar je hebt wel gelijk

Puck van der Land
3 jaren geleden
Antwoord aan  Marc

Maar binnenkort, of eigenlijk nu al sinds vorige week, hebben we ook zo’n zelf repeterend aantal woorden, die de afgelopen dagen steeds vaker in de media te lezen waren: FvD, FvD dreigt te splijten, FvD zit in maag met JFvD. Het is FvD voor en na, en het oude verhaal van dit voorjaar wordt telkenmale herhaald en uitgesponnen etc.
Geen hond buiten FvD zelf weet er het fijne van, of gaat op onderzoek uit. En met welke bedoeling gebeurt dit: om FvD zwart te maken als verkeerde partij zodat ze geen succes zullen hebben bij de komende verkiezingen.
Ik weet ook niet wat er binnen JFvD rondgaat, maar het lijkt me een goed plan om de commissie olv Paul Cliteur aan het werk te zetten. Om de achterklap te ontzenuwen. De stokende media zullen zich daar niet bij neerleggen, als napraters en volgers van de Amerikaanse media.
We gaan het zien . FvD heeft al enige stormen en stokers overleefd. Zullen we het hier dan verder hebben over de ruk naar links van de VVD, of die zolderkamercommunist die de jeugdbeweging van de SP die een greep naar de “macht” doet?

A.J.F.M. Baas
7 jaren geleden

Amen.