Turken sturen 3.000 migranten per dag

De Griekse geheime dienst heeft laten weten dat de Turkse regering van plan is om dagelijks aan 3.000 “migranten” toe te staan haar kusten in richting Griekenland te verlaten. De gedetailleerde plannen, die gepubliceerd werden in de Griekse krant “Proto Thema” volgden op de dreiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die dreigde het continent met “migranten” te overstromen mochten de toetredingsgesprekken met het land gestopt worden. Afgelopen week zei Erdoğan:

“Als ze doorgaan, dan zullen de grenspoorten geopend worden. Noch ik, noch mijn volk zullen van deze dreigingen de dupe zijn. Het zou niets uitmaken wanneer iedereen in het Europees Parlement voor zou stemmen”.

Erdoğan

Erdoğan. Afb: Wikimedia-commons

Uit de analyses van de geheime dienst blijkt dat de mensensmokkelaars duizenden motor- en rubberboten aan de Turkse westkust hebben verzameld, zodat de operatie binnen enkele weken zou kunnen beginnen. De analisten werden geciteerd door “Proto Thema” dat de plannen door Erdoğan persoonlijk ondersteund worden. Athanassios Drougas, een expert van de geheime dienst uit Athene, zei tegenover de “The Times”:

“Niemand onderschat op dit moment de heer Erdoğan en zijn onberekenbaarheid. Deze plannen in verband met de dreigingen van de Turkse president de afgelopen weken hebben voor serieuze verontrusting gezorgd bij de Griekse militaire leiding. Ze is bang en heeft de politieke leiding meegedeeld dat mocht Turkije de deuren nog een keer openzetten Griekenland in zijn huidige wanhopige financiële en sociale toestand niet in staat zal zijn deze schok op te vangen. Mocht het wel gebeuren, dan komt het of tot een oorlog of tot een volledige ineenstorting”.

Nadat de Balkan-route gesloten werd, bleven er meer dan 60.000 “migranten” in Griekenland. AMNA bericht dat er maandag alleen al op de drie noordelijke Egeïsche eilanden 11.801 “migranten” werden geteld: 5.918 op Lesbos, 2.701 op Chios en 2.182 op Samos. De heer Drougas zei:

“Het is niet verbazingwekkend dat de Griekse marine en speciale eenheden meer oefeningen rondom de Griekse eilanden en vooral rondom de noordelijke Egeïsche eilanden houden, omdat ze bang zijn voor een plotselinge aanval als de betrekkingen tussen Ankara en de EU dramatisch verslechteren. Omdat Europa in de problemen zit, voelt Erdoğan dat hij vrij spel heeft en probeert hij de EU te chanteren. Daarbij maakt hij genadeloos gebruik van de vluchtelingencrisis als hefboom”.

De EU heeft met Turkije een akkoord gesloten, waarin als tegenprestatie voor het stoppen van de toestroom van “migranten”, die over de Middellandse Zee naar Griekenland komen en daarna doorreizen naar Noord-Europa, dat het land visumvrije rechten in de Schengen-zone zou krijgen evenals een versneld toetredingsproces tot de EU.

 

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl
Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Auteur: Victoria Friedman
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties