Terrorisme is normaal

“Zo’n bericht over een IS-sympathisant met een doorgeladen wapen in Rotterdam: dat zou vijf jaar geleden voor veel meer onrust hebben gezorgd. Nu is het na een dag uit het nieuws, en dat is goed. Er ontstaat een soort normaliteit”. Aldus Dick Schoof, nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid in het Algemeen Dagblad.

Kijk eens aan: het is ‘goed’ dat we de terrorismedreiging ‘normaal’ zijn gaan vinden. De prioriteiten bij ons overheid en haar instituties liggen niet langer bij het voorkomen en uitbannen van dergelijke gevaren, maar zij zijn aan het werk met de normalisering van onze gevoelens jegens dit probleem. Laten we zeggen dat daarmee het dreigingsniveau wat van onze eigen overheid uitgaat inmiddels substantieel is.

Dick Schoof. Afb: wikimedia

Het is een beetje de teneur van 15 mei 1940. ‘U zult zien dat die Duitsers best zijn te pruimen ook al pikken ze er een paar uit om over de kling te jagen’. Inmiddels weten we wel beter en we mogen wij blij zijn dat Engelsen, Canadezen en Amerikanen het bepaald niet normaal vonden wat de Moffen en Jappen uitspookten. Anders hadden we inmiddels allemaal een tendovaginitis (peesschede-ontsteking) aan de rechterarm.

Uit het interview blijkt dat Nederland een soort uitvalsbasis is voor islamterreur. En inderdaad kunnen dergelijke terroristen vrijwel ongestoord hun gang gaan, zoals bleek na de aanslag in Berlijn. Dat gaat niet zonder hulp en daarvan is ook binnen onze landsgrenzen kennelijk genoeg beschikbaar: de moslimgemeenschap steekt kennelijk gaarne een handje toe om de terroristen een schuilplaats te bezorgen. Dat verklaart meteen waarom ons land nog niet is getroffen door een aanslag want de islamitische terroristen beschouwen ons land gewoon als een goed geoutilleerde kazerne.

Daarmee is dit kabinet niet alleen het beste van de oorlog, maar meteen ook het beste kabinet van ín de oorlog.

Wat een magistrale en laffe puinhoop.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties