De wal keert het schip

Vrijwel de gehele Nederlandse politiek, met uitzondering van de PVV, heeft verbolgen gereageerd op het Amerikaanse besluit om reizigers te weren uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen. Ook premier Mark Rutte is, na veel zeuren van de Linkse Kerk, tegen het Amerikaanse inreisverbod voor inwoners van zeven moslimlanden.

Premier Rutte. Afb: Wikimedia

Hij wijst het af en betreurt het, zo laat hij zondag weten in een gezamenlijke verklaring met minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken: “Nederland is ervan overtuigd dat vluchtelingen van oorlog en geweld een veilig heenkomen verdienen ongeacht hun afkomst of geloof”. Beide bewindslieden betreuren het verbod en wijzen zij het af. Inmiddels hebben ook andere Europese regeringsleiders hun onvrede laten blijken. De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt het door de VS uitgevaardigde inreisverbod voor vluchtelingen en burgers uit zeven moslimstaten verkeerd. De Britse premier Theresa May bleek dezelfde mening als Merkel toegedaan maar reageerde zondag  wat later, hetgeen haar overigens op veel kritiek van politiek-correcte eenheden kwam te staan. Tot dusver heeft nog geen van die politici uiteen gezet waarom Syrische vluchtelingen beter naar het Westen kunnen vluchten, in plaats van bijvoorbeeld naar veilige en oorlogsvrije landen in de regio zoals Saoedi-Arabië of Qatar.

Het nieuwe Trump team doet de Europese club inclusief Juncker c.s. er oud en belegen uitzien. Het bepaald ongedwongen team in het Witte Huis heeft compleet lak aan politieke correctheid. In plaats van persconferenties te beleggen stuurt Trump zijn toespraken via Twitter rechtstreeks naar de Amerikaanse burgers want de media interesseren hem geen zier. De maatregelen die de nieuwe Amerikaanse president neemt zijn niet anders dan wat hij in de verkiezingen reeds had toegezegd. Op voorstellen als deze hebben de burgers van de VS kunnen stemmen en dat deden ze ook vrij massaal. Vervolgens krijgen zij wat zij vroegen en het ziet er naar uit dat dit de Europese leiders nogal tegen de borst stuit. En dan gaat het over ‘inreisverboden’ waar de Linkse Kerk aanvankelijk ‘deportaties’ voorspelde.

Enerzijds is het opmerkelijk dat een immigratieland bij uitstek (want dat is de VS wel in het bijzonder) een uitzondering maakt voor één heel specifiek kenmerk: de islam. De burgers in Amerika echter, zijn de datum van 11 september 2001 niet vergeten, al kijkt het grootste deel van onze politieke elite graag even een andere kant op als die datum wordt aangehaald. Waar elites tot op de dag van vandaag volhouden dat deze vier aanslagen met 3.000 dodelijke slachtoffers, evenals de ruim 30.000 aanslagen daarna, ‘niets met de islam hebben te maken’, weten gewone burgers wel beter. Zij zien het dagelijks om zich heen en voor hen zijn de intenties van deze ideologie, evenals die van het communisme, volstrekt duidelijk. Hele wijken zijn overwoekerd door deze middeleeuwse ideologie, waar de gewone autochtone burgers letterlijk een vreemdeling in eigen land zijn geworden. Zij zijn tweederangs burgers geworden die het resultaat van hun arbeidsinspanningen maximaal afgeroomd zien, terwijl hun vertrouwde culturele structuren moeten wijken die schaamteloos worden betiteld als ‘racistisch’ of ‘xenofoob’.  Door nota bene degenen die de afgeroomde vruchten van hun arbeid genieten, ook dat nog. En toch blijven onze politieke voorlieden vooralsnog met de armen over elkaar staan, zich kennelijk onbewust van een naderend en onvermijdbaar onheil, maar klapwiekend van politiek-correct uitspraken en houdingen.

Trump spreekt velen hier in Nederland en Europa aan en legt bloot wat de gewone mensen denken: het establishment beschermt zichzelf en hun banencarrousel maar niet de mensen waar het echt om draait in dit land. Politici bejubelden zichzelf en hun successen – maar arbeidsplaatsen verdwijnen in hoog tempo en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf gaan dicht. Trump daarentegen, wil het terrorisme eruit en de banen terug erin. Ford, Fiat (Italiaans), Chrysler en Toyota (Japans) kon hij al overtuigen. Zij investeren miljarden in de VS in plaats van in Mexico en creëren hierdoor tenminste 2.000 banen en blijven 3500 banen behouden. Precies wat de Amerikaanse burger wilde: werk en inkomen dat niet wordt afgeroomd voor onzin-industrieën zoals de vluchtelingen, politiek-correct gebazel over het terrorisme of onbewezen klimaattheorieën en bijbehorende groene flauwekul. Ze vroegen het en ze krijgen het.

Het is volstrekt onbegrijpelijk dat de Europese politieke elites tegen het huidige Amerikaanse beleid  te hoop lopen. Miljoenen burgers zijn nu eenmaal wat praktischer en meer nuchter als het om de inrichting van hun maatschappij gaat en behoren daarin een grote stem te hebben. Wanneer dat achterwege blijft dan keert de wal uiteindelijk het schip. En dat staat overal in de vrije wereld te gebeuren omdat het anders gedaan is met ontwikkeling van de vrijheid.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
7 jaren geleden

Prima kijk op de moderne werkelijkheid. Moge de politiek correcte elite en media u ooit volgen!