Weg met de fabels over Israël

Dankzij internet hebben we tegenwoordig toegang tot meer nieuwsbronnen dan ooit. Waren vroeger media als het NOS-journaal en het Katholiek Nieuwsblad onze belangrijkste bronnen van informatie, tegenwoordig zijn daar Nu.nl, Facebook en kranten en nieuwssites vanuit de hele wereld bijgekomen. Dit betekent helaas niet dat het vele nieuws dat wij ontvangen van betere kwaliteit is geworden. Die informatie dit tot ons komt lijkt vaak steeds meer sensatiebelust en minder objectief te worden. Maar al te vaak wordt slechts een kant van het verhaal belicht.

afb: pixabay

afb: pixabay

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pedofilie-schandalen in de Katholieke kerk. Elk gerucht dat hiermee te maken had werd bijvoorbeeld op de voorpagina van het links-liberale NRC-Handelsblad geplaatst. Terwijl het pedo-verleden van links-liberaal Nederland in diezelfde krant nooit wordt benoemd.
Waardoor bijvoorbeeld veel mensen niet weten dat Mathieu Heemelaar, die in 2009 voor GroenLinks in de Tweede Kamer zat, enkele jaren daarvoor nog een pedofielencongres in Rotterdam toesprak. Ook Israël ‘lijdt’ onder dat journalistieke gebrek aan objectiviteit, sensatiezucht en eenzijdigheid.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de nieuwsitems die Monique van Hoogstraten voor het NOS-journaal maakt over Israël en de ‘bezette’ gebieden. Altijd komen weer de radicaal-religieuze Joodse ‘kolonisten’ in beeld die schijnbaar de ene na de andere gigantische nederzetting uit de grond stampen, waardoor vrede met de Palestijnen volgens Monique onmogelijk wordt. Nooit heeft Monique een reportage gemaakt waaruit blijkt dat geen enkele Israëlische ‘nederzetting’ groter is dan Woerden – en dat er de afgelopen 25 jaar slechts drie nieuwe zijn gebouwd. En dat tweederde van die ‘kolonisten’ helemaal niet zwaar religieus is.

Nog nooit heeft Monique van Hoogstraten een reportage gemaakt over de vele Israëlische Arabieren die in het Israëlische leger dienen. Zoals de niet-Jood Rassan Alian, die de hoogste militair is van een van de zwaarste elite-eenheden van het Israëlische leger. Zou het niet interessant om eens zijn kant van het verhaal te horen? Om zo te horen waarom een Arabier in het Israëlische leger dient? En nog nooit heeft het NOS journaal gerapporteerd over de Jodenhaat die door Palestijnse leiders, imams, media en schoolboeken wordt verspreid. Uit een wereldwijd onderzoek in 2014 bleek dat juist daarom 93% van de Palestijnen er antisemitische denkbeelden op na houdt. Dat is de werkelijke reden dat een Joodse staat niet wordt geaccepteerd. Dat is de ware reden waarom het geen vrede wordt. Dat is de reden dat alle voorstellen voor een tweestatenoplossing sinds 1937 door de Arabieren wordt afgewezen

Het NOS-journaal is bij lange na niet het enige medium dat tegenwoordig een vaak eenzijdige stroom van ‘nieuwsfeiten’ over Israël de wereld in helpt. Al jaren erger ik mij mateloos over de onzin die er over Israël wordt tentoongespreid. Israël zou een apartheidsstaat zijn, terwijl een van de hoogste opperrechters van Israël, Salim Joubran, een katholieke Arabier is. Israël zou Palestijnen verdrijven uit Jeruzalem, terwijl het aantal Palestijnen in die stad de afgelopen 40 jaar is verdrievoudigd – zelfs een sterkere groei dan de Joodse bevolking. En Jezus zou geen Jood zijn, maar een Palestijn.

Professor Afshin Ellian van de Universiteit van Leiden vertelde bij de presentatie van mijn boek hoe er in het Midden-Oosten dagelijks veel nieuwe fabels geproduceerd worden; in het Midden-Oosten ontbreekt vaak rationaliteit. Professor Ellian weet dat, omdat hij zelf uit Iran komt. Maar hij verbaast zich er nog steeds over, dat tegenwoordig fabeltjes uit die fantasiewereld ook door goed opgeleide mensen in het ‘rationele’ Westen worden overgenomen. Al deze onzin, die een zinvolle discussie over het Arabisch-Israëlische conflict zeer bemoeilijkt, heeft Likoed Nederland doen besluiten een boek over Israël te schrijven, met als titel: ‘150 Palestijnse Fabels’ (uitgeverij Aspekt).

Toen ik begon met schrijven, dacht ik dat het er een honderd zouden zijn. Er bleken echter 150 fabels veelvuldig in de media verschijnen. Deze worden in mijn boek allemaal met verifieerbare feiten onderuit gehaald. Waaronder dat Jezus toch echt geen Palestijn was, maar een Jood (fabel 56). Iets wat niet alleen het Nieuwe Testament ons leert, maar ook de niet-christelijke geschiedkundige feiten: voor het jaar 637, toen Jeruzalem door de Arabieren werd veroverd, woonde er niet een Arabier (en dus ook geen Palestijn) in het gebied waar nu Israël ligt. En Jezus is toch echt voor die datum geboren. Ik hoop met dit boek en de feiten daarin ervoor te zorgen dat de leugens – en daardoor de haat – over Israël kan verminderen.

Want alleen dat kan werkelijke vrede dichterbij brengen. En dat is broodnodig.

Tom Struick van Bemmelen, voorzitter van Likoed Nederland, in het Katholiek Nieuwsblad van 27 mei 2016.


150-Palestijnse-fabels-omslagHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likud.nl om het verzendadres door te geven.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties