Prikbord nr 521

Belangenverstrengeling
Hoe gevaarlijk het is om politici als toezichthouder aan te stellen, blijkt onder meer bij de Duitse Sparkassen die eigendom zijn van de overheid. De winst komt dus toe aan die overheid en aan de gemeenschappen die daarvan afhankelijk zijn. Maar vele toezichthouders zijn zo ingepakt, dat ze die winstafdracht niet eisen, terwijl er tientallen miljoenen worden gebruikt voor ‘sponsorprojecten’ om die politici tevreden te houden. Geld dat hard nodig is om de lokale/regionale schatkisten te vullen zonder de belastingbetalers verder uit te melken. Het zoveelste financiële schandaal in Duitsland. Het valt te hopen dat de toezichthouders bij onze pensioenfondsen en waterschappen meer haar op hun tanden hebben.

Prikbord_pixabayBrexit
De bangmakerij door de tegenstanders van een Brexit neemt ongekende vormen aan. Sommige EU-verslaafden halen zelfs de uitspraken van Obama erbij, hoewel die slechts averechts (kunnen) werken. Amerika kent geen gratis advies zonder de eigen belangen in de gaten te houden. En de volgende president kan die belangen heel anders inschatten, of de heer Juncker dit nu goed vindt of niet. Groot-Brittannië hoeft zich slechts af te vragen of men nog langer wil worden geregeerd door Merkel, Brussel, Frankrijk, Amerika en de IMF. Allemaal invloeden die de soevereiniteit van een land aantasten zoals de Britten terecht begrepen bij hun weigering aan de Euro mee te doen. Het is te hopen dat ze het begin van het einde van de Brusselse dictatuur zullen inluiden.

Islamofobie
Dit begrip doet vermoeden dat het zou gaan om haat tegen of angst voor de islam. Wat dit te maken heeft met het onderzoek in Rotterdam, waarin slechts afkeer van bepaalde moslims werd geconstateerd, is een raadsel. Alsof die afkeer automatisch alle moslims betreft en ‘dus’ leidt tot discriminatie. Want dan wordt het tijd om eens een onderzoek te houden naar de afkeer onder moslims van christenen, joden, Soennieten, Sjiieten, bekeerde moslims, hindoestanen, politie-agenten, vrouwen/meisjes in een rokje, gescheiden vrouwen, meisjes in badpak, Amerikanen, terreurbestrijders, antisharia-politici, homo’s en journalisten.

Uitstel van executie
Alle betrokkenen moeten goed nadenken voordat de druk op mensen met (grote) schulden tijdelijk wordt weggenomen. In de eerste plaats moet de voorwaarde gehandhaafd blijven dat er geen nieuwe schulden worden gemaakt in de luwteperiode. Dat is al lastig genoeg, want de verleiding is groot, indien men weet tot de schuldhulpverlening te worden toegelaten. Dit is onder meer een probleem voor verslaafden (gokken, drank, drugs). En daarnaast moeten serie-oplichters meteen justitieel worden aangepakt zonder de slachtoffers te verwijzen naar de civiele rechter. Want daar is niets te halen en worden de slachtoffers ook nog geconfronteerd met de ‘gratis’ advocaat van de dader, die door de Staat (belastingbetaler) wordt gefinancierd.

Tot slot moet de termijn worden verlengd voordat daders – ten koste van de schuldeisers – schuldenvrij worden verklaard. Iemand die niet met geld kan omgaan moet verantwoordelijk blijven voor de gevolgen daarvan, teneinde te voorkomen dat het ‘spelletje’ gewoon opnieuw begint.

Welten
Politie-adviseur Welten: is dat niet de man die in het boek over de Bijlmer-ramp wordt beschuldigd van leugens, die naar verluidt bij zijn opvallende benoeming in Amsterdam zelf zijn salaris bepaalde en de datum van pensioen, die vervolgens de hoogte van zijn ‘pensioen’ bepaalde en daartoe bijverdient met bedragen waarover geheimzinnig moet worden gedaan?

Welke gaven heeft deze man die kennelijk onmisbaar is voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie, zodat een buitenstaander vooral aan zwijggeld denkt? Misschien kan de commissie Oosting ook deze – uiteraard onjuiste – veronderstelling uit de wereld helpen.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties