De dood klopt op de deur

In de periode 2022-2024  waren de heren en dames politici in de diverse hoofdsteden van NAVO lidstaten nog heel gedecideerd: “geen NAVO militair op Oekraïense bodem” en die belofte is een van de diepere leugens die uit politieke kelen klonken.

Er zullen nog meer volgen, want westerse bevolkingen worden al een decennium maar wat voorgespiegeld en om de tuin geleid. Het is inmiddels uitgebreid bekend geworden dat NAVO militairen niet alleen als adviseurs, binnen en buiten Oekraïne hun steentje bijdragen, maar ook als bezettingen van hoofdkwartieren en commandoposten; van bedieners van complexe wapensystemen als Patriot, HIMARS, Caesar etc. en bemanningen van complexe slagkrachtsystemen als Leopard-2, Challenger, Abrams. NAVO-militairen die passief en actief bijdragen aan gewelddadigheden waarbij dagelijks honderden jonge mensen en vrouwen het leven laten.

Domheid door gebrek aan kennis

Een paar weken geleden heeft de Duitse Bondskanselier door zijn rudimentaire kennis van het ultieme geweldsinstrument onbedoeld de knuppel in het hoenderhok gegooid door te verklaren dat een complex wapensysteem als de Taurus niet door Oekraïners maar door de organieke Duitse bemanning bediend moet worden om effectief te kunnen zijn. Gehuil en gejank in White Hall en het Élysée-paleis. De uitspraak was volgens kenners een veiligheidsinbreuk. Alsof het niet al jaren in Moskou bekend zou zijn wie er met zijn handen aan de bedieningsknoppen van die complexe wapensystemen zou zitten. 

Een overzicht

Bijna alle buitenlandse strijders worden ingelijfd in het “Internationale Legioen voor de Verdediging van Oekraïne”, waarbij eenheden van buitenlandse strijders formeel onder de reguliere strijdkrachten van Oekraïne vallen en rapporteren aan AFU commandanten. Dit is een methode om de internationale regels voor huurlingen te omzeilen, hoewel het Kremlin zegt dat buitenlandse troepen nog steeds geen bescherming krijgen onder de status van krijgsgevangene. De volgende bloemlezing (ik zal het kort houden) bevestigt dat die rakkers in Moskou al twee jaar op de hoogte zijn met de kanttekening dat niet alle gepresenteerde informatie geverifieerd kon worden.

16 juli 2023Moskou heeft met twee Iskander ballistische raketten een raketaanval uitgevoerd op de Yaroslav Mudryi National Law University in Kharkiv waar huurlingen en hogere NAVO officieren ondergebracht zouden zijn en op een konvooi dat net bij het station van Kharkiv was aangekomen.   De stroom van vliegtuigen die vanaf westerse militaire vliegvelden hun weg naar de Oekraïne hebben gevonden, duidt er op dat NAVO militairen, leden van special forces eenheden en huurlingen het slachtoffer zijn geworden van een van die twee raket aanvallen. Gesproken wordt over tientallen slachtoffers.  Bij het station werd een colonne van Leopards, Bradleys en M-113 gepantserde voertuigen aangevallen en zwaar beschadigd. Er vielen minstens 30 doden en gewonden, en wapens en munitie met een waarde van honderden miljoenen dollars werden vernietigd. Ook in de omgeving van een logistiek magazijn waar NAVO-materieel was opgeslagen werden explosies gehoord.
Augustus 2023De RF heeft in de avond een AFU hoofdkwartier met de grond gelijk gemaakt dat was ondergebracht in het Druzhba hotel in Pokrovsk/ Krasnoarmeisk en het restaurant tegenover het hotel waar huurlingen regelmatig aten, in het westelijke deel van de Donetsk oblast. Bij die raketaanval werden ook NAVO topmilitairen het slachtoffer. Dichtbij het hotel ligt een spoorlijn, opslagplaatsen voor voedsel, brandstof, materiaal en munitie en onderhoudslocaties die werden gebruikt voor de logistieke functie van de eenheden aan het front. Er werden ook ontploffingen gehoord in Kiev, Kharkiv and Kherson. De video’s tonen ten minste twee raketten die het Reikartz Hotel in het centrum van de stad Zaporizja aan de oevers van de rivier de Dnjepr met de grond gelijk maakten. Volgens Turkse bronnen waren 45 huurlingen uit NAVO-landen op slag dood en 70 gewond. Het hotel, zoals te zien is op video’s en foto’s die tot nu toe zijn vrijgegeven, werd met de grond gelijk gemaakt. De Oekraïense luchtverdediging had geen tijd om te reageren, evenmin loeiden de luchtverdediging sirenes.
September 2023Een generaal uit het VK (Lt-gen Robert Magowan) liet zich ontvallen dat eenheden van de Royal Marines daadwerkelijk werden ingezet voor risicovolle operaties in Oekraïne.   Bronnen geven ook aan dat Amerikaanse speciale operatieteams sinds het begin van de oorlog gestationeerd zijn vanuit de Amerikaanse ambassade in Kiev (zie artikel d.d. 13 april 2023 op website https://abcnews.go.com ). Hoewel functionarissen beweren dat de soldaten niet naar frontlinies gaan en in de buurt van de ambassade blijven (wat de vraag oproept – wat is het nut om ze daar te hebben?)..

De litanie met Franse huurlingen/contractanten/strijders/leden van het Franse Vreemdelingen legioen op een rij gezet:  

16 Januari 2024Het Russische antwoord op de 16 januari-verklaring van de Franse President, dat Parijs 40 langeafstands-scalp-raketten en honderden bommen aan Kiev zal leveren, was snel een uitermate effectief. Moskou gaf de RF opdracht om een basis van buitenlandse huurlingen in Charkov te bestoken met raketten. Het gros bezat de Franse nationaliteit
18 januari 2024Tot vandaag wist niemand dat tientallen Franse militaire slachtoffers geen huurlingen waren, maar leden van de reguliere Franse Krijgsmacht: het Franse Vreemdelingen legioen en parate eenheden. Met “onbetaald verlof.” Luidde de Franse kanttekening. De Franse ambassadeur werd op 19 januari in Moskou ontboden op het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken om uitleg te geven. Hoewel hij het wel probeerde, kon hij die niet geven.   In de loop van de dag een nieuwe ontwikkeling rond het Franse “huurlingen“ verhaal. De term huurling is vervangen door de term „contractant“, want dat zijn militairen van een reguliere krijgsmacht allemaal. Zij ondertekenen een contract voor onbepaalde resp. bepaalde tijd met een uiteenlopend aantal jaren. Kortom een semantische poging.   Het Kievse regime, dat meestal gewend was aan wapens uit het Sovjettijdperk, inclusief hun gemoderniseerde varianten, had de zware taak om deze doctrinair zeer verschillende westerse wapens te integreren. Om dat voor elkaar te krijgen, hadden ze een groot aantal westerse specialisten nodig die dergelijke inspanningen zouden coördineren. Dit hield ook in dat Oekraïens personeel moest worden opgeleid om de genoemde wapensystemen van de NAVO te bedienen.   Zo’n opleiding en training duurt echter jaren duurt om dit proces te voltooien, wat betekent dat de Russische precisieaanval een grote tegenslag is voor Kiev, omdat haar soldaten een waardevolle troef kwijtraakten die nog meer schade had kunnen toebrengen aan de belangen van Moskou door simpelweg haar expertise te verspreiden.   Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik op het slagveld van het in de VS gemaakte “Patriot” SAM (surface-to-air missile) systeem, waarvan werd aangenomen dat de troepen van het Kiëvse regime het op zijn vroegst in 2024 zouden kunnen gebruiken, omdat het trainingsproces voor het personeel dat het systeem bedient meerdere jaren duurt en zelfs langer voor gevechtstaken, vooral tegen een hightech tegenstander als Rusland. En toch was de “Patriot” begin 2023 al in gebruik. De enige logische verklaring is dat die door westerse militaire contractanten werd bediend.
23 januari 2024Er vond op 23 januari een nieuwe aanval plaats in de regio Charkov, waarbij functionarissen van het Franse Ministerie van Defensie gewond raakten bij het ontvangen van de lichamen van Franse soldaten die bij een eerdere aanval waren omgekomen. Moskou heeft een nieuwe raketaanval gelanceerd op concentraties huursoldaten in zowel Kiev als Charkov.  Rapporten en ooggetuigen spreken ook over Poolse – en Britse militairen die zich in een gebouw in het district Kiev bevonden.

Op 14 maart 2024 kwam ook het bericht in de media dat Frankrijk/Macron eind februari zijn Min Def opdracht had gegeven de optie te onderzoeken militairen van het Franse Vreemdelingen Legioen onder het motto “beter een buitenlander in Franse dienst te laten sterven dan een Fransman uit een reguliere Franse eenheid”, naar de Oekraïne te sturen. Inderdaad startte de Franse krijgsmacht op 27 februari met de samenstelling van drie compagnieën (met vuursteun, commandopost bezetting en logistieke ondersteuning) die deel uit zouden maken van een Gevechtsgroep met een volume van 1500 man. Die 1500 man konden nog niet compleet met leden van het Vreemdelingen Legioen gevuld worden en daarom moeten militairen uit reguliere Franse eenheden gevoegd worden. De verhouding zou zijn 1 (vreemdelingen legioen): 2 (militairen uit de reguliere Franse krijgsmacht). Begin maart 2024 startte opleiding, training en oefening op het oefenterrein van Mourmelon (voor Nederlandse militairen uit de Koude Oorlog periode een bekend oord), die medio april afgerond zou moeten zijn.

De klop op de westerse deur

Parijs heeft overigens gecoördineerd met Berlijn en Warschau of zij een soortgelijke inspanning willen doen als Parijs. De verwachting in de genoemde hoofdsteden is, dat áls Berlijn en Warschau instemmen met het voorstel uit Parijs, andere NAVO-lidstaten zullen volgen.

Vermoedelijk zal dit jaar op diverse huisdeuren de gehandschoende hand van een militair kloppen met het trieste bericht dat vader en/of zoon ergens aan de CL het leven heeft gelaten.


Deel dit:
5 2 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
24 dagen geleden

Het is “ misschien “” overbodig om opnieuw een kort “ stukje “ te schrijven over de mentale gezondheid van “” bestuurders” in Europa , en, daar ook bij benoemen dat op wereldniveau de leiders beneveld zijn, omdat de meest desastreuze onderwerpen ( items) dewelke in het oog springen . “” Overbevolking, immigratie , ernstige vervuiling , uitputting van grondstoffen door menselijke hebzucht en respectloos jonge mensen de dood injagen omdat “ het systeem ( ongeacht welke) door psychopaten met een verbale gave, en machtswellust met de meest dierlijke instincten, de massa kunnen dwingen een oorlog uit te vechten en waarbij de zakken van “ bestuurders “ in de wapenindustrie, weer gevuld worden met miljarden Euro’s of dollars . Het meest opvallende is dat , grote groepen , jonge mensen , ongeacht de doelstellingen naar dictators luisteren en het kennelijk goed vinden tot de dood toe zich laten bevelen . Het voorbeeld uit de Tweede Wereld-oorlog moet toch nog op het netvlies liggen. Immers : In de eerste wereld Oorlog zijn ongeveer 30.000.000 mensen omgekomen en in de Tweede wereld-Oorlog ongeveer 55.000.000 , en dat binnen een eeuw . Het moorden was in de middeleeuwen ook “ populair “ dat we op bekende tekeningen kunnen zien , de “” Valbijl” was in Frankrijk een geliefd moordobject waarbij ook enkele leden uit de elite omkwamen . Resumerend , is de mens dan zo beneveld of, is de mens nog niet verlost van de meest primitieve instincten en de onbedwingbare moordlust en het moorden soms als een verlossing zien . Denk aan de slachting onder Stalin, onder Pol -Pot en de slachtingen die Japan in China en in Indonesië heeft aangericht . Waarom ik deze “ korte impressie aan U voorleg, is omdat het moorden in Oekraïne net ze zinloos is als de beide wereld-oorlogen in de vorige eeuw . Wijlen Prof dr Piet Vroon, in leven docent theoretische psychologie , heeft mij persoonlijk gemeld dat de mens maar een zeer klein deel van de hersenen de beschaving omarmen, maar het overgrote deel nog steeds op het niveau zit van enkele duizenden jaren geleden . Nu begrijpt U ook waarom boeken vol citaten zijn ontstaan over situaties die onbegrijpelijk waren , zoals oorlog alsook vitale sterke persoonlijkheden en intellectuelen die zeer verontwaardigd waren over het gevoerde politieke beleid . De heer Brantz is zeker een goed militair geweest en besef dat een stevige bewapening noodzakelijk is maar ook beseft dat , mijns inziens, hij de zinloosheid er van begrijpt . “ Als U vrede wil, bewapen U dan goed …..!!! “” De ongeveer 1080 maanden dat een mens leeft maakt deze er maar een puinhoop van ……. !! Ik heb zeer veel militairen met de meest uiteen lopende rang goed gekend, niemand wilde een oorlog ….. maar was bereid te vechten ter verdediging van alles wat goed is . Ook ik heb het besef dat een klein stukje schrijven …….. slechts door een enkeling wordt gelezen . Maar ….. AUB blijf schrijven ….. !!! Het is harde noodzaak .

loekie
22 dagen geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

ik ben er van overtuigd dat de oorzaak in de politiek ligt
de politiek vernietigt de bevolking

A.R. Girbes sr
26 dagen geleden

De “” klop “” op de westerse deur is het gevolg van absolute domheid in het Westen en bemoeizucht, alsmede de ideologie van Uitbreiding om de “” Europese Unie “”een “” wereldstatus te geven. Maar de “ bijsmaak “ was en is die van een vileine machtshonger, waarbij de Multinationals hun expansie als wel die van Banken, met de Europese Centrale Bank als “ overkoepelend orgaan “, Van Europa een grootmacht te maken als “ tegenhanger van Amerika en China . Het zwakste punt is dat het een “ verzameling is van Soevereine Staten met eigen bevoegdheden . De ontwikkelingen binnen Europa duiden niet op een consensus maar de Bestuursorganen in Brussel heeft de neiging naar een totalitair regime te streven, waarbij de soevereine Staten moeten afzien soeverein te willen zijn. Deze expansieve waanzin uit zich door regelgeving en wetten , en uitspraken van het Europese Hof, waaraan de “” verenigde Staten van Europa “ zich moeten houden . Dat er nu Fransen betrokken zijn bij de strijd in Oekraïne is , mijns inziens, het begin van een “” insluiting van landen waarbij hun defensieve kracht de Russen , ( verdediging van de Amerikaanse invloeden in Oekraïne ) pogen te verslaan , en dat er inmiddels Franse soldaten in Oekraïne het leven hebben gelaten is koren op de molen van Rusland om juist dan de strijd voort te zetten . . Dat Nederland diep in de oorlog wordt getrokken is de waanzin ten top . Dat de Haagse naïviteit de gunstige regelingen voor “ de zware industrie wil afschaffen betekent ook een verzwakking voor de maakindustrie, het investeren valt dan weg . De oorlog in Oekraïne zal dan voor Nederland desastreus uitpakken en daarbij de reserves zullen verdwijnen . Het concluderen dat de waanzin, door domheid, prestigestrijd en Nederland zal vervallen in armoede , onverbiddelijk een feit zal zijn is niet zo moeilijk te begrijpen . De elitaire bende , onder leiding van “ Pinokkio” heeft in 13 ( dertien) jaar Nederland op de rand van de afgrond gebracht . Dat Pieter Omtzigt , NSC en Caroline van de Plas BBB , en Bontenbal CDA , nog steeds niet begrijpen dat persoonlijke en partijbelangen nu niet tellen om Nederland weer op de rails te krijgen is stuitend . Immers : Brussel moet verteld worden dat Nederland niet mee doet in de Oorlog in Oekraïne . Oorlog is geen “” game “. De Nederlandse bevolking heeft toch per referendum “ gezegd” dat Nederland – geen associatie- verdrag wil met Oekraïne en, Mr Dr Baudet heeft dat duidelijk kenbaar gemaakt in 2016 , de gevolgen van een verdrag zou een oorlog kunnen veroorzaken als Oekraïne onder invloed van de NAVO ( Europa) zou komen . Nu , het is oorlog in Oekraïne ……. Ook de consequentie van super dom beleid onder leiding van een psychopaat . “ De dood klopt op de deur “ schrijft de heer Brantz ,: zijn professionaliteit maakt misschien velen wakker omdat een oorlog het absolute faillissement is van de “” mensheid””. En , dan te bedenken dat door naïviteit in de Tweede Kamer , de order van twee duikboten voor een Nederlands bedrijf is afgeblazen en aan Frankrijk is gegund door middel van een “ bestedings- procedure “ binnen Europa . Nederland is niet alleen naïef , bestuurders zijn afkomstig van een andere planeet , en weten niet wat ze doen .…… wat een stel idioten . Er is geen vrije marktwerking omdat het aantal banken beperkt is, en, het bedrijf dat de order naar Frankrijk heeft gehaald is toch een staats/bedrijf ?? Hoe dom en hoe mentaal ziek, dat beleidsmakers in Nederland de zelfstandigheid van bedrijven niet serieus nemen, zelfstandigheid is voor een gezonde economie cruciaal …….. .!! Of , is het “ ontwikkelingshulp aan Frankrijk omdat Frankrijk er economisch “niet rooskleurig” bij staat,

mgjb
26 dagen geleden

Fascinerend verhaal. Nooit geweten van deze methode om eigen militairen op vreemd grondgebied stiekem in te zetten. Maar het klinkt erg logisch. Dus Johan Cruijff had weer gelijk, je gaat het pas zien als je het door hebt.
Dank voor deze uitleg, ineens worden veel acties van de politici duidelijk.

charlef
26 dagen geleden
Antwoord aan  mgjb

Hans ik kan je nog meer voorbeelden geven, maar dan wordt de info te veel en het verhaal te lang. Vergis je niet NAVO militairen zitten er al sinds 2014.

loekie
22 dagen geleden
Antwoord aan  charlef

Navo is usa en die zitten al decennia over de hele wereld.
mensen kunnen wel in 4-6 jaar een master behalen maar zijn te stom om in meer dan 100 jaar te zien wie of wat USA/de grote satan samen met het vk is.
het anglo/amerikaanse pact is de gesel van de wereld

Sarcoff
26 dagen geleden

Huurlingen zijn gewoon terroristen, en daar zou Rusland de doodstraf aan moeten geven, ze vallen namelijk niet onder de conventies van Geneve.
Dus laat je niet door je zogenaamde overheid de dood injagen, wij hebben niets in de Oekraïne te zoeken, het is en was nooit een NAVO land.
Het westen heeft momenteel een paar zeer foute instellingen, Big Farma, en het militair industrieel gebeuren, ze zijn niet ten dienste van de westerse bevolking, maar vernietigen ze op een zeer smerige manier, en de gekochte media en onze gekochte overheid doet vrolijk mee..