Kopvod is pet

De kopvodden-opschudding in de Kamer werd gretig opgestookt door Jetten & de Roode Rakkers. Het religieuze lappenvertoon is doorgaans geen vrije keuze en symboliseert de verstrekkende invloed van de islam op het persoonlijke leven van mensen die tot de moslimgemeenschap horen.

Ieder mens heeft recht op een zelf gekozen levensvervulling, probeerde de vers gebakken premier Schoof nog. Daar is geen speld tussen te krijgen, alleen blijft wel de vraag in hoeverre de samenleving via belastingbetalingen verplicht mag worden aan die zelf gekozen vervulling bij te dragen. Ik meen stellig van niet. Wanneer islamitische vrouwen vanwege die hoofddoek geen werk kunnen krijgen bijvoorbeeld, dan vervalt – wat mij betreft – hun recht op ondersteuning middels sociale uitkeringen of toeslagen. Ook dat is een keuze en die mag de samenleving op een ordentelijke wijze maken, bijvoorbeeld in een democratie.

Kopvod. Afb: Roel Wijnants / Flickr

In de religie van bijvoorbeeld de Azteken werden mensenoffers niet geschuwd. De offermeisjes (het waren altijd meisjes) moesten in totaal 114 treden beklimmen aan de voorzijde van een grote piramide. Eenmaal boven sneed een priester het hart van de levende slachtoffers eruit, waarna het dode lichaam weer van de trap af werd gegooid. Nu worden dit soort ‘religies’ tegenwoordig niet meer aangetroffen, maar het zou toch een mooie boel worden als een aantal Azteekse Kamerleden tussen de middag vanwege de ‘zelfgekozen levensvervulling’ een paar maagden naar de bliksem helpt bovenaan de roltrap. Misschien zouden andere Kamerleden meteen tot de conclusie komen dat we aan dergelijke vrijheden toch maar eens wat beperkingen opleggen. Ook de religieus geïnspireerde eis om iedere trap 114 treden te laten hebben, zou waarschijnlijk meteen afgeserveerd worden.

Wilders met een cowboy hoed

In de gebouwen van de Staten Generaal worden, tenminste binnen, geen hoofddeksels gedragen. Ik heb tenminste nog geen ministers, staatssecretarissen of Kamerleden gezien met een pet of hoed op. Ik zie dan ook nog niet zo scherp waarom volwassen, vrije mensen met een lap over het hoofd naar het spreekgestoelte schuifelen. Ik zie het helemaal voor me: Caroline van der Plas met een pet op en Wilders met een cowboy hoed of Jetten met een badmuts. Wat dacht u van Timmermans met een mijter?

Geen ‘zelfgekozen levensvervulling’ in de Kamer, maar een ordentelijke en bedaarde uitwisseling van opvattingen namens (en in opdracht van) de bevolking. Daar horen geen kopvodden en andere lappen bij die een zekere religie benadrukken; de democratie moet benadrukt worden en niet de religie. Die keuze aanvaardt men bij de aanvaarding van het ambt.

Agema

Kersverse Minister van VWS, Fleur Agema, ergerde zich kennelijk aan de elitaire stemmingswisselingen van de GroenLinkse burgemeester van Amsterdam en stuurde daarop een twitterbericht de wereld in, terwijl het hele vak K nog aan het werk was met de Kamer. Dat had ze niet moeten doen: een beetje spelen met de telefoon uit pure verveling. Daar ergert heel Nederland zich aan omdat ze geacht wordt aan het werk te zijn. En dan gaat zo’n tweet ook nog over een paar lappen en een valse burgemeester die van Amsterdam net zoveel verstand heeft als een koe van de Tour de France.

Onder anderen D66’er Rob Jetten (die zelf onder islamitisch regime meteen ter dood zou worden veroordeeld) wees in het debat over de regeringsverklaring op een oude tweet van Marjolein Faber (PVV), die GroenLinks-PvdA-Kamerlid Esmah Lahlah ‘PvdA-hoofddoek’ noemde. Een aantal Kamerleden wilde dat Schoof daar afstand van nam. Premier Schoof richtte zich vervolgens tot Lahlah: “Dat u een hoofddoek om heeft, maakt voor mij helemaal niets uit. U bent voor mij gewoon een mens.

Lahlah zei vervolgens zelf via de interruptiemicrofoon dat het dragen van een hoofddoek een persoonlijke, bewuste en vrije keuze is. “Voor alle meiden die een hoofddoek dragen en zich geraakt voelen door wat hier gebeurt, laat je niks wijsmaken.” Na haar woorden liep ze in (geveinsde?) tranen de plenaire zaal uit.

Ik ben het met Schoof niet eens. Hij had moeten zeggen: “het maakt voor mij wel degelijk uit dat u een islamitische hoofdoek draagt. Ik zie dat als een symbool dat u uw religie – die ik tot op het bot veracht – boven onze democratie stelt en ben daarom van mening dat u mij, mijn kabinet en uw collega’s op de meest grove wijze schoffeert. Uw staatkundig streven correspondeert simpelweg niet met wat wij hier doen en wat mij betreft neemt u de eerste trein naar het oosten.”

Maar ja: ik ben Schoof niet. Dan had ik daar wel met een .50 gestaan en was het debat opvallend rustig verlopen…


Deel dit:
5 3 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11 dagen geleden

Geachte heer Nijhof, ter info, m.v.g. Paul Quekel

INFO:
Geachte mevrouw Lahlah, naar verluidt uit Tilburgse bronnen verplicht uw vader u om een hoofddoek te dragen. Hoezo vrije keuze?
 
Gelukkig hebben veel katholieken de verlichting gezien en wat mist de Islam een groot filosoof als Immanuel Kant, Immanuel Kant – Wikipedia, want zolang baarden de dienst uitmaken, dragen vrouwen en meisjes “verplicht” hoofddoeken.
 
Met verdrietige groet,
Paul Quekel, een kleinzoon van Louis van der Aa, vele jaren Keeper van Willem II en mijn opa was met zijn broers medeoprichter van RKTVV (Rooms Katholieke Tilburgse Voetbal Vereniging), zie bijlage. Als Waalwijker ben ik ook supporter van RKC (Rooms Katholieke Combinatie).
 
CC Assita Kanko en zoals genoemd
BCC e.a.
 
TER INFO:
Een STROPDAS en een HOOFDOEK? Prins Claus vond een stropdas een slang om zijn nek en bevrijdde zich van deze slang. Vrouwen en meisjes die zich bevrijden van een HOOFDDOEK worden vermoord.

BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/164902745/bewering-van-lahlah-dat-hoofddoek-vrijheid-vertegenwoordigt-is-bedrog.

Leest u ook: http://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7210944715397988352/ Omvolking, leest u ook: http://www.sta-pal.nl/2024/06/omvolking en http://www.sta-pal.nl/2024/07/kopvod-is-pet.
 
En dit (uw) “vrije” keuze is ook het resultaat van een hoofddoek: http://www.telegraaf.nl/nieuws/277664831/om-vader-van-vermoorde-ryan-al-najjar-verschuilt-zich-vermoedelijk-in-syrie. “OM: vader van vermoorde Ryan Al Najjar verschuilt zich vermoedelijk in Syrië”.
 
BRON DAGBLAD DE TELEGRAAF: Bewering van Lahlah dat hoofddoek vrijheid vertegenwoordigt, is bedrogfile:///C:/Users/BEHEER~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif
ASSITA KANKO
06 jul. 2024in COLUMNS
Ik kreeg last van stijgende misselijkheid bij het luisteren naar politica Lahlah van PvdA/GL, die een misplaatst pleidooi hield voor haar hoofddoek en vrijheid in de Tweede Kamer. Ze ’vergat’ natuurlijk erbij te zeggen – en met evenveel passie te specificeren – waar ze precies voor kiest: namelijk voor het idee achter de hoofddoek die zij vurig verdedigt in het huis van de democratie, waar je juist wetten zou moeten maken om vrouwen te beschermen.

14 dagen geleden

Ik begrijp nog steeds niet waarom in de Tweede Kamer door een partijlid ( PvdA ) een hoofddoek wordt gedragen en daarmede in feite een provocerende houding wordt aangenomen . Immers : Het is de taak van iedere Moslim , de niet gelovige de les te lezen en desnoods de dood in te jagen . ( Boek Prof. dr Hans Jansen, Moslims voor varkens apen en andere beesten ) Laten we ons NIETS wijsmaken schrijft de heer Nijhof , en terecht . Maar de linkse bende met haar «  ideologie » van gelijkheid begrijpt nog steeds niet dat « «  gelijkheid NIET bestaat . Esmah Lahlah als moslima vertegenwoordigd de « «  waanzin » van het ongelooflijk verachtelijke islamisme en meent kennelijk dat «  de Profeet « «  echt bestaan heeft . De gelovigen worden al eeuwen belazerd en toch …….. !!! Er is al zoveel over de Islam geschreven en haar waanzinnige attitude tegen- over de christenen . Het « «  Gatestone Instituut «  beschrijft vaak in de nieuwsbrief dat er weer mensen ( christenen) zijn vermoord door moslims . Ik kan dat niet bewijzen , maar het Instituut fantaseert mijns inziens niet . Eigenlijk is het Islamitische geloof de antagonist van de westerse beschaving . Het wordt uitgedragen als een religie…… maar…het is een ideologie met een sterke drang om een wereldwijde dominantie te willen . Dat het een «  achterlijk «  geloof is bewijst de Talban en de krankzinnigen in Iran . Als in Iran een meisje door de «  gedachtenpolitie « «  wordt vermoord omdat zij haar kleding niet volgens voorschrift heeft gedragen ……… ik geen andere conclusie heb dat het Regime in Iran krankzinnig is, De heer Dunki noemde het feit ook en zijn verontwaardiging is zeer terecht . Prof dr Isfan Alliens , staatsrecht geleerde , waarschuwde ons voor de achterlijke Islamitische cultuur …. . Maar de linkse betweters en lijdende aan een vorm van Amnésie , begrijpen niets van het feit dat cultuurrelativisme levens gevaarlijk is . Daarom is de de houding van Esmah Lahlah onaanvaardbaar . Ik zal U troosten ……. Zelfs de goden vechten niet tegen domheid .

ronald.dunki
14 dagen geleden

Helemaal eens met jouw slotconclusie Ton. Dorknooper Schoof is nu al de ideale ‘ fall guy ‘ om dit kabinet de nek om te draaien en met nieuwe verkiezingen die miesche linkse druiloren op hun plaats te zetten.

V.w.b. de puur feitelijke èn in deze context bijzonder illustratieve tweet van Aagema kan ik alleen maar stellen dat daar inhoudelijk niets fout aan was maar bleekneusje Schoof is duidelijk geen sterke teamplayer, laat staan de aanvoerder van dit team die de vloer met een brutale snotneus als Jette aanveegt als die aan zijn minister komt. Slappe hap!
 
Wellicht is in Nl. (te) weinig bekend over de hoofddoek en de rol van de islamitische religieuze politie jegens de door de Sharia genadeloos onderdrukte vrouwen. Die is abominabel, reden waarom ik de lezers wil attenderen op de moord door die smeerlappen in Iran anno 2022 op Mahas Jina Amini, een wolk van een 22 jarige meid wier haar kennelijk een beetje onder die lap uitstak.  Zij werd ter plekke gearresteerd, gemolesteerd en in het politiebureau zo ongenadig in elkaar geslagen dat zij kort daarna aan een hersenbloeding overleed… 
 
Westerse feministen falen al decennia om daartegen te acteren want in hun beperkte, ideologische  denkraampjes is het ‘ bon ton ‘ om deze islamitische terreur tegen vrouwen juist te steunen. Waarom? Uit pure linkse hufterigheid!  

Buskens
14 dagen geleden

Nou, Wilders noemde premier Schoof een slappe hap en toen ik dat las dacht ik nog “oh jee “. Toen ik gisteren avond op youtube een paar debatten terug keek en het optreden van Schoof zag schrok ik. Deze man straalt niks maar dan ook niks uit. Deze premier gaat het, voor zolang deze club er zit, heel lastig krijgen. Dus de uitspraak over die mevrouw met hoofddoek verbaast mij niet. We kunnen nog heel wat van dit soort uitspraken van hem verwachten. Pim Fortuyn zou zeggen ” nou dat belooft nog wat te worden”.

Siem
14 dagen geleden

Hulde voor dit artikel! Dank u zeer.