Problemen bij de Donkey Party [1].

In Nederland leven veel mensen op een roze wolk. Althans als we gaan meepraten over de keuze die Amerikanen in november 2016 moeten gaan maken. Trump of Clinton? Die Nederlandse roze wolk bewoners  wentelen zich in een warme admiratie voor “onze” Hillary en weigeren te geloven dat deze politica een aantal faux pas heeft gemaakt die haar volgens politieke volgers absoluut ongeschikt maakt om de invloedrijkste politicus van het Westen te worden Een van die faux pas is de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi Libië. Stelselmatig ontduikt Clinton haar verantwoordelijkheid voor de dood van vier Amerikaanse overheidsfunctionarissen. Stelselmatig ontkenden Clinton en Obama dat het om een zorgvuldig geplande actie van een aan Al Qaeda geparenteerde terroristische structuur handelde. Obama onderstreepte lang met klem dat het een reactie was op een – zoals hij dat bestempelde –voor de Islam onnodig kwetsende video zou gaan. Die Obama visie werd door de liberale Amerikaanse pers herhaaldelijk op de buis gebracht en Clinton en Susan Rice ( toentertijd ambassadeur bij de UN)[2] omarmden dankbaar die vaststelling van Obama.

Barrack Obama & Bill Clinton. Afb: wikimedia

Barrack Obama & Bill Clinton. Afb: wikimedia

Zoals gebruikelijk in een transparante westerse samenleving duurt het niet lang voordat onderzoeksjournalisten het werkelijke verhaal op tafel krijgen. Ook nu is dat gebeurd en het is triest dat het al is gebeurd in mei 2015 en in de Nederlandse gevestigde media geen letter of woord daar aan besteed is.

We – Obama en Clinton – hebben het nooit geweten?
Op 19 mei 2015 berichtte Judicial Watch dat zij ruim 100 pagina´s gedeclassificeerde geheime informatie van de Ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken in bezit had gekregen. De  rechtbank vonniste op 15 mei 2014 dat documenten betreffende “matters related to the activities of any agency or department of the U.S. government at the Special Mission Compound and/or classified annex in Benghazi op basis van de Freedom of Information Act (FOIA) moesten worden vrijgegeven. In die documenten ontdekte die organisatie dat Defensie vrijwel onmiddellijk Obama en Clinton had geïnformeerd dat de aanval 10 dagen voor de uitvoering omstreeks 1 september 2012 “op papier was gezet”en op 11 september 2012 werd uitgevoerd door een aan Al Qaeda en Muslim Broederschap geparenteerde structuur met de naam “Brigades of the Captive Omar Abdul Rahman[3] (BCOAR).

In een Defensie document dat op 12 september 2012 – een dag na de aanslag in Benghazi –  door de Defense Intelligence Agency (DIA) was opgesteld, staat te lezen “details that the attack on the compound had been carefully planned by the BOCAR terrorist group to kill as many Americans as possible..”. Dat DIA document is op die dag verspreid naar de Obama Witte Huis National Security Council, Minister van Buitenlandse Zaken Clinton, Minister van Defensie Panetta en de Joint Chiefs of Staff.

Over leider en activiteiten van BCOAR schrijft de DIA in het betreffende document:

“Abdul Baset (Azuz), a violent radical is the leader of BCOAR ….Azuz was sent by Al Zawahirri to set up Al Qaeda (AQ) bases in Libya….the group’s headquarters was set up with the approval of a member of the Muslim brother hood movement…where they have large caches of weapons. Some of these caches are disguised by feeding troughs for livestock. They have SA-7 and SA-23/4 MANPADS…they train almost every day focusing on religious lessons and scriptures including three lessons a day of jihadist ideology…..”

Maar er staan nog meer interessante zaken in die documenten. Bijvoorbeeld de informatie dat Obama eind augustus 2012 op de hoogte was van wapenzendingen van wapens afkomstig uit Khadaffi arsenalen voor Syrische rebellen. Die wapens en bijbehorende munitie van klein kaliber wapens tot artillerie stukken werden in de periode oktober 2011-september 2012 vanuit de haven van Benghazi naar Banias en Borj Islam in Syrië getransporteerd. De keuze van kleine transportschepen en havens met een beperkte overslagcapaciteit was gekozen om de clandestiene wapenhandel zo lang mogelijk buiten waarneming van westerse media en politici te houden. Of de augustus 2012 informatie dat de rebellie tegen Assad in Syrië sterk werd beïnvloed (misschien is gedirigeerd beter op zijn plaats) door Salafisten, Al Qaeda en Moslim Broederschap. Of de waarschuwing dat de steeds sterker worden sektarische invloed de importantie van ISIS zou vergroten en een vernietigend effect zou hebben op de stabiliteit in het buurland Irak. In het document waarschuwde de DIA voor

“…  renewing facilitation of terrorist elements from all over the Arab world entering into Iraqi Arena….” aangevuld met „…This creates the ideal atmosphere for AQI [al Qaeda Iraq] to return to its old pockets in Mosul and Ramadi, and will provide a renewed momentum under the presumption of unifying the jihad among Sunni Iraq and Syria, and the rest of the Sunnis in the Arab world against what it considers one enemy, the dissenters. ISI could also declare an Islamic state through its union with other terrorist organizations in Iraq and Syria, which will create grave danger in regards to unifying Iraq and the protection of its territory…“

Hoezo konden de Amerikaanse President en zijn Minister van Buitenlandse Zaken niet op de hoogte zijn geweest van de drijvende krachten in het Midden Oosten die Syrië en Irak in diepe duisternis hebben gestort en de kloof tussen Sunni en Shiá belijders vrijwel onoverbrugbaar heeft gemaakt? Natuurlijk wel, maar het kwam met de aanstaande Presidentsverkiezingen in november 2012 niet goed uit.

Obama herkozen dank zij een professionele cover up?
Amerikaanse Politieke experts stellen op basis van de inhoud van de gedeclassificeerde documenten vast

“…If the American people had known the truth – that Barack Obama, Hillary Clinton and other top administration officials knew that the Benghazi attack was an al-Qaeda terrorist attack from the get-go – and yet lied and covered this fact up – Mitt Romney might very well be president..”

“…These documents also point to connection between the collapse in Libya and the ISIS war – and confirm that the U.S. knew remarkable details about the transfer of arms from Benghazi to Syrian jihadist….show that the Benghazi cover-up has continued for years and is only unraveling through our independent lawsuits. The Benghazi scandal just got a whole lot worse for Barack Obama and Hillary Clinton…”

De website www.redflagnews.com meldt dat twee topgeneraals – Admiraal Charles Gaouette[4] en Generaal Carter Ham[5] – in oktober 2012 door Obama ontslagen zijn, omdat ze de hulpeloze en kwetsbare functionarissen in het Benghazi consulaat  te hulp wilden schieten. Als dat inderdaad waar is dan wordt opnieuw de ongeschiktheid van Obama als Commander in Chief  bloot gelegd en zou het de herverkiezing van Obama ongetwijfeld hebben beïnvloed. .

In drie artikelen zijn de politieke zwaktes van Obama en Clinton aan de kaak gesteld. In het artikel “Schieten met Losse Flodders” is de desastreuze buitenlandse politiek van de huidige Amerikaanse President met zijn uitspraken als kompasrichting bloot gelegd. In de artikelen “De onbekende Kremlin-Washington Connectie” en “Russische manipulatie van de Amerikaanse Buitenlandse Politiek” komt de chantabele positie van de Clinton´s aan de orde. Uit die artikelen blijkt dat de levensinvulling van de Clinton´s hoofdzakelijk wordt bepaald door geld en zij daardoor gevoelig zijn geworden voor manipulatieve acties uit het Kremlin en het Arabisch schiereiland. Nu de Chinezen nog.

Hillary the Next President of te USA?
Het is wenselijk dat Nederlandse aanhangers van het Amerikaanse Democratische gedachtegoed de effecten van de informatie die Judicial Watch op de website overpassesforamerica.com heeft gepubliceerd en de inhoud van de bovengenoemde drie artikelen op status en geloofwaardigheid van Democratische kandidaten voor het invloedrijkste westerse politieke ambt  op zich laten inwerken, voordat zij kritiekloos en gepassioneerd de kandidatuur van Clinton omarmen. Het is ook te hopen dat de Amerikaanse kiezer die overweging maakt voordat hij of zij duidelijk maakt welke kandidaat zijn of haar voorkeur heeft. Nog eens 4 jaar een President die de nationale schuld laat oplopen (hedentendage meer dan $ 19 triljoen (19 met 12 nullen!)), tekortkomingen van delen van de Amerikaanse samenleving probeert op te lossen met geld uit de staatskas (de z.g entitlements) en een buitenland politiek die het westerse imago aan de rand van de afgrond heeft gebracht, is geen opwekkend toekomstbeeld. De vraag of de Republikeinse kandidaat dat tij kan keren kan helaas ook nog niet beantwoord worden.

________________________

[1] De Democratische Partij in de USA.
[2] Sinds 2013 Nationaal Veiligheidsadviseur.
[3] Abdul Rachman of de Blinde Sheik is in de USA tot een levenslange gevangenis straf veroordeeld voor zijn aandeel in de 1993 aanslag op het WTC in New York en andere terroristische aanslagen op Amerikaans territoir.
[4] Commandant van de USS John Stennis trike Group gepositioneerd in de Middellandse Zee voor opdrachten in het Midden Oosten. De reden voor zijn ontslag “inappropriate leadership judgment”.
[5] COM AFRICOM. Geruchten stellen dat hij een opdracht “to stand down” negeerde. Het Pentagon ontkent dat.
Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties