Papieren militairen

In twee columns[1] op de website van sta-pal kan worden gelezen hoe groot de arrogantie van politieke leiders is en hoe ver ze inmiddels van de realiteit zijn afgedreven. Vandaag verscheen op de website https://dissident.one een tekst die uit een NAVO-insider document is gehaald.

In dat document wordt de indruk gewekt dat NAVO-lidstaten in 2022 een aanbod hebben gedaan om 300.000 militairen binnen een reactie tijd van 30 dagen beschikbaar te hebben voor een gewelddadig conflict. In dit geval op Oekraïens territoir. NAVO functionarissen schijnen zelfs te hebben gesteld dat die 300.000 nu al in hoge paraatheid zijn.

Wat staat er o.m. in dat document? 

De NAVO-landen hebben de doelstelling om 300.000 militairen in hoge paraatheid te brengen ‘comfortabel overschreden’ nu het bondgenootschap worstelt met de dreiging van Rusland, zei een hoge functionaris van het bondgenootschap op 13 juni 2024.

NAVO-leiders kwamen in de nasleep van Moskou’s invasie van Oekraïne in 2022 overeen om het aantal strijdkrachten dat alliantiecommandanten binnen dertig dagen kunnen inzetten, enorm op te voeren. “De aanbiedingen die op tafel liggen van bondgenoten overschrijden ruimschoots de 300.000 die we hebben vastgesteld”, zei de functionaris op voorwaarde van anonimiteit. “Dat zijn krachten waarvan de bondgenoten tegen ons hebben gezegd: ‘Ze zijn vanaf nu voor jullie beschikbaar op dat niveau van paraatheid’.”

Het streven om meer troepen gereed te hebben om snel te kunnen reageren, maakt deel uit van een bredere herziening van de plannen van de NAVO om elke mogelijke Russische aanval af te wenden, die vorig jaar op een top werd goedgekeurd. In deze plannen werd voor het eerst sinds het einde van de Koude Oorlog uiteengezet wat elk lid van de door de VS geleide alliantie zou moeten doen in geval van een invasie door Moskou.

NAVO-commandanten proberen er momenteel voor te zorgen dat ze over de capaciteiten beschikken om deze plannen uit te voeren als dat nodig is. Maar de alliantie wordt geconfronteerd met tekortkomingen in belangrijke wapens, zoals luchtverdediging en langere afstandsraketten. “Er zijn hiaten in de capaciteit. Er zijn dingen waar we als alliantie op dit moment niet genoeg van hebben en die we moeten aanpakken”, zei de functionaris.

Niet verrassend dat deze functionaris op voorwaarde van anonimiteit spreekt, want wie de tekorten op personeel , materieel en logistiek gebeid en de problematiek van een internationale militaire organisatie kent om een mozaïek van 300.000 mannen, materieel en munitie binnen 30 dagen gevechtsgereed te hebben aan de oostelijke grenzen van het NAVO territoir, zal die teksten met hoofdschudden en gefronste wenkbrauwen inhaleren. Dan laten we de problematiek van voortzettingsvermogen vooral door de ontbrekende verbinding van een internationale wapenindustrie naar een internationale gevechtskracht nog maar achterwege.

In de afgelopen twee jaar is dat, zeker op deze website van sta-pal, uitbundig uit de doeken gedaan. In bijna 90 artikelen/columns is beschreven welke hindernissen overwonnen en valkuilen vermeden moeten worden, om aantallen te transformeren in slagkracht en in het verlengde gevechtskracht. Wie die hindernissen en valkuilen inventariseert en dat lijstje toetst aan het ontbreken van commonaliteit als hoogste graad van standaardisatie, zal begrijpen dat die man en zijn chefs in het militaire oerwoud de weg zijn kwijt geraakt.

Het is opnieuw een bewijs dat de megalomane oorlogszuchtige politieke en militaire leiders met in het Vlaams uitgedrukt “dikke nekken”  niet meer beseffen hoe de echte wereld in elkaar steekt en in hun roze droomwereld de meest gekke dingen bedenken om maar enigszins slagvaardig en koen over te komen. Blijkbaar beseffen ze nog steeds niet dat ze in de rest van de wereld niet meer serieus genomen worden en door hun oorlogszuchtige kreten, geld en materiaal naar de Oekraïne te kruien de laatste goodwill hebben verspeeld.

Meer dan een miljoen slachtoffers, bijna een miljoen Oekraïense mannen in de weerbare leeftijd die niet willen vechten voor hun president en vaderland, een kapot geschoten vrijwel onleefbaar land met een enorme milieuvervuiling en CO2-emissie. Als je met dat beeld in gedachten, nog durft te beweren dat eigen jongeren sneuvelbereid zijn en hun leven te geven voor buiten de werkelijkheid levende politieke en militaire autoriteiten? Dan ben je rijp voor een psychiatrische instelling.

In mijn periode als Compagniescommandant en bataljonscommandant zou ik tegen de verzamelde meute zeggen: “blijven lachen, mannen, het is maar op papier”. Maar dat was in de werkelijke wereld.


[1] “Sneuvelbereidheid”en “Rutte’s invulling van sneuvelbereidheid


Deel dit:
5 3 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
1 maand geleden

In het extreem-linkse locale sufferdje genaamd Volkskrant staat: ” Nederland en andere landen in Europa zijn bezig zich tot de tanden te bewapenen”.

In het licht van bovenstaand helder exposé vraag je je af waar deze monomane, van de pot gerukte, radicale activisten dit vandaan halen?! Hoewel ik een leek ben op dit terrein vraag ik mij in gemoede af of Nederland feitelijk niet alleen de infrastructuur maar ook de centen en de benodigde manschappen ontbeert voor de implementatie van deze zoveelste paniekzaaierij van het globalistische gespuis.

Na hun Ozon flauwekul, Covid bedrog, NoX farce krijgen wij nu weer hun krankzinnige streven naar een oorlog met Rusland dat daar hoegenaamd geen interesse in noch belang bij heeft. Zoals Charles hier al uiteenzet zou Putin waarschijnlijk alleen maar de Moskouse brandweer hierheen hoeven sturen om orde op zaken te stellen, maar ook de vaderlandse militaire top is net zo’n stel globalistische syncofanten, die niet weten hoe politiek correct zij moeten zijn om erbij te mogen horen. Blijven lachen? Het is om te janken!

Koddebeier
1 maand geleden

We zitten opgescheept met oorlogszuchtige idioten in de NAVO, de EU, onze regering en het leger, ze hebben hun eigen “waarheid” uitgevonden en slepen de bevolking mee in een derde wereldoorlog waarbij teruggeworpen worden naar het stenentijdperk.
En waar de levende de doden zullen benijden !!