Prikbord nr 538

In Amerika hoeven klokkenluiders bij financiële criminaliteit geen gegevens te ‘verkopen’ om hun baanverlies te compenseren. Met alle verwijten en (gefingeerde) beschuldigingen van dien. Ze hoeven ook niet anoniem te blijven en  kunnen zelfs rekenen op miljoenen dollars als beloning. Geen nep-bescherming zoals hier, maar erkenning van hun onmisbare rol bij de misdaadbestrijding.

Prikbord_pixabayKnullig
De gang van zaken rond Van Gelder is vooral knullig door diens onvolwassen gedrag. Bij twee van onze wielrensters in Rio lijkt echter de euforie van hun medaillekans de oorzaak van hun ‘pech’ bij een scherpe bocht en bij een stuurfout terwijl aan de bidon(?) werd gemorreld. Is dit onervarenheid of zelfoverschatting? Dan nog allerlei onvoorziene tegenslagen bij het schermen, judo, roeien en zwemmen.  Tijdens de volleybalwedstrijd tegen de Amerikaanse dames ging de zeer ‘aanwezige’ Nederlandse coach zich naar verluidt bezighouden met een geblesseerde speelster op het meest cruciale moment in de wedstrijd. Verloor hij toen het overzicht, want meteen daarna wisselde hij een andere speelster en was het team in verwarring? Het resultaat is bekend, waarbij het telkens klef tegen elkaar aan gaan staan na ieder punt een volstrekt zinloos ritueel is geworden. En het knullige geschreeuw van coaches zou verboden moeten worden: de prestatie moet komen van de sporter(s) en de opgebouwde kwaliteit van het team. Het ego van de ‘extra’ man/vrouw zorgt alleen voor onzekerheid en mentale afhankelijkheid.

Medisch toerisme kan wachtlijsten en graaien voorkomen
Medisch onderzoek en behandeling in een ander EU-land zouden hier tot het standaardpakket moeten behoren. Zo schreef een landgenoot het volgende:

Ik woon nu al twaalf jaar in Litouwen en ben daar vast ingezetene. Ik betaal 31,25 euro per maand en ben daarmee volledig verzekerd voor alle medische behandelingen. Alleen de medicijnen moet ik zelf betalen. Maar wanneer je 65 bent, krijg je voor de meeste medicijnen een tegemoetkoming die tot meer dan 70 procent kan oplopen. Wanneer je aantoonbaar onder het minimum inkomensniveau zit, is de bijdrage 100 procent. Dit is even wat anders dan in Nederland waar een familielid elke maand een mandje medicijnen thuis bezorgd krijgt, waarvan hij de helft weggooit, omdat hij er simpelweg niet tegen kan.

Litouwen is verhoudingsgewijs een arm land, maar blijkbaar wel in staat om een goede, volledig dekkende ziektekostenverzekering aan te bieden voor alle inwoners tegen een klein prijsje. Wanneer je naar een internationaal ziekenhuis gaat vanwege eventuele taalproblemen, is dat natuurlijk mogelijk. Maar voor een totaal onderzoek: bloed, ECG, urine- en faecesonderzoek, eventueel röntgen, sta je na drie uur weer op de stoep met een enveloppe onder je arm, waarin alle laboratoriumuitslagen, röntgenfoto’s en resultaten van het laboratoriumonderzoek. En dan ben ik honderd euro kwijt. Dus het kan allemaal wel, nietwaar?

VNG
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten coördineert en adviseert in allerlei zaken waar gemeentebesturen hun voordeel mee kunnen doen. Kennelijk niet gericht op het bereiken van besparingen, onder meer gezien de wildgroei binnen de gemeentelijke automatisering dan wel het gebrek aan effectieve beveiligingssystemen. Anders zou het onmogelijk (moeten) zijn dat de computers van de gemeente Ede worden gehackt, zodat privé gegevens van duizenden inwoners beschikbaar komen voor criminelen.

Toegezonden door Huib Cornelisse:
“Wij gepensioneerden zijn nu echt helemaal nijdig. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat de Eerste en Tweede kamer er mee instemmen, dat als een gezin naar het land van herkomst terug wil gaan, WIJ – Nederlanders – de vliegreis, de verhuiskosten betalen, en ze dan nog maandelijks € 600,- tot hun dood toesturen!!!

Wat ging er mis tijdens deze beslissing? Over de kinderbijslag maar te zwijgen…..
Maar wij – stel sukkels – betalen de volle mep voor de zorgpremie, we betalen ook de € 375,– eigen risico, terwijl buitenlandse werknemers maar € 69,– per maand betalen en geen eigen risico!

Maar het kan nog gekker, hoor Mark, dat weet jij ook wel. We geven de man die brand stichtte op Schiphol, waarbij 10 mensen omkwamen, gewoon een schadevergoeding (lees afkoopsom) van € 47.800,- Hij had ‘onterecht’ vast gezeten; hij was maar een illegaal….en die moet je koesteren, toch Mark? Want deze mensen protesteren niet tegen het WANBELEID van dit kabinet.

Maar 19 maart bracht de uitslag … niks huidige politieke partijen …
Nou Mark, kun je rekenen, reken er dan maar niet op……
En gelukkig blijkt na de verkiezingen straks….. een keiharde afstraffing voor jou en je coalitie. Dat D66, GroenLinks proberen, om in het Turks stemmen te krijgen …….. hoe laag kun je nog zakken? Dus doe mij en de rest van de Nederlandse bevolking een heel groot plezier: pak je koffers, vertrek uit het Catshuis en neem a.u.b. de hielenlikkers van je regeringspartij mee…

(Je mag ook jonger dan 65 zijn om dit te lezen…misschien leer je hier nog iets uit?)

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties