Gelul van niks, Prosper Ego revisited

‘Gelul’ is zo’n lelijk woord waar P.J.G.A. Ego formeel niets van moest hebben. Dat wil zeggen: als het om een opinieartikel ging. De ontelbare keren dat we elkaar spraken waren de krachttermen niet van de lucht, maar die mochten beslist niet in zijn StaVast-artikelen terechtkomen.

Toch denk ik dat Prosper in een artikel over de huidige informatieperiode zou noteren: ‘Haags gelul van niks’. Ik durf er wel wat onder te verwedden dat hij in een mondelinge toelichting (mits vertrouwelijk) flink van leer zou trekken;
“Kijk: die Omtzigt is natuurlijk een beste jongen, beter waarschijnlijk dan het spul waarmee het CDA zichzelf de laatste jaren compleet naar de gallemiezen heeft geholpen, maar als hij een beter fatsoen denkt te hebben dan het CDA, dan moet hij nu eigenlijk heel rap helpen dat er een rechts kabinet komt. Zo hebben de mensen namelijk gestemd. Die willen van dat politieke gekonkel en die rooie milieugekken af, die willen dat er een fatsoenlijke regering komt te zitten, met fatsoenlijke mensen aan boord en die nu eens gewoon voor de eigen bevolking opkomen. Zoals het hóórt! En als je ziet dat Geert Wilders met z’n PVV op 37 zetels komt, dan is de zaak toch simpel? Dat is gewoon een miljoen stemmen méér dan die rooie Timmermans met z’n krankzinnige klimaat- en milieugezwets.

En dat komt omdat zo’n man niet meer gewend is om door een stad te lopen, zoals jij en ik. Dat is iemand die denkt dat de temperatuur op de Noordpool belangrijker is dan de temperatuur in de maatschappij. En wat dan ook nog eens niet klopt hè, want ik loop hier nu al zo lang dat ik wel weet dat het klimaat continue verandert. En trouwens: als de zeespiegel nu werkelijk zou gaan stijgen, dan zet je daar toch verdomme geen windmolens neer! Dan ben je toch steilgek?

Die Timmermans weet niet dat de jeugd, die oh zó begaan is met het milieu door zijn domme gelul, nog niet in staat is om de lege bakjes van die waardeloze patat gewoon in een prullenbak te gooien. Als ze er al zijn hè? Want in de politiek kunnen ze wel regenboogzebra’s aan laten leggen door een bevriend aannemer, maar voldoende bankjes en prullenbakken plaatsen: nee, dat is wat te moeilijk. Dan past het niet in ’t budget of ze kunnen het niet eens worden over de straat waar die moeten staan. Snap je? En dan moet die straat ook nog niet naar De Ruyter zijn vernoemd, want dan moet die eerst ‘Mensenrechten allee’ gaan heten of zoiets. Knettergek die lui. Dát moet veranderd worden en dáár gaat het de gewone Nederlander om.

Ik hoorde dat ze in Amsterdam zelfs een stuk fietspad in die regenboogkleuren hebben laten aanleggen. Moet je je voorstellen; dat een volwassen vent, een schilder, ’s morgens op pad gaat naar z’n werk en daar van zijn baas te horen krijgt dat hij vandaag een fietspad op moet schilderen. En dat ‘ie dan ’s avonds thuiskomt en tegen zijn vrouw moet zeggen dat hij vandaag een fietspad heeft staan verven. In regenboogkleuren! Nou, dan praten ze aan die tafel echt niet meer over dat fietspad, maar wel over de halve gekken die dat verzinnen. Die mensen vragen in het stembureau waarschijnlijk of ze niet iets hebben wat nog rechtser is dan Wilders hoor!

Moet je nou eens luisteren: de gewone Nederlander gaat het er natuurlijk om dat er eens normaal wordt nagedacht over hoe dit land er over pakweg 25 jaar uit moet zien. En al die mensen die op Wilders en de club van Omtzigt hebben gestemd, die willen het anders: gewoon Nederland terug. Die willen dat alles wat de laatste dertig, misschien wel veertig jaar is afgebroken, de komende tijd weer wordt opgebouwd. Dat mensen die alleen maar naar ons land kwamen om het als een flappentap te gebruiken, resoluut de deur wordt gewezen. Werken of wegwezen.

Weet je: ik heb zo goed als 60 jaar gewerkt, zelden ziek geweest en belastinggeld betaald, AOW-premie afgedragen, ziektekosten premies en God mag weten wat allemaal nog meer. In de goede tijd ging dat geld naar Nederlanders die niet in staat zijn geweest om te werken, invalide geboren, geestelijk gehandicapt of van de steiger af donderden en invalide werden, enzovoorts. Tegenwoordig gaat het naar de eerste de beste die zich ‘vluchteling’ noemt. Ze hebben nooit iets bijgedragen aan de reserveringen, maar snuiven het over de longen op. Dat loopt een keer spaak en dan hebben onze eigen kinderen het nakijken.

Jenny Arean en die Frans Hals of zoiets, die zongen het al ‘Vluchten kan niet meer’. Tja: dat kunnen wij ook niet meer. En weet je wat mensen doen die niet meer kunnen vluchten, die geen kant meer op kunnen?  Die slaan de boel kort en klein. Nou: daar zijn we dan klaar mee. Maar dat gebeurt vroeg of laat, want vluchten kan niet meer.”

En op dat moment zou Prosper peinzend naar buiten kijken, over de daken van Breda waar hij het laatst woonde. Met een treurige blik in zijn ogen waar je in kon lezen dat hij dacht dat alles voor niks was geweest. Het hele land en de unieke cultuur; uitgedeeld aan wat toevallig passerende hand-ophouders door de Joop den Uylen, Mient Jan Fabers, de Wim Kokken, Arie Groenevelts en consorten. Die dachten dat ze veel beter waren en wisten dan Gerrit de metselaar op de steiger en Japie met de waterpomptang. Die met list en bedrog de mensen een rad voor ogen draaiden en er zelf beter van werden, met miljoenenbedragen tegelijk. En daar staan we nu: midden in een puinbak van wonder en geweld waarin niemand ons nog als Nederland herkent.

“Je hoopt het natuurlijk niet, maar ik zou het me wel kunnen voorstellen. Dat zo’n jongen als Omtzigt dat niet inziet, dat is zó verschrikkelijk jammer hè.”


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 maanden geleden

Nu , 4 December 2023 , blijkt de politieke situatie slechter dan deze ooit is geweest. Immers . Het aantal immigranten is in totaal nog niet eerder ze groot geweest . De wil om tot een politieke oplossing in deze te komen blijkt omgeven te zijn met karakterloze menselijke parasieten met een “ onwerkelijke “ ideologie, en juist die ideologie , de immigratie , de demografische groei , de steeds meer schaarde ruimte als gevolg , de vervuiling , de regelzucht, de steeds uitdijende ambtenaren- corps , de bureaucratie , de “” leefbaarheid “ in Nederland onder zeer zware druk zet en derhalve de spanningen tussen bevolkingsgroepen angstaanjagende consequenties oproept , als ook de vervuiling en de onbestuurbaarheid dit tot een onverbiddelijke chaos zal leiden . Immers : Het “ lemmingen effect “ is een “” symbool “”( metafoor ) voor chaos . Mijn conclusie is dus dat ook de politiek verantwoordelijken , Niet beseffen dat er een politieke vacuüm zal ontstaan omdat niet wordt voldaan het gretige en toch zeker gerechtvaardigde verlangen, de immigratie “” onmiddellijk “ te stoppen . Het Nederlandse belang wordt niet meer gediend omdat er nu al er een “”” onaanvaardbare consequentie is ontstaan …… de “ overbevolking” blijkt de meest desastreuze te zijn , zonder dat daarover een wordt wordt gerept en toch iedereen het dagelijks ondervindt , naast de door Rutte’ s c.s doortrapte methodes van vriendjes politiek en verkwanseling van Nederland aan Brussel , er een elite ontstaat, dewelke de massa veracht . Ik heb al eerder geschreven dat we te maken hebben met “ criminelen “ , Prof dr Maarten van Rossum, TV icoon , vond ( bron YouTube) dat er nu nieuwer “” dieven” zijn. En , dan heb ik het nog niet gehad over de macht van banken en multinationals . Fusies hebben een concentratie van cruciale bedrijven , banken, verzekeringsmaatschappijen , voedsel- ketens en zorgverzekeraars mogelijk gemaakt , onder noemer van marktwerking en , we weten inmiddels dat ook die macht de leefbaarheid ernstig aantast . Maar …., de belastingen zijn ondraaglijk geworden waardoor de armoede tot onaanvaardbare omvang is gekomen . De opheffing van Nederland is dichterbij dan verwacht …….. dat de PVV , Wilders, nu op 47 zetels in de peilingen zou staan, is een signaal aan politici en politieke partijen ………. De PVV aanvaarden als voldongen feit ….. Maar…… velen verdommen het om het Landsbelang in de rubriek “ eerste prioriteit “ te plaatsen……. De domheid ten top . De geborneerdheid viert feest om Nederland aan Brussel op een dienblad aan te bieden ….. !!!!

Alan Breck
2 maanden geleden

Het kabinet Wilders moet worden tegengehouden totdat Rutte zijn benoeming als secretaris van de NATO definitief in zijn zak heeft. Want uit een land komen dat a. zijn afgesproken 2% niet haalt én b. een ‘rechtsextremist’ als premier heeft, dat kan natuurlijk niet.
Overigens, zijn er ook gewone rechtse mensen of is iedereen dan meteen automatisch een extremist?

Buskens
2 maanden geleden
Antwoord aan  Alan Breck

Ja als je normaal, realistisch, gewoon met een boerenverstand denkt in dit “gave landje, dan ben je volgens links een rechts extremist. Dit alles gevoed door de MSM.

mgjb
2 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

En vergeet niet ook nog populistisch.
Ik heb nog nooit iets over populistische extreem linkse groepen gehoord. Kennelijk bestaan die niet…… Wij weten beter.

ronald.dunki
2 maanden geleden

Het enige wat wij ons kunnen afvragen is of Omtzigt het voordeel van de twijfel verdient: is zijn kiezersbedrog onderdeel van een cynisch, globalistisch plan of is hij zelf ook al dermate gelobotomiseerd dat zijn kiezersbedrog van de afgelopen week hem van nature komt aanwaaien?

Het is lood om oud ijzer : hij belazert de kiezers…

ronald.dunki
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

‘ Heet van de naald ‘ van Maurice de Hond’s peiling van vandaag ‘ : NSC gaat alweer 1 zetel naar beneden dankzij dit gedraai van Omtzigt, maar de zinkende VVD spant de kroon met (slechts) 16 zetels, terwijl de PVV nu al op 42 geturfd wordt. Mogen wij alstublieft meteen na de jaarwisseling opnieuw gaan kiezen zodat Yesilgöz en Omtzigt samen kunnen gaan patiencen op een onbewoond eiland?

Buskens
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Die Turkse mevr. van de VVD en Omzigt spelen een rol in de tragische komedie. Dezelfde rol heeft onze Pinokkio ook gespeeld. Alles werd mij duidelijk in de youtube uitzending current ratio van Arno Wellens. Hij gaf een voorbeeld van de Eurobonds. Rutte vertelde ons dat er geen Eurobonds zouden komen want zo zei hij “geen cent meer naar Griekenland”. Ondertussen werd in Europa gewoon gepleit voor Eurobonds o.a. door Guy Verhofstadt die in hetzelfde politieke blok zit als de VVD, D66, Volt enz. Gewoon een links blok dus. Zo ook de verklaring dat er een D66 beleid is gevoerd. In Europa beslissen ze en hier worden allerlei leugens verteld. Europa ziet een regering met Wilders natuurlijk niet zitten omdat hij Europa sceptisch is. Alles wordt uit de kast gehaald om hem tegen te werken. En hoe het Nederland vergaat? Dat zal ze een worst wezen. Want de argumenten waar Omzigt mee aankomt kunnen staatsrechtelijk niet. Kortom een broodje aap verhaal. En inderdaad, het is juist wat de heer Nijhof meldt; als je bv 2 kinderen hebt, je geeft de 1 een mooie nieuwe fiets en het andere kind een afdankertje dan kun je wachten op problemen. Zo simpel is het.

A.R. Girbes sr
2 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik heb NU de indruk dat De heer Dunki meent dat de “” massa”” wakker wordt . Als dat juist is , Dan …… ja dan …. Maak ik vast een fles Bordeaux open . Immers : “” De “” Kan “” gaat zo lang te water tot hij barst . “” Of ……. Hebben “” ze “” de artikelen gelezen op Sta-Pal ??