Prikbord nr 568

Hoewel Groot-Brittannië geen deel uitmaakt van de eurozone, willen zowel de ECB (Draghi) als Luxemburg de Britten hun Brexit ‘betaald zetten’. Onbegrijpelijke wraak door lieden die kennelijk bang zijn een stukje van hun dictatoriale macht en financiële manipulaties te verliezen. Van ‘Europese samenwerking om oorlogen te voorkomen’ is weinig meer te merken.

 

Prikbord_pixabayHaags complot

Na de artikelen en boeken van Reuchlin, Tak, Horchner, Kaptein, Poot,  Akkermans, Van der Voort, De Vos, Van Putten, Uffing en vele anderen, stelt nu ook prof. Derksen de rechtsstaat ter discussie in zijn nieuwste boek over onschuldig gestraften. Het wordt tijd voor een parlementair onderzoek, maar welke politici durven dit nog aan? Alleen christelijke partijen?

 

Duitse verkiezingen

Merkel kan de macht nog niet loslaten en wil kennelijk ‘strijdend’ ten onder gaan. Dat zal het gezichtsverlies voor haar partij alleen maar vergroten in het licht van de ontwikkelingen in de komende maanden binnen de EU, in Turkije, in de NAVO, in Griekenland, in Frankrijk en in Duitsland zelf. Haar deal met Erdogan blijkt een laffe vlucht voor echte maatregelen te zijn, met grote gevolgen voor de Turken, de Koerden en de Turkse gemeenschappen in Europa. Het gebrek aan integriteit in de politieke, financiële en industriële elites zal door haar regering met de SPD niet worden aangepakt. En het absurde energie- en milieubeleid zal ten koste blijven gaan van de welvaart en de begrotingen voor politie en defensie. Kortom, de verkiezingen in Duitsland zullen de samenleving even hard verdelen als die in de VS, Groot Brittannië, Frankrijk en Spanje.

 

Lerarentekort

Wie de berichten over het vermeende lerarentekort op een rijtje zet, komt tot de conclusie dat er genoeg leraren zijn, maar het (extra) geld niet aan hen wordt besteed. Scholen met een onderbezetting moeten daarom met voorrang worden doorgelicht door de inspectie.

 

Neponderhandelingen

Zelfs Merkel wil de toetredingsonderhandelingen met Turkije stoppen, maar de VVD voelt meer voor neponderhandelingen om te voorkomen dat Turkije de vluchtelingendeal schendt (of ging deze deal veel verder dan wij mogen weten?). Doch wat is er nep aan visumvrij reizen, € 6 miljard en een gruwelijke dictatuur? De VVD wil gewoon Brussel niet voor het blok zetten door te eisen dat er echte grenssluiting en uitzettingsmaatregelen worden toegepast, want daarin is de EU wel degelijk chantabel. En die € 6 miljard zijn snel ‘terugverdiend’ door de overige geldstromen naar Turkije te stoppen.

 

Offensief

Nu de zgn. vluchtelingen steeds meer worden ontmaskerd, zijn de zieligheidsindustrie en politiek links een media-offensief begonnen om de verkiezingsprogramma’s en de publieke opinie te beïnvloeden. Kennelijk houdt men er rekening mee dat Turkije de deal opblaast, waardoor Wilders extra stemmen zou trekken. Intussen blijken de bed-bad-brood wethouders weinig integer in hun discussie met de staatssecretaris en laat de EU oogluikend toe dat hulporganisaties schepen inzetten als ‘veerdienst’ over de Middellandse Zee, terwijl de uitzettingsmaatregelen met wisselend succes worden gesaboteerd door politici, advocaten, landen van herkomst, activisten en rechters.

 

Referendumcommissie

Was het niet de taak van de referendumcommissie om misbruik van belastinggeld te voorkomen? Komt er nu ook een ‘zwarte lijst’ van incompetente toezichthouders of alleen van subsidiefraudeurs?

 

Vakministers

Critici die Wilders verwijten dat hij geen geschikte kandidaten voor een ministerspost in zijn partij heeft, kent blijkbaar de erbarmelijke kwaliteiten niet van veel huidige ministers uit de gevestigde partijen. Het zou juist goed zijn als er geen omhooggevallen politicus, maar een vakminister wordt aangesteld, die niet afhankelijk is van de media, lobby-groepen,  partijvrienden binnen de ministeries en baantjesjagers in allerlei adviesraden. En integere vakmensen zijn er genoeg in dit land; zelfs voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Quekel
7 jaren geleden

Dag geachte heer Dorrestijn,

Weer een goed prikbord. Leest u wat bij Omroep Brabant nu weer wordt gepubliceerd, ook Pim Fortuyn werd een fascist genoemd, de trieste afloop kennen we, m.v.g. Paul Quekel

COPIE OMROEP BRABANT:’Huisfascisten’: PVV boos om uitlatingen van directeur denktank

EINDHOVEN – De PVV-fractie in Provinciale Staten is boos om uitlatingen die Nexus-directeur Rob Riemen heeft gedaan in een mailwisseling met de provincie. Riemen noemt de PVV in die mails ‘jullie huisfascisten’. Riemen gaf in een begeleidende brief antwoord op statenvragen van de PVV over de besteding van subsidie.

Nexus is een intellectuele denktank in Tilburg, die jaarlijks de Nexus-lezing houdt.

‘Elitaire snoepreizen’
De PVV denkt dat de subsidie uitgegeven wordt aan ‘elitaire snoepreizen’ en heeft daarom vragen gesteld aan het provinciebestuur. Volgens Riemen is dat niet zo. “Ik heb geen idee wat elitaire snoepreizen zijn (is er iemand die mij dat kan uitleggen?)” zo schrijft hij in de brief. Volgens de directeur reist de directie veel, om de komst van belangrijke sprekers naar het Nexus-instituut mogelijk te maken.

In een mailwisseling bij de beantwoording van de statenvragen, haalt de Nexus-directeur hard uit naar de PVV-fractie. “Het zijn geen vragen, het zijn insinuaties en stupiditeiten van jullie huis-fascisten.” En: “Ik cc de voorzitter van de Raad van Toezicht zodat hij ook op de hoogte is van hoe in Brabant de fascisten weer eens bezig zijn.”

‘Heel bizar’
Fractievoorzitter van de PVV in de Brabantse staten, Alexander van Hattem, vindt dat de Nexus-directeur zich schuldig maakt aan ‘persoonlijke demoniserende aanvallen’. “Als je kritische vragen stelt, word je meteen weggezet als fascist door meneer Riemen,” zegt hij. “Het is heel bizar.”

Het is niet de eerste keer dat Rob Riemen de PVV fascistisch noemt. Dat roept de Nexus-directeur al jaren. “Maar nu gaat hij een stap verder,” vindt Van Hattem. “Het gaat om een bericht aan de subsidieverstrekker, de provincie, over statenvragen. Het is dan niet noodzakelijk om ons met naam en toenaam als fascisten weg te zetten.”

Geen letter terug
In een reactie zegt Rob Riemen nog steeds achter zijn uitlatingen te staan. “Er is niets nieuws onder de zon,” zegt hij. “Ik schreef zes jaar geleden al een boekje over dat Wilders fascistisch is. Ik neem er geen letter van terug, vandaag had ik het weer opgeschreven, morgen ook.”

“De PVV is een beweging die zegt op te komen voor vrijheid van meningsuiting,” zegt Riemen. “Maar als je een andere mening hebt, is ze er alles aan gelegen om mensen het zwijgen op te leggen. Hoe kun je ze demoniseren, het zijn al demonen.”
print corrigeer
Publicatie: woensdag 30 november 2016 – 10:33
Gewijzigd: woensdag 30 november 2016 – 11:09
Auteur: Alice van der Plas

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Pushberichten ontvangen bij groot nieuws in jouw regio? Download de gratis apps van Omroep Brabant.