Staatsrecht ondermijnend asielbeleid

De staatsrecht ondermijnende dwangwet is onderdeel van het ‘asielakkoord’ dat verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) al maanden geleden sloot met de gemeenten over de (her)plaatsing en doorstroom van asielzoekers. Die dwangwet kan door de Eerste Kamer nog worden tegengehouden.

Sommige gemeenten weigeren om asielzoekers op te nemen en hebben daar kennelijk goede redenen voor. De opgedane eerste ervaringen in de asielzoekerscentra (AZC’s) met deze groepen mensen, zijn nu niet bepaald een aanwijzing dat het hier om door oorlog en leed geteisterde stumperds gaat, maar niet zelden om doortrapte criminelen die in de landen van herkomst al een bedenkelijke reputatie hebben opgebouwd. In Druten werd gisteren nog een man opgepakt die in Syrië een tijdlang hoofd schijnt te zijn geweest van verhoorafdeling van de National Defence Force (NDF) in Salamiyah, Syrië. Er bestaat sterke verdenking dat de man zich vanuit die functie schuldig heeft gemaakt aan foltering, marteling en seksueel geweld tegen burgers.

Omroep ‘Ongehoord Nederland’ bracht dezer dagen het schokkende verhaal van 60-jarige Jaquelina, die door haar Syrische bovenbuurman werd belaagd met iets wat op een glazen asbak leek, terwijl zij wat later meerdere malen met een mes werd gestoken door deze ‘vluchteling’. Nu voert het te ver om alles over één kam te scheren, maar dat de fine-fleur van de bevolking uit het Midden-Oosten naar ons land is getogen voor een snufje vrijheid, veiligheid en welvaart, is volledig uit de lucht gegrepen. Met name het moslimse deel lijkt naar het Westen te zijn gekomen om het islamitische vredesbegrip brede invoering te laten vinden, omdat het kennelijk eenzelfde bende moet worden als in de landen van herkomst.

Rampzalig genoeg zijn er ook nog 17.000 statushouders – vluchtelingen die inmiddels een verblijfsvergunning hebben gekregen – die ‘recht’ hebben op een woning ergens in het land, maar die niet krijgen bij gebrek aan woningen in dit land. Merk op dat dit aantal al hoger ligt dan wat BBB in één jaar aan toestroom wil toestaan. (en wat hopeloos teveel is) Daardoor kunnen ze niet ‘doorstromen’, al zal daar nu niet direct een veilig land in de regio van herkomst mee worden bedoeld. Kortom: de asielinstroom is compleet uit de hand gelopen onder de bezielende leiding van de VVD. Anderzijds overigens ook door falend optreden van de Europese Unie, die een star en dogmatisch ‘open-grenzen-beleid’ voert en (groten-) deels door de verschillende verdienmodellen wat de asielzoekers-instroom inmiddels ook verzorgt. De achterbannen van vele partijen bestaat uit hele (Nederlandse) gezinnen die hier een slaatje uit slaan, wat de belastingbetalers inmiddels tientallen miljarden per jaar kost.

Die dwangwet moet er natuurlijk nooit komen. Wat er wel moet komen is een strikt beleid wat ervoor zorgt dat hier werkelijk nog niet één zogenaamde ‘vluchteling’ aan de deur klopt met zielige verhalen. Als mensen zo’n zes, zeven landen doorreizen om uitgeput in Nederland neer te strijken, dan is dat niet omdat zij op de vlucht zijn. Dan immers, zou het eerste het beste land meer voor de hand liggen.

Wat er ook moet komen is de vrijwel onmiddellijke beëindiging van de subsidies op de asiel bevorderende instituties, die zich geen zier aantrekken van gewone burgers zoals Jaqueline, die zich dergelijke ‘verrijking’ moeten laten welgevallen, zonodig tot de dood erop volgt.  

Als daarvoor internationale verdragen moeten worden opgezegd, dan moet dat maar. “Nood breekt wet”, vraag maar na bij de Belastingdienst; daar weten ze dat feilloos toe te passen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties