Hoelang buigen we nog?

De verkiezingen waren duidelijk. De mond vol van ‘niemand los laten’. We moeten niet zwichten voor fascisten. Maar door dreigementen uit dezelfde hoek worden op 5 mei mogelijk verschillende herdenkingen afgelast. Daarbij drukken PvdA / GroenLinks, D66, CDA en de CU meelopers de lastenverzwaringen, meer immigratie en asiel faciliteren er nog snel door. Mijn vraag is dan ook, hoelang buigen we nog?

Homogene samenleving

Een homogene samenleving is vaak onderwerp van debat, vooral in het licht van globalisering en migratie die de culturele diversiteit in veel samenlevingen vergroten.

Afb: Flickr / Shirley de Jong.

De homogene samenleving kent in beginsel een groot gemeenschapsgevoel. Maar als onze homogene samenleving het gemeenschapsgevoel verloren is, je identiteit en culturele waardes te grabbel liggen. Dan zou je middels dialoog het begrip kunnen bevorderen. Het aanmoedigen van open en respectvolle dialogen tussen verschillende groepen in de samenleving kan dan bijdragen aan een beter begrip en acceptatie van diversiteit. Dit kan helpen om gemeenschappen te verenigen en conflicten te verminderen.

In de praktijk zien we echter een groot scala aan vreemde culturen. Culturen die niet schromen te schreeuwen en strijden waar zij voor staan. Vreemde culturen die worden gesteund door zich volksvertegenwoordiger noemende activisten. Activistische volksvertegenwoordigers die geprogrammeerd zijn om uitvoering te geven aan een politiek partij programma. De overeenkomst tussen deze politieke partij programma’s; ze zijn voor globalisering en pro-immigratie.

De steeds grotere aanhang van rechts is dan ook meer dan alleen een reactie op de permanente roep om meer islamitische privileges.

Globalisme

Ik heb het al vaker gezegd. Het gaat niet om links, rechts of midden politiek, niet om pro-Rusland of pro-Oekraïne. Ik zie het als de eeuwig durende strijd tussen de communisten (globalisten) en nationalisten. De fase van deze strijd waarin wij ons nu bevinden, kent in mijn beleving zijn oorsprong in de Russische revoluties van 1917.

Het totalitaire ‘globalisme’ waarbij de maakbare samenleving door de strot van onze voorheen homogene samenleving gedrukt moet worden. Dit is het ware gezicht van de cultuur marxisten. Totale onderdrukking volgens de leer van hun meester Karl Marx en hun idolen: Mao, Fidel, Ché. En het is een herhaling van wat eerder is gebeurd in de geschiedenis. Enkel de namen zijn anders.

Immigratie en migratie

Migratie is de verplaatsing van (groepen) mensen van de ene plaats naar de andere. Mensen migreren bijvoorbeeld om in een ander land te gaan werken. Of omdat zij op de vlucht zijn voor oorlog.

De groep ‘migranten’ is dan ook een zeer ruim begrip. Hebben doorgaans een meer tijdelijk verblijf voor ogen. Immigranten komen naar Nederland om zich hier te vestigen. Zij kunnen aanspraak maken op onze sociale voorzieningen zonder daaraan een bijdrage te hebben geleverd. Immigratie betreft immers mensen die vanuit het buitenland in Nederland komen wonen. Dat kan zijn vanwege een economische reden of omdat er in hun land (tijdelijk) een oorlog gaande is.

Tot 2020 werd de statistiek migratiemotieven uitgesplitst naar migratieachtergrond in plaats van nationaliteit. In de nieuwe methode die vanaf 2020 is ingevoerd wordt uitgegaan van de nationaliteit bij aanvang van de eerste immigratie.

Nationaliteit

Nationaliteit en migratieachtergrond lijken misschien synoniemen, maar er is wel degelijk een verschil. Iemands migratieachtergrond heeft betrekking op zijn of haar geboorteland en/of op die van de ouders. Nationaliteit gaat uit van het wettelijk onderdaan zijn van een bepaalde staat: het staatsburgerschap. Nationaliteit kent geen generaties, iemand heeft een bepaalde nationaliteit of niet.

Zo is dus het aantal Nederlanders toegenomen door het wijzigen van een statistiek. Nederlanders die er niet bepaald uitzien als Nederlanders zoals wij die altijd herkenden als Nederlander.

Zo zullen dus, door de statistieken te wijziging, meer ‘Nederlanders’ zich bekeren tot de islam. Zullen meer en meer ‘Nederlanders’ vinden dat de traditionele bevrijdingsfeesten niet meer nodig zijn en zal de dodenherdenking door meer en meer ‘Nederlanders’ worden gezien als iets waar we definitief afscheidt van moeten nemen;
dat deze traditionele ‘dodenherdenking’ breder moet worden getrokken;
meer en meer ‘Nederlanders’ zich buitengesloten voelen en het geen recht meer doet aan het ‘Nederlands’ verleden;
zijn het straks ‘Nederlanders’ die een belangrijke rol spelen bij demografische veranderingen.

Denk daarbij aan een verandering in de bevolkingssamenstelling, vergrijzing en bevolkingsgroei.

We moeten ons daarom niet in slaap laten sussen. De verschillen tussen arbeidsmigranten (kenniswerkers zijn arbeidsmigranten) en asielmigranten benadrukken en dit duidelijk blijven communiceren. Anders blijven de asiellobbyisten misleiden en roepen dat ‘Asielzoekers laten werken kan ons land miljarden opleveren’.

Gevolgen massa immigratie

Waar staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) (hoe meer asielzoekers hoe beter) het asielbeleid nu verruimt voor Eritreeërs met dienstplicht. Je weet wel Eritreeërs die op de vuist gaan om hun politieke geschillen hier uit te vechten. Verschillen die zijn ontstaan omdat na ontvangst van een status, een groot deel de dictatuur in hun thuisland toch blijkt te steunen. Ook nu voornemens zijn om hun bevrijdingsfeest te vieren op 25 mei.

Het is dan ook belangrijk om de gevolgen van massa-immigratie te benadrukken. Dit omdat de reden van ‘immigratie’ sterk afhankelijk zijn van de specifieke context. Denk daarbij aan de omvang en samenstelling van de immigrantenpopulatie, het beleid van het ontvangende land en de reactie van de samenleving op de immigratie.

Al met al zal het voor demografische, economische, culturele, spirituele, intellectuele en straks staatsrechtelijk vernietiging van Nederland zorgen. Zie in dat kader de reactie op de normale mensen taal die Geert Wilders hanteert buiten de coalitie tafel.

De door PvdA / GroenLinks, D66, CDA en de CU meelopers zo gewenste multiculturele samenleving zal voor meer en meer mensen tot een hel worden. Tijdens de huidige coalitie onderhandelingen is al duidelijk geworden dat NSC en de VVD niet veel tegengewicht bieden om de immigratie te stoppen.

Wanneer is het genoeg

Nee geweld en bedreigingen zijn niet goed te praten. Maar wie is werkelijk verantwoordelijk voor de verhoogde weerstand? In de politieke praktijk delegeren gemeenteraden (de gekozenen) de bevoegdheid tot onderhandelen aan het college van burgemeester en wethouders (benoemden). Dus ook de onderhandelingen met het COA.

Als je nu kijkt naar de partij politieke afkomst van burgermeesters in Nederland: Het CDA (30%) en de VVD (29%) leveren de meeste burgermeesters. Gevolgd door de PvdA/GroenLinks (23%) en D66 (7%). Leg dit naast het immigratie standpunt van de desbetreffende partijen en je hebt het antwoord.

Dan concludeer ik dat het niet zo vreemd is dat er spanningen ontstaan tussen de (politieke) bestuurders, gekozen volksvertegenwoordigers en de kiezers.

Vrijheid

Als we in vrijheid willen overleven zullen we een integratiebeleid moeten handhaven dat onze Europese waarden centraal stelt. Deze vrijheid moeten we doorgeven.

De 4 mei plechtigheden moeten wat mij betreft dan ook worden verdedigd en zonder concessies gerespecteerd. Alleen dan kunnen we 5 mei vieren. Om vervolgens op 6 mei de man van het vrije woord te herdenken en zijn gedachtengoed eindelijk tot leven te brengen.

Conclusie

Politici lopen met een boog om alle problemen heen en schermen met wollige zinnen en procedures. Maar wij hebben geen procedures nodig, wij willen oplossingen.

De protesten van de middenklasse worden genegeerd. Er is geld voor ons hatende culturen maar niet voor de eigen burgers. Geld bestemd voor de eigen burgers wordt gebruikt als migratiemagneet die de werkende bevolking moet betalen.

De vraag is wat mij betreft dan ook: Hoelang buigen we nog? Wanneer vinden wij dat het werkelijk genoeg is. Lopen we niet meer als makke schaapjes richting de slachtbank maar kiezen we voor echte vrijheid.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.


0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
4 maanden geleden

Meer dan genoeg van PvdA / GroenLinks, D66, CDA en de CU met een deel van VVD,NSC en met de door en door verrotte media, dat soort triefel helpen ons land maar ook onze cultuur en welvaart gaat naar de verdommenis !!
Genoeg is genoeg !!!!

ronald.dunki
4 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

stemmen op 6 juni !

Koddebeier
4 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Zeer zeker !!

henk
4 maanden geleden

Vroeger was het zo, de schoolmeester hield je dom .En de dominee hield je in angst.
Deze rol echter is volledig overgenomen door de media en met name door de TV. De hersenspoel machine.
Hoewel het onderwijs, je in wezen nog dommer houdt.
Het volk is in principe niet dom maar slecht geinformeerd.
De maistream media hangt aan de touwtjes van de politiek.(en de staat)
Stel je voor als vijftig procent van de nederlanders, de boeken van David Icke hadden gelezen.
Dan zou er wat kunnen veranderen.Daarom mocht Icke het land niet in.
Want het plebs zou eens wakker kunnen worden.
Anyway we are going downhill with the clutch out.

Koddebeier
4 maanden geleden

Dit hebben te danken aan de kartelpartijen, de EU, de VN en de vele domme afspraken die er gemaakt zijn.
Kortweg ze (een groot deel van de politici) die hebben het land verziekt en het gaat nooit meer veranderen, het is een glijdende schaal de afgrond in.

ronald.dunki
4 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Uw eerste punt is correct, maar wist u dat het globalistische blok in Brussel inmiddels als de dood is dat u en héél veel pîssige Europese kiezers over een maand massaal voor één der conservatieve partijen (FvD/PVV) gaan stemmen? Trek er een half uurtje voor uit !

ronald.dunki
4 maanden geleden

‘ Vraagt u zich wel eens af hoelang wij nog buigen voor de subversie die onze homogene samenleving al jaren ondergraaft? ‘  Een inspirerend artikel Erwin, zowel met het oog op jouw prima timing zo kort voor de komende EP verkiezingen – die in deze context van héél serieus belang zijn – als inhoudelijk, reden voor ondergetekende om in de pen te klimmen en jouw stelling hier nog eens van harte te bevestigen!

Mijn vrijwel  identieke insteek zou zijn: ‘ vraagt u zich wel eens af of het niet de hoogste tijd is voor een revolutie’?   Want wij zitten in de tang tussen twee goed georganiseerde ‘slow motion’ revoluties die als een gestage lavastroom alles op hun weg in de as leggen. Twee sluipende dreigingen, wier categorische imperatief 100% fascistisch is, hangen als een zwaard van Damocles boven onze samenleving die sinds mensenheugenis baseert op bewezen authentieke, klassiek liberale en christelijke normen en waarden. Die kunnen alleen maar functioneren in een verstandige mix van het eigen (liberale, naar vrijheid strevende) individualisme en respect voor de medemens. Met andere woorden, klassiek liberalisme vereist een hoge mate van elementair fatsoen maar het is enkele eeuwen geleden ontaard in een ‘filosofische’ (lees: anarchistische) variant, zo niet deviant, die ik omschrijf als ‘decadent liberalisme’ dat geen enkel fatsoen of respect voor de medemens kent.  

Filosofie is een interessant tijdverdrijf, maar kan resulteren in fatale ideeën van halve zolen als Jean Paul Sartre of Karl Marx die samen meer dan honderd miljoen doden op hun kerfstok hebben: https://sta-pal.nl/2020/04/wat-brengen-filosofen-ons/ Hun waanideeën manifesteren  zich aan Obama’s extremistische linker vleugel in de Amerikaanse politiek die doorslaat in dwangneuroses als een nare seculiere religie. Denkt u maar aan hun copycats in D66 en GL/PvdA in wier beperkte denkraampjes die idée-fixes om voorrang strijden, hoe gekker hoe beter. Zij mikken in hun anarchisme feitelijk slechts op vernietiging van de democratische samenleving in stokpaardjes zoals o.a. multiculturalisme, homo huwelijk en gender ongein.

Schrille feministen uit die hoek zien niet hoe vorige week een jonge vrouw in Saudi Arabië, na haar spoorloze verdwijning 6 maanden geleden, plots met een niet verzorgd, mismaakt gebroken been en andere zware verwondingen uit de Sharia gevangenis tevoorschijn kwam nadat de religieuze politie haar had gearresteerd en in elkaar gemept. Haar misdrijf? Zij had zonder hijab op straat gelopen en duidelijk gemaakt dat vrouwenemancipatie in dat middeleeuwse land haar een goed idee leek. Zij werd, terwijl de WEF notabene tegelijkertijd in Saudi de ondergang van de westerse wereld beraamde, tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld terwijl het feministische gekkenhuis in Nederland roept om onderdrukking van de vrouwen door hoofddoekjes en bungalow tenten…  Van de pot gerukt! Waar blijven de extreem linkse locale sufferdjes die zich ‘kwaliteitskranten’ durven te noemen? Ook het mannelijke en vrouwelijke geslacht moeten eraan geloven in hun hysterie en wie tegenspreekt is niet ‘woke’ en wordt ge-’cancelled’.

‘ De eeuwig durende strijd tussen de communisten (globalisten) en nationalisten…’  Navrant maar waar. Vladimir Putin is trouwens ook zo’n traditionalist cum nationalist en heeft een broertje dood aan die westerse degeneratie die, sinds het communisme in ’89 over de Berlijnse muur sprong, in een stroomversnelling is geraakt. Hij is dus niet ‘woke’ maar wie dat hier hardop zegt is voor die simplistische linkse zielen een ‘Putin vriend’ en staatsvijand #1 van de democratie, althans hun bijziende versie ervan. Eén stap verder herleiden zij die obsessies tot hun onwrikbare geopolitieke visie waarin de door hun geestelijke leiders geprovoceerde oorlog tussen Rusland en de Ukraïne plots ‘onze oorlog’ wordt en een kernoorlog als gevolg van die provocaties hen heel redelijk lijkt. In die schuimbekkende ‘state of mind’ moet hun tot falen gedoemde socialistische ‘maakbaarheidssyndroom’ zelfs toegepast worden op pertinent nooit ‘maakbare’ zaken als het klimaat of de onmogelijke verandering van ons natuurlijke geslacht bij geboorte. Plausibel voor een weldenkend mens, maar je gaat toch wel eens aan je eigen gezond verstand twijfelen als mannetjes als Klaver en Timmermans inderdaad permanent ongesteld blijken te zijn.

Nu weer serieus: Enerzijds wordt in die context van de neo-Marxistische EU/VN-kansel een greep naar de absolute macht gepreekt met het doel om hun vergevorderde onderwerping van onze samenleving te consolideren voordat rebellerende kiezers daar een eind aan maken. Wij raken momenteel steeds meer in Big Brother’s controlestaat verzeild via achterbakse paralelle structuren vanuit de VN en de EU die het wetgevingsproces van onze souvereine staat op slinkse wijze omzeilen dankzij collaboratie van de linkse ambtenarij in Den Haag waarover wij Omtzigt nooit horen…. Daarbij blijven, dankzij de perfide Mark Rutte c.s., tientallen miljarden aan de globalistische  strijkstokken hangen in hun goed geplande Covid- en klimaatcomplotten, maar dat was altijd al de vooropgezette bedoeling.

‘ Immigratie en migratie ’.  Anderzijds streeft ook de fascistische Islam naar compromisloze, globale onderwerping der ongelovigen als ‘Endlösung’, inclusief de volledige uitroeing van de Joden die ongestraft wordt gepreekt door Sharia haatbaarden in elke gesubsidiëerde moskee. Ieder compromis met ‘heidenen’, zelfs een poging daartoe, wordt in de van haat bolstaande Koran expliciet als een nederlaag verworpen, dus er is maar één uitkomst mogelijk in hun éénrichtingstraat: ‘der Untergang des Abendlandes’. Mark Rutte is conform zijn jobdescription verantwoordelijk voor de veilgheid en het welzijn van het Nederlandse volk en de staat, maar daar heeft hij driewerf lak aan en doet precies het tegenovergestelde. In feite volgt hij braaf zijn marsorders van de WEF waardoor wij meer en meer geterroriseerd worden door een op ramkoers op onze samenleving afkoersende totalitaire beweging, vermomd als een religie. Dat heet landverraad in mijn boekje en die confrontatie is vergelijkbaar met de historische botsing tussen kerk en staat die Europa al zo’n duizend jaar geleden wakker schudde uit de middeleeuwen. Wat is erger, globalisme of Islam? Er is geen keuze meer of je van de hond of de kat gebeten wordt tenzij wij er alsnog een enorme schop onder geven. Want wij kampen met een dysfunctionele regering dankzij een incompetente, pathologische leugenaar cum sociopaat als premier die instrumenteel is in beide bovenstaande dreigingen – en voor die enorme schop onder hun subversieve kont komt nu een goede gelegenheid met de EP verkiezingen.
 
‘ De homogene samenleving’: Laten wij daarom een stapje terug doen in de tijd om een betere kijk te krijgen op de totstandkoming en het (niet) functioneren van de hedendaagse souvereine homogene samenleving  decadent-liberale controlestaat waarin onze vrijheid en ons welzijn worden verkracht zonder enige vorm van bescherming door onze overheid. Integendeel, die stond erbij en keer ernaar! Er vond tien eeuwen geleden een voor Europa, wellicht voor de wereld, allesbepalende revolutie plaats die het continent bevrijdde uit het keurslijf van de middeleeuwen. Een enkeling kent wellicht nog de term ‘de tocht naar Canossa’ die verwijst naar de ‘Investituurstrijd’ tussen het Heilige Romeinse Rijk en het Vaticaan die resulteerde in een ‘culturele revolutie’ in het begin van het tweede millennium. Die revolutie vernieuwde de Europese samenleving grondig en zette de deur open voor een periode van ongekende bloei, de Renaissance en, zij het veel later, de verlichting.

Wat speelde? Sinds de 10e eeuw hadden de keizers van het heilige Romeinse rijk gaandeweg medezeggenschap verworven bij de benoeming van hoge geestelijken omdat die ook wereldlijke macht kregen, reden waarom de kerk pretendeerde die groeiende concurrentie van de wereldlijke macht te frustreren door de Investituur volledig te institutionaliseren in het canonieke recht. In goed Nederlands: ‘landjepik’ ten koste van een gestage maatschappelijke ontwikkeling en een verschuiving van de macht. Daar waren de keizers niet van gediend en beide partijen gingen huns weegs, onder meer resulterend in eigen wetgeving en nieuwe maatschappelijke inrichting. Let op de paralellen met de actuele greep naar de macht door de Moslim Broederschap die de souvereiniteit van onze staat, onze democratie en onze scheiding van kerk en staat categorisch verwerpt omdat zij onze samenleving coûte que coûte willen domineren en terugvoeren naar hun primitieve middeleeuwen. De oppositie van Hendrik III en Hendrik IV, keizers van het heilige Romeinse rijk, tegen die vergelijkbare ‘terug naar de goede oude middeleeuwen’ tijdcapsule van het Vaticaan, was instrumenteel in deze ‘culturele revolutie’. Niet dat beide keizers het christelijk geloof wilden uitroeien, maar revoluties hebben vaker onbedoelde gevolgen gehad. De kerk is daarbij, ongewild, instrumenteel geweest in de creatie van de democatische scheiding van kerk en staat, vrijheid van meningsuiting, etc.  Jammer dat de westerse wereld vandaag de dag slechts globalistische doetjes kent die onze democratische verworvenheden niet beschermen, maar geen sterke leiders als keizer Hendrik III die wel raad zou weten met subversieve Sharia haatbaarden en verdwaasde globalisten die het op zijn samenleving gemunt hadden.
 
Enkele eeuwen later kwam de reformatie van Maarten Luther, in feite weer zo’n monumentale revolutie, die het Vaticaan deed wankelen. Helaas is een identieke epifanie volledig aan het monomane, destijds ook al weer ruim een millennium actieve struikroversnest in Mecca voorbijgegaan, laat staan dat het ooit een ‘ Canossa‘ heeft ervaren. Dat weer enkele eeuwen later de inmiddels leeglopende kerk – niet alleen extreem linkse protestanten zoals wij die maar al te goed kennen, maar ook het Vaticaan – in handen van het neo-communisme is gevallen leidt er mede toe dat de deur nu zo wijd open staat voor het met hen en hun Marxistische vriendjes concurrerende Islamitische fascisme. Zowel ‘de linkse kerk’ als de globalistische politiek varen dezelfde zelfdestructieve koers in hun holle seculiere religie. Die manifesteert zich in hun nihilisme, ondermijning van de (grond-)wet, van de trias politica door een al evenzeer geïndoctrineerde rechterlijke macht èn van onze vrijheid van meningsuiting. En noteert u ook het botte geweld en openlijke anti-semitisme op straat, niet alleen in ter Apel en in het openbaar vervoer in die contreiën door de criminele ‘arbeidsmigranten’ van het Kartel – die uiteraard nooit zullen integreren, laat staan arbeiden. En laten wij ook niet de sluipmoord vergeten via de geldpers van de ECB die bewust een torenhoge inflatie veroorzaakt die anno 2024 alweer sterk aanwakkert en een groot deel van de bevolking tot de bedelstaf pretendeert te brengen. ( Let wel, dit is de kwaadaardige intentie van de linkse, ongekozen EU bureaucratie ). En, tot slot, hun groteske excessen als migratie, multiculturalisme, ondermijning van het huwelijk, lhbtxyz hersenspinsels, homohuwelijk, transgender hysterie èn hun medeplichtigheid aan de razendsnelle annexatie van ons land door de Islam.

Ik overdrijf niet, in april waren haatbaarden in Engeland en Duitsland publiekelijk in alle vrij toegangkelijke media aan het delibereren hoe zij met geweld de macht in beide landen in handen konden krijgen en het Kalifaat uitroepen! Letterlijk zoals ik dat hier schrijf terwijl FvD’s Gideon van Meijeren op de korrel wordt genomen door een ‘kangaroo court’ inzake zijn referte aan, per definitie geweldloze, ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ die, niet alleen in de huidige rechtsfilofofie, een erkend juridisch begrip is. Ook Thomas van Aquino onderscheidde, al eeuwen geleden, tussen verschillende vormen van (wan-)beleid door een overheid die de ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ legitimeren en in Maagdenburg (Luther) werden in 1550 ook al in de ‘Confessie en Apologie’ vier vormen van bewust wanbestuur door de overheid onderscheiden waarvan de laatste omschreven werd als ‘een onophoudende en bewuste actie om de goede werken van eenieder te vernietigen’. Kijkt u nu eens naar het Haagse Kartel ter illustratie van deze profetische woorden!
 
Langzamerhand komt deze opsomming toe aan onze actuele staatsvorm die van een eeuwenlang goed functionerende republiek verloederde tot een bedroevende monarchie waar de honden geen brood van lusten en een egoïstische koninklijke familie die zich alleen maar op verrijkt en actief collaboreert met het globalisme ten nadele van de eigen bevolking. Waarvoor dienen die yoyo’s eigenlijk nog? Er klopt niets van die charlatans en Spanje heeft onder vergelijkbare omstandigheden niet geaarzeld om de corrupte monarch stante pede het land uit te schoppen.

Maar eerst nog een zijstapje naar de Franse revolutie. In 1789 liepen de, welhaast traditionele, excessen van het Franse koningshuis en hun aristocratische élite dermate de spuigaten uit dat een monumentale revolutie onvermijdelijk werd. Het was het einde van de monarchie maar het ‘grote geld’ van de élite overleefde grotendeels en blijft manipulatief achter de schermen van de vijfde republiek waarvan zij samen met Macron hun totalitaire tempel willen maken. U kent de rest van dit verhaal ongetwijfeld maar bij ons trok de ‘vaderlandslievende monarchie’ kort daarna, bij de komst van Napoléon – zoals ook de megalomane lafbek Wilhelmina in 1940 presteerde – rap aan de kuierlatten om veilig in Engeland de storm te laten uitrazen. Helaas werden deze klaplopers weer teruggehaald toen de kust veilig was en hebben zij hun zakken gestaag kunnen vullen – o.a. door uiterst lucratief te ‘investeren’ in de pure slavernij van het koloniale ‘cultuurstelsel’- om zo één der rijkste families in de wereld te worden met een geschat fortuin van tussen de € 15 en € 20 miljard… U leest het goed en het feit dat de prepotente Wilhelmina, die met kisten vol goud in mei 1940 naar Engeland vertrok om vandaar ‘voor ons te strijden’, kennelijk in haar 5 lange jaren durende ‘strijd voor het vaderland’ zich letterlijk 33 korte minuten verwaardigde om haar stem op Radio Nederland voor haar landgenoten in nood te laten horen is rondweg stuitend. Dat de imaginaire ‘verzetsheld’ cum lid van de SS, de criminele Bernhard daar slechts de kippenneuker uithing en verder nergens voor deugde behalve miljoenen in zijn zak te steken (Lockheed affaire), nog meer affaires met buitenechtelijke kinderen èn zich volkomen diskwalificeerde met zijn schunnige rol in de Roy van Zuidewijn affaire, geeft wel aan hoe de relatie van dat miesche koningshuis met Nederland in elkaar stak en steekt. Claus von Amsberg, de naamgever van de huidige clan, schijnt uit hetzelfde hout gesneden. Wat ons na de arogante Beatrix resteert is een roofzuchtige, miljoenen verslindende familie met een ‘misplaced person’ als Willem Alexander op de troon en een pedant graaiertje als Maxima die in een maand meer aan kleding en speeltjes uitgeeft dan Jan met de pet in een jaar verdient… Onze vermeende rechtsstaat zou enorm opknappen als de banden met deze onscrupuleuse parasieten héél snel verbroken worden en zij naar een onbewoond eiland verhuizen.
 
Tot slot zullen kortzichtige historici de door neo-Marxisten en hun globalistische geldschieters goed georganiseerde rellen in Europa d.d. 1968 ook als een, qua historisch belang, gelijkwaardige revolutie willen verkopen maar niet geheel toevallig vertonen die mijns inziens (te) grote verwantschap met de huidige reprise ervan op de Amerikaanse campuses om van enige spontaneïteit en een èchte revolutie te reppen. Ik zie die rellen meer als een goed geënsceneerd en gefinancierd globalistisch complot om onze samenleving naar links te forceren en dat is hen helaas goed gelukt in 1968. Sindsdien figureren neo-Marxistische activisten cum financiers prominent, egotrippers zoals Agnelli’s infame Club van Rome die aan de wieg van de 2030 agenda stond, Nazi collaborateur George Soros, de ‘pater intellectualis’ en weldoener van AntiFa en instrumenteel in alle huidige ellende in de USA  en Bill Gates – de kapitein op het W.H.O. piratenschip – met hun obligate angstaanjagerij, gelieg en bedrieg.

Hun leugens  gaan inmiddels gemakshalve niet meer over hun onhoudbare, nooit gedefiniëerde laat staan onderbouwde ‘opwarming van de aarde’ waar geen spaan van heel bleef. Nu gaat het in één adem door over het natuurlijke proces van al miljarden jaren spelende klimaatveranderingen, maar ‘what’s in a name’ als je de politiek-correcte ‘wetenschap’ en een onkreukbare gelovige als Jesse Klaver aan je zijde hebt? Dat de door de veroordeelde en later voor Interpol naar China gevluchte crimineel Maurice Strong – oprichter van de IPCC – uitgevonden anthropogene component in hun perverse fantasieën feitelijk puur lachwekkend is vormt geen beletsel in hun hubris die pretendeert dat de mens daar ook maar enige invloed op zou kunnen uitoefenen.

‘Maakbaarheid van de samenleving’, laat staan van het globale klimaat, is hun keukenmeidenverhaal. Maar conform het mensenrechten pamflet van de VN en diverse collaborerende Nederlandse rechters en NGO’s heeft iedere globalist kennelijk recht op mooi weer. Zo niet dan stapt hij naar zo’n verknipte rechter die graag buiten zijn boekje gaat en de trias politica aan zijn laars lapt met als gevolg dat het globalisme via die achterdeur gestaag verder naar binnen sluipt terwijl de volksvertegenwoordiging de eindverantwoordelijke Mark Rutte niet tot de orde durft te roepen, want leuke baantjes…. Zo wordt een democratie respectievelijk rechtsstaat beetje bij beetje  onderuit geschoffeld, zonder dat Wilders daar enige schuld aan heeft, integendeel,  maar waarover Omtzigt als erelid van het Kartel desondanks zijn onzin blijft uitkramen teneinde de vorming van een conservatief kabinet zoveel mogelijk te saboteren. Verkiezingen? Ja graag!
 
Daarom nog iets over de al sinds 17 eeuwen aan de Islam inherente geweldsgolf, de Reconquista en de Moslim Broederschap. Het verhaal over de ongeletterde Mohammed en de totstandkoming van zijn Koran lijkt sterk op dat van Jack Smith, ook niet zo’n heel frisse jongen, die ook al tijdens zijn siësta een epifanie had waarna hij ‘the book of Mormon’ uit zijn mouw schudde. Het grote verschil met Mohammed’s fascistische wereldbeeld is dat de Mormonen in minder dan twee eeuwen een schatrijk, hoogwaardig monument voor de wereld hebben opgebouwd via keihard zwoegen terwijl de Islam al meer dan anderhalf millennium uitmunt in moord en doodslag waarmee notabene de eigen gelovigen ook al te vuur en te zwaard arm en dom worden gehouden. Afvalligen wacht de doodstraf…

De religie van de liefde…?  Kijkt u eens naar Gaza waar na vier generaties de arme sloebers nog steeds in tentenkampen moeten leven, terwijl Israel enkele kilometers verder uit een dorre woestijn overal groene oases creëert. Maar onze ontelbare miljoenen die Kaag kwistig aan haar goed bevriende PLO criminelen uitdeelt worden nooit aan zulke verbeteringen van het lot van die stakkers gespendeerd omdat zij slechts nuttig politiek wisselgeld zijn voor Hamas en de PLO!  Na de voltooing van de Reconquista in 1492 (herovering van Granada) heeft het tot 1922 geduurd voor de islamitische dreiging (in de vorm van het Turkse Sultanaat) formeel werd beëindigd. Dat bleek schone schijn want juist in die periode werd het kwaadaardige salafisme dominant in de Islamitische wereld, anno 2024 is de Moslim Broederschap een grotere bedreiging voor het ‘Avondland’ dan ooit. Dit mede dankzij overbekende Haagse landverraders die hen notabene de kans bieden om onze samenleving van binnen uit te ondermijnen met hun omarming van Richard von Koudenhoven Calergi’s perverse ‘omvolkings’ agenda.

Die ‘omvolkings agenda’ is geïncorporeerd in de zogenaamde vluchtelingen-agenda van de VN en de EU. Daarnaast drukken zij ook dagelijks andere funeste items van hun agenda door, buiten onze kennis en controle, ten koste van onze souvereiniteit waarna landverrader # 1, keer op keer met zijn proforma inlegvelletje, op de stippellijn tekende en vervolgens stelde ‘ dat daar niets meer aan te doen is ’, want EU…  Deze ‘pur sang’ globalist doet dus impliciet om het hardst mee met het Islamitische anti-semitisme en geeft in zijn arrogantie de Islam ‘carte blanche’ door de deur van onze kwetsbare samenleving wagenwijd open te zetten voor hun haatzaaierij, subversie en criminaliteit die hij vervolgens uit lafheid negeert met de k..smoes dat er vast ook wel ‘gematigde muslims’ zijn. Gekke Henkie! 

Zolang Rutte niet de integriteit en de lef heeft om eerst de bron van het kwaad, de giftige Sharia haatbaarden, keihard ons land uit te trappen en de door hen geïndoctrineerde jongeren in het gareel ramt komt hij zelf steeds hoger op de Sharia ‘hitlist’te staan. Dit terwijl de andere globalist Omtzigt zichzelf opwerpt als de lachwekkende beschermheer van de rechtsstaat en pretendeert zijn perverse concept daarvan angstvallig tegen Wilders te moeten beschermen ten koste van de formatie van een broodnodig conservatief kabinet. Adolf Schwab wrijft in zijn klamme handjes met beide knapste jongens van zijn Haagse klas die, als slopers van onze rechtstaat, bewust faciliteren dat de Moslim Broederschap hier ongestraft onze democratie mag ondermijnen, zelfs plaats mag nemen in de 2e Kamer waar George Soros ook al zijn zetels koopt met Volt?
 
De inmiddels al lang overleden econoom Hayek heeft terecht gezegd dat socialisten geen socialisten zouden zijn als zij ook maar een beetje verstand van economie zouden hebben maar zij voeren stuk voor stuk, de econoom Pieter Omtzigt met zijn globalistische oogkleppen niet uitgezonderd, hun rituele dansjes op rond de tempel van de farizeeërs in Brussel, de bron van al het kwaad. Voor het Kartel geldt dat zij dit land niet zo onherstelbaar naar de donder zouden hebben geholpen als zij ook maar een greintje gezond verstand en integriteit tegenover het landverraad van Mark Rutte zouden hebben gesteld. Maar zowel de ratio, het elementaire fatsoen en het simpele respect voor onze souvereiniteit en eigen cultuur, laat staan voor de meerderheid der kiezers ontbreken hen. Zij willen nu eenmaal allemaal burgemeester worden of een ander makkelijk baantje in de corrupte linkse caroussel, desnoods in een totalitair Islamitisch Nederland… Heer sta ons bij!

Lange Rede kurzer Sinn: Ik ben uit mijn slof geschoten in deze (veel te) lange reactie op Erwin’s prima betoog, maar dat is mij uit het hart gegrepen. Het is, zoals ik al schreef, relevant en tijdig, want de Europese verkiezingen komen er aan en Brussel is – als verlengstuk van de 2030 agenda van de VN – de beerput van de hedendaagse morele corruptie en het landverraad die ons teisteren… Vindt u het ook niet hoog tijd voor een conservatieve revolutie?

Erwin
4 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Dank voor het compliment maar vooral ook de mooie verdieping

ronald.dunki
4 maanden geleden
Antwoord aan  Erwin

Nogmaals, meer dan verdiend!

mgjb
4 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Zo, dat moest er duidelijk even uit! Maar er zit geen licht tussen jouw en mijn visie wat er allemaal fout is gegaan in NL. Helemaal mee eens.
Nu moet het volk het nog gaan snappen want de meesten hebben nog steeds niet door wat er gaande is.

Dus blijf ze schijven!
Hans

ronald.dunki
4 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

Het moest er Inderdaad even uit. Ik voelde al lange tijd de behoefte om weer eens ‘het grote plaatje’ te schetsen en toen Erwin dat aankaartte (waarvoor nogmaals dank!) kon ik mij niet langer bedwingen. Hoop dat het een beetje helpt… .

rafi
3 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Eerst van mij een heeeele tijd alleen maar lof voor de bijdragen van de heer Versteeg en Dunki, maar toch wil ik vooral deze ene opmerking maken, dat het jammer is dat u, meneer Dunki, na het woordje ‘Renaissance’, ook het woordje ‘Verlichting’ noemt als iets positiefs. Die Verlichting was in Frankrijk nodig, maar niet in een land als Nederland, alwaar zij door Napoleon gebracht werd. De Fransen hadden een absolutistisch ‘ancien regime’, maar hier was er TOT de Franse Tijd, anders dan u beweert, geen sprake van een monarchie maar van stadhouders. De monarchie werd pas door de Fransen ingesteld en na Lodewijk Napoleon overgenomen door koning Willem I, de zoon van de laatste stadhouder, Willem V, die daarmede de tweede koning werd van de Noordelijke Nederlanden (en de eerste van de zuidelijke Nederlanden). De stadhouder Willem V, dus niet de koning Willem V, noch zijn zoon, de latere koning Willem I, vluchtte dus naar Engeland. De revolutionaire Verlichtings-Fransen maakten dus een einde aan de Republiek, en schiepen een monarchie, en dat is zo gebleven vanaf koning Willem I.