PVV wint glansrijk

Het blijft moeizaam met de Nederlandse pers, of wat daarvoor doorgaat. “GroenLinks/PvdA wint EP-verkiezingen van PVV.” Juist ja: PVV wint 6 zetels en GroenLinks/PvdA verliest 1 zetel. Klaver kan niet rekenen, maar de pers dus ook niet.

Van de PVV-stemmers kwam slechts 38% opdagen bij de stembus omdat het hele EU-circus ze net zo veel kan schelen als helemaal niks, nakkes, nada. Maar zie: ondanks die lage opkomst van de PVV-ers, halen ze toch maar even ruim 17% van alle stemmen op. De opkomst onder de Roode Rakkers was veel groter, maar liefst 83% van de Groene Khmer toog naar de stembus met het enthousiasme van een zich voortslepende Hubert Bruls. Zij haalden – met de moed der wanhoop – ruim 21%.

Ik zal de berekening niet uitwerken omdat dit veel te moeilijk wordt voor linksdragende rekenaars, maar als 100% van beide groepen kiezers naar de stembus was gekomen, dan zou de PVV op ruim 45% van de stemmen zijn uitgekomen (voor degenen die wel een beetje kunnen rekenen: 17/38 x 100 = +/- 45) en de Rooien op bijna 25% van de stemmen (21/83 x 100 = +/- 25).

Bovenstaande cijfers geven aan dat de PVV onder het electoraat wat er nog toe doet, bijna 2 keer zo groot is als de Groen-Rode gelegenheidsalliantie. Een groot deel van de ‘onafhankelijke’ Nederlandse pers behoort tot de achterban van het rood/groene spul, dus die krijgen het niet uit de pen om ‘alweer verloren’ op te schrijven. Maar dat is hier duidelijk wel het geval.

Ik heb zomaar het idee dat dit kwartje volgende week (na de exitpoll) ook bij de achterban van de PvdA begint te vallen en het zal me niet verbazen als Timmermans in de weken na zondag een keer wakker wordt met een mes in de rug: hetzelfde als wat hij destijds met veel plezier Job Cohen in z’n rug stak.

De wal begint het schip te keren: dat is wel duidelijk.


Deel dit:
5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
11 dagen geleden

Geheel eens Ton, PVV klimt steil omhoog en de groene Khmer zakt weg, in een correct perspectief heeft de PVV 7 zetels en hebben Groen Links 5 resp.PvdA 3 zetels.

Maar wat een gemiste kans voor Wilders en waar is Baudet c.s. gebleven?

Buskens
11 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Baudet blijft een roepende in de woestijn helaas! Ik had graag gezien dat Ralf Dekker een zeteltje veroverd had. Belangrijkste thema op dit moment en waarvoor de FvD ook waarschuwt is dat er vredesonderhandelingen moeten komen. De oorlog in Oekraïne dreigt helemaal uit de hand te lopen en daar hoor ik bijna niemand over ook de PVV niet! Ik ben eerlijk gezegd wel klaar met zoals u het benoemd “bananenland” met inwoners waarvan velen het IQ hebben van een strontvlieg of ze nu gestudeerd hebben of niet. Het gezond boeren verstand is ver te zoeken. Tot dat straks zonen, kleinzoons, neven opgeroepen worden om te vechten in dat corrupte Oekraïne. Dan is het lijden en last. Ik zou zeggen sleep well.

ronald.dunki
10 dagen geleden
Antwoord aan  Buskens

Baudet lijkt zijn ‘magic touch’ verloren te hebben en daarmee veel kwalitatief betere kiezers. Zijn website met ‘Ralf en zijn flesje wijn’ doet nu helaas een beetje denken aan een variant – op wat meer niveau – op het voetbalkantine programma van Gijp & Derksen. Komt daardoor soms m.i. ietwat irritant over terwijl de thema’s op zich wèl serieus zijn en ook goed uitgeplozen worden.Het lijkt mij teveel op een gezellige ‘herensociëteit’ met een vleugje misplaatst superioriteitsgevoel boven het IQ-niveau van de strontvlieg. Ik denk dat veel (ex-)FvD kiezers zich niet serieus genomen voelen Jammer, maar Ralf brengt niet het beste in Baudet boven…

Ik deel uw zorgen over de linkse oorlogshitserij en wil daarbij opmerken dat het oorlogszuchtige, oerdomme gekakel met name komt van ’twee kippen zonder kop’, Ollongren en Bruins Slot. Die dames zijn niet alleen wereldvreemd maar ook volslagen van de pot gerukt, maar blijven op dit misdadige thema van Nederlandse militaire inzet hameren terwijl wij daar NIETS te zoeken hebben. Noch ‘de facto’ noch ‘de iure’ en dat terwijl dat kippenhok al lang demissionair is!. Hoeveel Ukraïense jongeren zitten hier veilig de bui uit?

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door ronald.dunki
Buskens
10 dagen geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Door de kwaadaardige media wordt Baudet constant afgemaakt. En dan komt het zeer belangrijke fenomeen “groepsdenken” aan de orde. De vergelijking Forum Inside met Gijp en Derksen vind ik ongepast. Gijp heeft alleen verstand van voetballen en verder komt hij niet. Wanneer er andere onderwerpen aan de orde komen houdt hij zich stil. Schaterlachen om een scheet! Mag wat kosten 6 tonnetjes per jaar! Dan die overjarige hippie met zijn opdringerig meningen. Zit zichzelf vele malen tegen te spreken maar hoort zichzelf graag praten. Eens dat Baudet studentikoos overkomt. Maar als we het hebben over de kennis van zaken en gewoon boeren verstand dan is het niveau toch vele, vele malen hoger dan dat van Gijp en die snor. Gaat mij om de standpunten van de partij en de onderbouwing. Het is de enigste partij die voor broodnodige vrede is. Hebt u overigens cijfers van verloren kwalitatieve kiezers? Volgens Maurice de Hond zijn ze 2 zetels gestegen.

Buskens
10 dagen geleden
Antwoord aan  Buskens

Een paar jaar geleden nog maar durfde men ook niet te zeggen dat je voor Wilders was weet u nog? Nu is ca. de helft van de PVV kiezers niet op komen dagen . Dat is vlgs. mij de groep die tegen de keuze van 007 is. Die hebben gedacht ” nu weet ik het helemaal niet meer”. Want ja, volgens de “onafhankelijke media” is Baudet gestoord. Dus ja die ga je niet stemmen toch? Groepsdenken!

ronald.dunki
10 dagen geleden
Antwoord aan  Buskens

Inhoudelijk heb ik, zoals hierboven gesteld, ècht geen probleem met Forum Inside, integendeel, maar v.w.b.de presentatie – beginnend. met dat overbodige flesje wijn van Ralf – blijf ik bij mijn eerdere mening. Baudet is een stuk volwassener dan voorheen en vele malen erudieter en intelligenter dan de spreekwoordelijke strontvliegen om hem heen, maar hij wordt soms een beetje driest in zijn denigrerende uitspraken over die beestjes – hetgeen hij m.i. niet nodig heeft. Dat werkt wellicht op de lachspieren in een onderonsje in hun ‘quasi herensociëteit’ met een glaasje wijn, maar lijkt mij niet bevorderlijk voor het niveau. Schoof is de verraderlijke, ondergeschoven controleur van het Kartel en mag wat mij betreft snel gepensioneerd worden. Desondanks ben ik niet thuis gebleven maar dat Ralf in deze context niet scoorde verbaasde mij niet

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door ronald.dunki