Hoofdlijnenakkoord

Het ‘hoofdlijnenakkoord’ zit voortreffelijk in elkaar. Natuurlijk zijn er nog heel veel verbeteringen denkbaar, zoals een complete asielstop, het ontmantelen van de subsidie-wirwar en andere verdienmodellen of het verlenen van voorrechten op grond van religieuze overtuigingen et cetera. Maar ‘links’ hangt jankend in de touwen dus dan moet het een prima akkoord zijn wat goed is voor de authentieke Nederlanders.

Op het terrein van de rechtsstaat en de democratie willen de partijen nadrukkelijk kijken hoe de groepsverkrachtingen door de kabinetten Rutte hersteld, en in de toekomst voorkomen kunnen worden. Paul Cliteur schreef daarover al een heel interessante bijdrage op de website van NieuwRechts, al kan ik het met zijn definitie van ‘Volksvertegenwoordiging’ niet helemaal eens zijn omdat in dit land de ‘captains of politics’ (partijbesturen) bepalen wie ‘het volk mag vertegenwoordigen’ dus het lijkt me niet dat het volk zelf heeft mogen kiezen wie daar komen te zitten. Dat riekt mij allemaal nog iets teveel naar de adellijke eisen van Koning Willem-lll in de zestiger jaren van de 19e eeuw. Hoe dat werkt in de 20e en 21e eeuw kan iedereen lezen in het alleraardigste verslag van voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD, mevrouw Ybeltje Berckmoes.

De akkoordeonisten. (afb: scr. Youtube)

Als het aanstaande kabinet erin slaagt om de volkswil één op één door te laten klinken in de Tweede Kamer of in ieder geval die intentie heeft, dan zijn we tenminste onderweg naar een betere situatie.

Op de Publieke Omroep komen nogal wat economen aan het woord die het hoofd mismoedig schudden van afschuw. Ook dat is hoopgevend. In de eerste plaats omdat economen helemaal geen vorm geven aan ‘de economie’; daar hebben we ondernemers voor. Economen houden zich bezig met het voorspellen van consumentengedrag en werken overwegend (en wijselijk) in een dienstbetrekking, zonder zelf ondernemer te zijn. In de tweede plaats omdat het nu juist de hevig gesubsidieerde Publieke Omroep is die dat aspect naar voren schuift.

Ook de Nederlandse boeren, niet alleen volgens ‘kenners’ de beste boeren ter wereld, worden eindelijk serieus genomen. Je zou ook wel gek zijn om die kwaliteit met het badwater weg te gooien. Het hele krankzinnige beleid van de voorgaande jaren gaat op de schop, waaronder de idiote stikstofeisen en andere waanzin die het niveau van koeienstront zelfs in de verte nog niet overstijgen. Overigens wordt er in een kabinet met een vleug PVV so-wie-so al nadruk gelegd op dierenwelzijn zonder ‘handelscompromissen’ en import uit landen waar ze helemáál geen benul hebben van dierenwelzijn.

Het belangrijkste bericht dat uitgaat van het voorliggende akkoord, is dat er minder gekeken wordt naar Nederland als een Besloten Vennootschap onder leiding van Links-liberale penningmeesters, maar naar een land waar gewone, hardwerkende mensen wonen en die hun zuurverdiende geld niet zomaar aan iedere toevallig passerende artiest, subsidieslurper of buitenlandse uitkeringshandelaren uit willen geven. Een land waarin we vrij behoren te zijn en niet beperkt kunnen worden in allerlei vrijheden, omdat dit de overheid nu eenmaal wat beter uitkomt of omdat zij anderen importeren die onze verworvenheden opeten.

Het meest fraaie is nog dat het akkoord uitsluitend over ‘hoofdlijnen’ van voorgenomen beleid gaat, wat dus veel meer ruimte geeft aan de Staten-Generaal om het beleid mede te bepalen. Dat nu juist de linkse partijen tranen met tuiten huilen is te gek voor woorden. Het gaat die partijen er dus vooral om het geld wat onder dwang van de burgers is afgenomen, onder de eigen armen (hun achterbannen) te verdelen die dat vervolgens omzetten in aanschaf van gesubsidieerde producten of dat geld vermeerderen in gesubsidieerde banen.

Van het vooruitzicht alleen al walgen: kun je nagaan hoe goed dat akkoord is en dan is het nog maar een begin.


1 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
3 maanden geleden

Mensen, doe de oogjes eens open. Een jaar geleden was Omtzigt de redder des vaderlands omdat het zo’n ‘fatsoenlijke’ knul zou zijn, nu blijkt hij het tegendeel te zijn : Wilders kan niet voor- of achteruit en de echo van Rutte blijft helder hoorbaar in het gereeeraccoord: ‘ een prachtig land etc…. dat brutaal kaalgestolen is : Zonder inmenging van de volksvertegenwoordiging zijn er 43 miljard Euro spoorloos verdwenen tijdens Rutte 4 en wij zitten in een echte recessie: – 6% negatieve industriële groei ( cijfers maart jl.) is de in de 2030 Agenda beleden intentie van de globalistische desindustrialisatie!

De migratie wordt met vage lulkoek achter een rookgordijn getrokken om Omtzigt te plezieren, maar de ellende gaat vrolijk verder op alle fronten: Het CO² dossier wordt NIET gesloten en woningbouw zit op het destructieve schema van de W.E.F. Kortom Nl. is niet alleen in recessie maar verandert pertinent NIET van koers, integendeel.

Hopelijk valt dit kabinet z.s.m. en kan Wilders in november nieuwe verkiezingen afronden met een stuk of 50 zetels om de pestilente invloed van het W.E.F. en het Kartel te stoppen. Zoniet, laat u dan niet bedonderen, want er komen nu slechts wat cosmetische veranderingen maar het Kartel heeft Wilders c.s. nog steeds volledig in de klem zolang Omtzigt en de VVD niet drastisch gekortwiekt worden.

Buskens
3 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ja inderdaad, en dan met volgende verkiezingen een goed resultaat voor FvD!

A.R. Girbes sr
3 maanden geleden

Zeker is het “” Hoofdlijnen akkoord “ nu een eerste stap naar een “ normaal draaiende democratische maatschappij “. En , is het aardgasverbod van de baan , alzo ook de belasting in box 3 van de woning, het plan van de DNB ( Klaas Knot en de EU ) is een dikke streep gehaald . Immers: Een zeer omstreden en zelfs walgelijk plan dat iedere rechtvaardigheid tart . Geen onteigening van de boeren en het tot nu toe als maar “” groeiende ambtenaren corps , wordt tot staan gebracht . De rem op Islamisering gaat mij niet ver genoeg omdat de Islamisering “” sluipenderwijs” toch door gaat . De boodschap aan de Islamieten dat, of accepteren dat de Nederlandse wet boven die van het Islamitische gaat of opdonderen , ongeacht de consequenties . En “” onmiddellijk “” stoppen met windturbines , ter land en ter zee. . De waarschuwing van de heer Blaak, dat Omtzigt “ mogelijkerwijs “” het paard van Troye “ zal zijn is in dit verband zeer terecht . Maar, waarom het eigen risico halveren en niet de zorgpremie omlaag brengen door de meer dan € 11.000.000.000,- reserves aan te spreken en waarom worden de pensioenen niet geïndexeerd , En, hoe gaat met de schulden van de Mediterrane landen dewelke nog steeds geen begin hebben gemaakt deze af te betalen aan ook Nederland . Ten slotte , waarom worden de belastingen niet “ drastisch verlaagd “? Immers :De belastingen zijn “ nu crimineel hoog “ en….. de BTW op voeding is per definitie crimineel . Recapitulerend ….. kunnen we zeggen ……… waren kabinetten Rutte 1,2 en 3 een dieven bende en/ of ook crimineel van aard , met een psychopaat aan het hoofd .??? De Euro is ook onhoudbaar . En ……. Oppassen dat we er niet weer instinken met een dode mus . Afstand nemen van de WHO, de VN en de EU is zeker een prioriteit, willen we onze”” soevereiniteit “” niet verliezen ……. De aasgieren hebben te veel gelezen over het “ communistische “” systeem en bij de EU fantaseren “” ze””over een groot Europees Rijk ……. !

Buskens
3 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Meneer Girbes, 200 procent eens! Het verlagen van het eigen risico is een slechte maatregel. Dat wordt een sigaar uit eigen doos! Ook het verhogen van toeslagen is een slecht plan. Verlaag inderdaad de BTW op de eerste levensbehoeften zoals voeding en energie. En inderdaad geen woord over de pensioenen. Zoals de heer Dunki schrijft “doe de oogjes eens open” of te wel blij zijn met een dode mus.

Jimbo
3 maanden geleden

Akkoord op hoofdlijnen is hoopgevend. Helaas is Kromzigt niet te vertrouwen, hetgeen al blijkt uit zijn voortdurend dwarsliggen in de formatie. Altijd weer iets te zeuren, nu weer over Plasterk. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Kromzicht de boel opblaast.

Buskens
3 maanden geleden

Laten we om te beginnen blij zijn dat we gespaard zijn gebleven van “Big Mac” (Frans Timmermans) want die zat al op de punt van zijn stoel. Vervolgens ga ik mee met de heer Blaak, ik denk dat Omtzigt een grote spelbreker gaat worden. Youp van ’t Hek had het ooit in een optreden over een “zweefteef” en dat is het. Tevens vertrouw ik ook de links liberale achterban van de VVD niet. Ik zou zeggen ” eerst zien dan geloven”. Een zet in de goede richting zou een rechtse koers zijn in Brussel. In ieder geval goed stemmen op 6 juni!

J.Blaak
3 maanden geleden

Ik hoop dat je gelijk krijgt Ton.
Omtzigt vertrouw ik helaas niet, ben bang dat hij het paard van Troje zal spelen.
Wat betreft het ambtenaren apparaat: Loyaal of opdonderen, uitvoeren naar letter en geest, anders oneervol ontslag zonder goudomrande regelingen.