Nederlandse media

Hoe selectief Nederlandse media omgaan met feiten en veronderstellingen, wordt zichtbaar indien de publicaties over eenzelfde onderwerp naast elkaar worden gelegd en voorts worden vergeleken met buitenlandse informatie via internet e.d. Het gaat journalisten allang niet meer om waarheidsvinding, maar om de goedkeuring van de hoofdredacteur die de politieke kleur van een blad of zender moet ‘bewaken’. Daarnaast is er een algemene omerta over onderwerpen die de politiek-correcte elites niet welgevallig zijn, kennelijk uit vrees voor de publieke opinie. Die reeks is te lang om hier weer te geven, doch een springt eruit: de misstanden bij Justitie. Het lijkt erop dat alleen een handvol wetenschappers echt onafhankelijk is en daarover durft te publiceren.
Canadese journaliste houdt vurig betoog over de leugens die onze media verspreiden over Syrië [boinnk.nl]
Ziek ook: http://www.ninefornews.nl/journaliste-betoog-leugens-syrie/
Sinds 2014 is de Canadese onafhankelijk journaliste Eva Bartlett zes keer afgereisd naar Syrië. Vier keer bracht ze een bezoek aan Aleppo, de tweede stad van het land.
Ze stelde vast dat het Syrische volk het huidige regime onvoorwaardelijk steunt, hoewel de mainstream media precies het tegenovergestelde beweren.

“Wat de BBC, The Guardian en de New York Times schrijven over Aleppo staat haaks op de realiteit,” benadrukte Bartlett vrijdag tijdens een persconferentie bij de Verenigde Naties.

Verzonnen berichten
Ze voegde toe dat in de media vaak verzonnen berichten verschijnen over Syrië.
Zo werd in april dit jaar gemeld dat het Al Quds-ziekenhuis in Aleppo zou zijn verwoest tijdens een luchtaanval, die zou zijn uitgevoerd door de Syriërs of de Russen.

Bartlett wees erop dat Rusland vervolgens satellietbeelden liet zien waaruit bleek dat het ziekenhuis nog intact was en niet was aangevallen. Enkele maanden na de vermeende aanval schreef de Britse krant The Guardian dat slachtoffers van chemische wapens werden behandeld in het ziekenhuis.

Liegen
In december 2013 werd het Kindi-ziekenhuis in Aleppo verwoest door terreurgroep al-Nusra. Het was het grootste kankerziekenhuis in het Midden-Oosten.
De mainstream media, waaronder Fox News, suggereerden recentelijk wederom dat de Syriërs of Russen achter de aanvallen op het ziekenhuis zaten. “Dit laat zien hoezeer de media al vanaf het begin liegen over Syrië en dat nog steeds doen,” aldus Bartlett.

Mythe
Het is volgens haar ook een mythe dat de Syrische overheid de inwoners van Aleppo uithongert. Getuigen vertelden aan de journaliste dat het juist de door het Westen gesteunde ‘gematigde’ rebellen waren die de inwoners ervan weerhielden de stad te verlaten. “De mainstream media schetsen geen realistisch beeld van de situatie in Aleppo,” resumeerde Bartlett.

Einde
Ze merkte op dat de Syriërs weten dat onze media en mensenrechtenorganisaties leugens verspreiden over hun land. “Zij willen dat er een einde komt aan de leugens. Zij willen dat er een einde komt aan het geweld,” klonk het. Bartlett zei dat liefst 101 van de 193 VN-landen terroristen naar Syrië hebben gestuurd om daar mensen af te slachten en te plunderen.

Ze zei vooral te hopen dat de Verenigde Staten zullen stoppen met het financieren en steunen van terrorisme.

Regimeverandering
De mainstream media baseren zich vooral op berichten die worden verspreid door het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Groot-Brittannië wordt gerund door één man, en de Witte Helmen.

De Witte Helmen zijn opgezet door een Britse ex-militair en worden gefinancierd door de VS en Europa. Zij beweren mensen te redden in het oosten van Aleppo, maar toch heeft niemand daar ooit van ze gehoord, aldus Bartlett.

De hoofdreden dat onze media al deze leugens verspreiden over Syrië is regimeverandering, besloot ze.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties