De Popper-paradox

De PVV is een partij die heel veel in de Grondwet kapot zou willen maken” zei Jan Paternotte (D66) bij het radioprogramma Sven Op 1. “Van de geloofsvrijheid in Nederland tot de persvrijheid, het omschrijven van politieke tegenstanders als ‘vijanden’. Dat zijn elementen waardoor ik zeg: extreemrechts.” Laten we eens kijken of Paternotte gelijk heeft.

Vooraan beginnen: “De PVV is een partij die heel veel in de Grondwet kapot zou willen maken.” Kennelijk leeft Paternotte, als (mede-) wetgevende politicus in de veronderstelling dat de Grondwet een soort van Bijbel is, waarvan de inhoud door de politieke predikanten niet meer bekritiseerd mag worden; liefst niet meer besproken mag worden. Dat is natuurlijk niet zo en Paternotte bevindt zich bij uitstek op een positie waarvan zijn achterban van hem verwacht dat hij voorstellen doet om de Nederlandse wetten aan te passen naar de maatschappelijke praktijk en geest van de tijd. Dat is natuurlijk niet beperkt tot de genderneutrale toilet-eis of een GGD-vergoeding voor gehandicapt hoerenlopen. Er zijn namelijk nogal wat wetten die stammen uit de tijd waarin de postkoets nog in Nederland rondreed en die artikelen kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Geen enkele wet is heilig en de Grondwet vormt daar geen uitzondering op.

Grondwet

Sterker: onze Grondwet deugt van geen kant en is aan een grondige herziening toe. Artikel 1 bijvoorbeeld, werd destijds al onzinnig opgesteld en is nu helemaal niet meer van deze tijd. Als een imam wil vertellen dat onze manier van leven compleet verkeerd is en vergelijkbaar met die van varkens en apen, dan moet hij dat gewoon kunnen zeggen en als ik mij niet vergis, doen imams dat ook al veelvuldig. Pas als zo’n imam beweert dat wij omwille daarvan om het leven moeten worden gebracht of gemolesteerd (en dat doen imams ook nogal eens), dan gaat hij over de schreef en behoren er strafmaatregelen te volgen, bijvoorbeeld uitzetting naar het land waar zijn geestverwante wortels zich bevinden, zoals Iran of Saoedi-Arabië e.d., waar zo iemand kennelijk op zijn wenken wordt bediend. Het aanzetten tot fysiek geweld moet nadrukkelijk strafbaar blijven want een volwaardige en zichzelf respecterende rechtsstaat kan zich niet permitteren geweldsoproepen toe te staan.

Zoals hiervoor gesteld moeten geweldsoproepen in iedere rechtsstaat strafbaar zijn, wat vanzelfsprekend inhoudt dat wanneer die geweldsoproepen worden gedaan met verwijzing naar een vermeend ‘heilig boek’ en de daarin vervatte geloofsregels, dan mag die zogenaamde religie niet worden toegestaan dit geloof te prediken of te praktiseren in gebedsgebouwen. Wanneer de betreffende religie zich ook nog eens bezighoudt met inhoud en vorm van de rechtsstaat, dan treedt zij helemáál buiten haar oevers en mag zij als religie zelfs niet meer erkend worden; dan presenteren zij zich maar als een politieke partij en vervallen dus ook de religieuze voorrechten.

Popper-paradox

Wat Paternotte echter in essentie voorstelt, is dat iedere kritiek op zowel de Grondwet als op religies wat hem betreft niet mag worden toegestaan, in casu dat hij ‘extreemrechts’ (wat dat dan ook mag inhouden) wil royeren uit de politiek. Wie daar even over nadenkt, ziet al snel in dat Paternotte de regels overtreedt die hijzelf voorstelt: de beroemde ‘Popper-paradox’. Paternotte zit er dus, zoals gebruikelijk, weer eens helemaal naast.

‘Voor de wet is eenieder gelijk’ maar dat wordt aangevuld met ‘in gelijke gevallen’. En het geval islam is wezenlijk anders dan de gevallen jodendom of christendom, voor wie de wet dan ook niet gelijk kan uitpakken. De islam heeft politiek-maatschappelijke bedoelingen en moslims willen de maatschappij ingericht hebben conform de islamitische wetgeving. Joden, protestanten of katholieken hebben de intentie tot politieke invloed totaal niet meer en daar is genoeg strijd over geweest op dit continent. Die strijd hoeft niet nog eens gevoerd te worden met een nieuwe religie die voet aan wal wil zetten. Niet aanpassen? Opkrassen!

Paternotte leeft wat dat betreft dus eigenlijk nog in de 14e eeuw.


4 4 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
3 maanden geleden

De “extreem-linkse Paternotte” trekt, zoals de achterbakse globalist betaamt, een rookgordijn op over Wilders en de Grondwet maar wil zèlf onze grondwet vervangen door het evangelie van de “Wereldregering” zoals die door Adolf Schwab, opperhoofd van het WEF, wordt gepropageerd.

Dit naast een waslijst van globalistische ellende zoals Maxima’s CBDC, transhumanisme, AI, een wereldregering, veganisme, CO² belasting, techcensuur en de ‘great reset’. Genoeg om Schwab voor een Neurenberg II Tribunaal te slepen en zijn discipel Paternotte zou in zijn beperkte denkraampje eens moeten bedenken hoe deze mede door D66 enthousiast beleden shit zich verhoudt tot onze Grondwet.
 
Het goede nieuws is dat Schwab vandaag heeft aangekondigd dat hij de wereld gaat verblijden met zijn aanstaande afscheid als Führer van de WEF. Het valt te betwijfelen of de geestelijk nogal beperkte Paternotte het zonder zijn lichtend voorbeeld kan stellen… Tijdens de artificiële Corona crisis propageerde onze “patriot” Paternotte Schwab’s globalistische ‘great reset’ – de bullshit van het “stakeholder capitalisme” – samen met zijn geestverwant Pinokkio uit het ivoren torentje die samen pretendeerden dat e.e.a. zou leiden tot brede welvaart en gelijkwaardige economische groei, alles op basis van hun waanidee inzake “sustainable production” en niet te vergeten idem consumptie.
 
U bent de globalistische blijde boodschap van Schwab en Kaag vast nog niet vergeten: “people will own nothing and be happy“. Binnenkort schijnt een élite van 2% van de wereldbevolking 64% van alle rijkdom in handen te krijgen in de globalistische “vierde industriële revolutie” waarin de menselijke perceptie van de wereld gemanipuleerd dient te worden door (linkse) Artificial Intelligence… Wie, volgens deze engnek uit Davos, AI kan controleren zal “master of the world” worden, waarbij communistisch China als rolmodel dient voor zijn Utopia. Past u dus goed op wat u op uw computer laat binnensluipen en hoedt u zich voor a l l e vormen van AI !
 
Het is ècht geen toeval dat Microsoft vandaag een nieuwe lijn van met AI bestuurde computers aankondigt waarin hun “Copilot AI Assistent” in het besturingssysteem geïntegreerd is en voortdurend “screenshots” maakt van al uw activiteiten op uw computer dus, nogmaals, pas op dat u deze natte droom van Jantje Paternotte niet op uw computer toelaat. Dit trieste mannetje zal nu wel heel verdrietig worden zonder Adolf Schwab en Sigrid Kaag, maar zelfs het leven van een globalist gaat niet over rozen!

A.R. Girbes sr
3 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Uw altijd zeer lees- waardig commentaar met een vast karakter classificeert Paternotte als een « «  achterbakse- globalist  » » en dat hij een « « rookgordijn » » opwerpt ten aanzien van Wilders inzake de grondwet en een « «  wereldregering . Deze classificatie komt exact overeen met die van Mark Rutte . Het stuitende in hem is , ongeacht de consequenties , en ongeacht de geloofwaardigheid, dat hij geloofd wat hij «  predikt ».en geen enkele gedachte bij hem op komt om ook « « réflexion » » toe te passen . Het is typisch een symptoom van «  het strakke eigen gelijk « «  en /of hij ook werkelijk gelijk heeft, blijkt dan de vanzelfsprekendheid van zijn denkbeeld dat dominant is en, zijn beeldvorming, omdat hij de realiteitszin volledig mist . De zelfingenomenheid en zijn afkeer tegen iedereen dewelke niet in zijn beeldvorming past hij het fenomeen « «  pseudologia Fantastica » » hanteert . Dat deed Jozeph Goebels ook, als minister van propaganda tot 1944 – 1945 : « «  Hij » » Paternotte « «  gaat er van uit dat zijn inbreng er toe doet en zijn toehoorders per definitie als «  dom vee » » hem zullen geloven . Hij is niet alleen een « «  etterbak » » hij is levensgevaarlijk omdat hij de consequenties niet kan overzien van zijn gebral.Dat U hem «  het trieste mannetje « «  noemt is een uitstekende uiting van «  medelijden » » , maar Paternotte moet gewoon opdonderen en met een schop onder zijn «  achterste « , zijn kont inderdaad groter is dan zijn hoofd . Of, zoals Thierry Baudet in de Kamer zei: «  je zou hem een klap / tik op zijn bek geven . « «  Nu , ja Paternotte is …… typisch een « « avant terrible « « . Dat Claus Schwab verdwijnt is goed nieuws …… maar de puinhoop van Kaag is nog steeds onoverzichtelijk ….. gezien het « «  rookgordijn « «  door Omtzigt opgeworpen inzake de bestedingen .

Koddebeier
3 maanden geleden

Geestenzieke treiterbak !

J.Blaak
3 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Was het maar treiteren, pure dommigheid.
Er zit alleen een touwtje tussen de oren, alleen maar om ze op hun plaats te houden.