Landmacht ondersteunt marechaussee Schiphol

De Koninklijke Marechaussee controleert sinds 30 juli extra op de toegangswegen op en rond Schiphol. Sinds 12 augustus worden ze daarbij ondersteund door de landmacht. Daardoor gaan de extra veiligheidsmaatregelen zo min mogelijk ten koste van andere marechausseetaken.

Afb: wikimedia

Afb: wikimedia

De ondersteuning op Schiphol gebeurt door militairen van de Luchtmobiele Brigade. Zij worden mogelijk na enkele weken afgelost door collega’s van andere defensieonderdelen, zo meldt de website van Defensie. De inzet van de andere defensieonderdelen op Schiphol duurt totdat de extra maatregelen op Schiphol niet meer nodig zijn (bij dreigingsniveau ‘substantieel’? Wat denkt u zelf? – R.O.), of zodra het Hoog Risico Beveiligingseskadron van de Koninklijke Marechaussee op geplande sterkte is. In dat geval voert de marechaussee de extra taak zelf uit.

Ik zou hier natuurlijk een heel artikel aan kunnen gaan wijden door diep in te gaan op de inzet van de landmacht bij het ondersteunen van de marechaussee, waardoor de landmacht vervolgens niet aan zijn eigen werk toekomt. Maar dat is niet nodig. De tekst spreekt voor zichzelf en de conclusie is duidelijk: Defensie heeft te weinig personeel om de haar opgedragen taken te kunnen uitvoeren. Punt.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties