Prikbord nr 888

Na onder meer de combinatie GL/PvdA, de BBB, CU en D66 heeft nu ook de SGP een activist als lijsttrekker. Kennelijk is bij die partijen niet (meer) bekend dat juist activisten de meest ondemocratische burgers zijn en in coalities alleen maar drammen en saboteren.

Diesel

Hoe linkse partijen begaan zijn met de werkende klasse blijkt wel uit het dieselverbod in steeds meer steden, terwijl dieselbrandstof ‘schoner’ is dan ooit. Niet alleen de gemeentelijke – en utiliteitsvoertuigen/-machines moeten daardoor worden vervangen, maar ook de hulpdiensten, ZZP-ers en (bus)bedrijven komen voor grote kosten te staan, evenals de chauffeurs uit Oost-Europa. Doch daaraan hebben die gemeentebesturen geen boodschap, want men is er allang vergeten wie hun salaris moeten verdienen. Gelukkig zijn er ook nog benzine- en gasmotoren, want elektrisch rijden is binnenkort onmogelijk wegens overbelasting van het net, het stoppen van de subsidies en een tekort aan kernenergie. Overigens, hoe gaat het dan verder met noodaggregaten, graafmachines, hijskranen en politie?

Duitsland

Niet alleen de VN is moreel failliet, maar ook Duitsland waar een rechtszaak tegen Deutsche Bank wegens het verdwijnen van 100 miljard, door de rechters zelf werd getorpedeerd, waar criminele autofabrikanten met fluwelen handschoenen worden aangepakt, waar een minister van Defensie ondanks alle (financiële) schandalen werd doorgeschoven naar het voorzitterschap van de Europese commissie en waar een van corruptie verdachte burgemeester kanselier is geworden. In het laatste geval werden essentiële bewijsstukken uit een – naar verluidt gemeentelijke – kluis gestolen, zonder dat er kopieën waren gemaakt, en bemoeien politici zich met de officier van justitie die al meerdere frauderende bankiers heeft laten veroordelen. In het laatste geval wordt zelfs de dagvaarding van kanselier Scholz – onder meer wegens vermeende meineed – opgeschort en worden partijgenoten verdacht van diefstal van de bewijsstukken.

Ook de corruptie rond de bouw en budgetoverschrijding van de nieuwe luchthaven van Berlijn is nooit goed onderzocht, evenals de besluitvorming rond het stilleggen van kerncentrales (terwijl Zwitserland de levensduur verlengt) en de Corona-maatregelen. Toch moet men voorzichtig zijn met kritiek, want Nederland is Duitsland in het klein, zoals blijkt uit de vele dossiers rond banken, de renovatie van het Binnenhof en het Rijsmuseum, de verdwenen Corona- en Ontwikkelingshulpmiljarden, de sabotage van de bouw van kerncentrales en schandalen rond immigratie.

Export

Het leveren van reservedelen voor de Amerikaanse F-35 gevechtsvliegtuigen van Israël krijgt kritiek uit bepaalde kringen die kennelijk het recht op zelfverdediging tegen terroristen niet erkennen. Sterker nog, humanitair oorlogsrecht willen toepassen, waar Hamas zich aan geen enkel recht houdt. Kennelijk willen ze niet begrijpen dat de Palestijnse burgers zijn gewaarschuwd voor de aanvallen op Hamas en de straatgevechten in Gaza-stad. Juist de noodzaak van straatgevechten om burgers te ontzien, veroorzaakt meer schade (en eigen verliezen) dan gerichte bombardementen. Ieder gebouw moet dan met behulp van tanks en artillerie worden ‘ontruimd’, waarbij bovendien rekening wordt gehouden met explosieve booby-traps

Doch waar en wanneer is er geprotesteerd tegen de levering van wapens door Iran aan terroristen, de levering van grondstoffen voor gifgas aan landen in het Midden-Oosten, de (geheime) wapendroppings door de VS ten behoeve van de moslim-strijders in Bosnië, de wapensmokkel door Nederland naar de Zuid-Afrikaanse terroristen van het ANC , de levering van wapens/drones aan Rusland tegen de Oekraïense burgerbevolking, de levering van munitie aan Turkije tegen de Koerden, de export van wapens, pantservoertuigen, artillerie en marineschepen naar Indonesië en andere dictaturen, alsmede de levering van wapens aan de Ierse IRA? Zijn de tegenstanders van Israël naïef of selectief in hun oordeel?

Gezond verstand

Een aantal tv-prominenten die in hun uitspraken over de Hamas-oorlog duidelijk anti-Israël zijn, vinden dat Israël moet buigen voor de eisen van de VN betreffende een wapenstilstand in plaats van tijdelijke humanitaire vuurpauzes. Zonder de feiten en achtergronden van Hamas – die geheel andere eisen stelt – te kennen, achten ze Israël verantwoordelijk voor de vernietiging van lanceerstellingen in woonwijken, commandoposten in ziekenhuizen, het brandstoftekort (omdat Hamas zijn grote voorraden niet vrijgeeft en Israël ze nog niet wilde bombarderen), een tunnelstelsel tot in Israël – waarin gijzelaars worden vastgehouden, zodat erg geen traangas kan worden gebruikt – en de beweerde dood van 10.000 inwoners van Gaza; een fractie van de doden in Oekraïne die nog steeds geen reden zijn om Rusland uit de Veiligheidsraad te gooien.

Het getal was afkomstig van de Hamas-minister van gezondheid, maar volgens allesweter Johan Derksen gaat het om 8.000 onschuldige kinderen. Wat Israël dan wel moest/mocht doen, had hij geen antwoord op, net als vele andere critici. De gijzelaars opgeven, 4500 Palestijnse criminelen vrijlaten, Hamas (en dan ook Hezbollah en Iran) ongemoeid laten en de jodenhaters in de VN hun zin geven? Emoties hebben inmiddels het gezond verstand verdrongen, omdat allerlei ‘deskundigen’ kennelijk menen dat ook terroristen zich aan het humanitaire oorlogsrecht (moeten) houden. Terwijl het ideaal van een schone, humanitaire oorlog reeds vele malen eerder is platgeschoten: in twee wereldoorlogen, Mantsjoerije (1937), Nederlands-Indië, Irak, Afghanistan, Oekraïne en alle eerdere aanvallen van Hamas. Waar dit toe kan leiden tonen niet alleen Hamas en Hezbollah, maar ook de dictaturen in Turkije, Rusland, China, Tunesië, Noord-Korea, Iran en Wit-Rusland alsmede het tuig op de straten van westerse steden.

Overigens kan Israël zich een ‘chirurgische’ oorlog in steden helemaal niet permitteren, omdat die lang duurt, zeer veel eigen gesneuvelden oplevert en de ruim 300.000 reservisten niet langdurig gemist kunnen worden in de economie. Intussen wordt Iran voorzitter van de Mensenrechtencommissie van de VN; kennelijk ter voorkoming van onderzoeken naar Hamas.

Integratiefiasco

De beweerde integratie van ‘nieuwe’ Nederlanders is ver te zoeken bij de openlijke uitingen van antisemitisme en steun aan Hamas Geen enkel respect voor onze wetten, normen en waarden, waarbij sommige Nederlandse activisten eveneens een rol lijken te spelen, naast de indoctrinatie van islamitische jongeren.

In Duitsland zijn het straatgeweld en de terreurgoedkeuring zo uit de hand gelopen, dat de politiek nu om identificatie vraagt van de daders en in voorkomend geval intrekking van het Duitse paspoort. Een probleem daarbij is het gebrek aan politiecapaciteit – met name in Berlijn, Dortmund en Essen – en de grote aantallen gelukszoekers, criminelen en illegalen die door de Duitse sociale voorzieningen zijn aangetrokken. Er gaan daardoor stemmen op om een einde te maken aan de (financiële) aantrekkingskracht van die voorzieningen en te beginnen met de uitzetting van asielzoekers uit andere EU-landen, terreuraanhangers en uitgeprocedeerden. Daarbij doet zich een typisch ‘Nederlands’ probleem voor: de computersystemen van de centrale overheid, deelstaten en (grote) steden zijn al jaren onvoldoende interoperabel… Zelfs die integratie werd in de afgelopen decennia verwaarloosd.

KLM-lobby

Ondanks de megawinsten van Air France/KLM gaat de (media)lobby tegen vliegbeperkingen gewoon door. Kennelijk om te voorkomen dat die winsten afnemen als er straks brandstofbelasting moet worden betaald. De Staat als aandeelhouder zou duidelijk moeten maken dat milieu-offers niet alleen door de burgers moeten worden gebracht. Of: dat die milieuplannen volstrekt zinloos zijn en slechts een manier om miljarden weg te sluizen naar andere bodemloze putten. Want waar zijn de miljarden van het Parmalat-faillissement (NL: 6 miljard), Ontwikkelingssamenwerking (5 miljard zonder verantwoording), Gezondheidszorg (tenminste 5 miljard verdwenen), Buitenlandse Zaken (onbekende budgetoverschrijding/ verspillingen), EU/Griekenland, ICT-projecten en het ABP (93 miljard in één jaar) gebleven? Toch niet om geheime uitgaven, criminele graaiers en ECB-verliezen te verhullen? Zelfs de miljarden die de woningcorporaties meekregen bij hun verzelfstandiging, zijn ‘verdampt’.

Medeplichtig

Zijn de landen en hulporganisaties, die heel goed wisten waaraan de honderden miljoenen voor Gaza werden besteed, niet medeplichtig aan de terreur en oorlog door Hamas?

Onzindelijk

Waar onzindelijk redeneren toe leidt, wordt weer eens duidelijk door de beweringen van een Telegraaf-lezer. Die legt een verband tussen kernafval en de ‘ongelukken’ met kerncentrales zoals in de VS (Three Mile Island), Oekraïne (Tsjernobyl/Pripjat) en Japan (Fukushima). Doch dit waren geen ongelukken van de kerncentrales, maar menselijke stommiteiten en een natuurramp waarbij de veiligheidsvoorziening (opvang van besmet water) gewerkt heeft Bij de storing in de VS kwam radio-actief gas vrij, juist door een veiligheidsvoorziening bij de productie van plutonium (dus niet elektriciteit) en menselijke fouten, maar de ‘besmetting’ bedroeg slechts 1/3 van de jaarlijkse dosis die door iedereen wordt verwerkt. De oorzaken van de Tsjernobyl-ramp zijn bekend, evenals van Fukushima (waarbij niemand door radio-activiteit is omgekomen).

De schrijver vergat nog Sellafield (Engeland) waar naar verluidt een ‘gevaarlijke’ isotoop vrijkwam met een stralingshalveringstijd van 8 dagen. De melk binnen een straal van 500 km moest worden vernietigd.

Schoolontbijt

Waarom kunnen scholen het gratis ontbijt niet sponsoren met de honderden miljoenen rente die hun banktegoeden van totaal 8 miljard opleveren? Of het achterstallige onderhoud of schoolreisjes binnen Nederland of maatregelen tegen ziekteverzuim en vroegtijdige arbeidsongeschiktheid in het onderwijs? Geld genoeg, maar toch klagen over de energierekening of een slechte ventilatie.

Slachtoffers

Het begrip ‘onschuldige’ slachtoffers in de media suggereert dat er in een oorlog ook schuldige slachtoffers zijn. Wie zijn dit dan: Hamas-terroristen, Oekraïense soldaten, Palestijnse haatmoeders die trots zijn op de heldenrol van hun terreur-zonen en weigeren te evacueren of die zonen zelf, omdat ze door de terreurmanagers in Iran misleid zijn over de rechtvaardigheid van hun ‘zaak’ zonder de feiten te kennen?

Wellicht kan iemand mij eens uitleggen waarom de VN de vermeende 10.000 gedode Palestijnen en een aantal gijzelaars (cijfers van Hamas en gedood door Hamas als schild tegen de Israëlische aanvallen of een ‘verdwaalde’ raket) belangrijker vindt dan 100.000 gedode Oekraïners. Overigens, Palestijnse slachtoffers waarvan Hamas het leven niets waard vindt bij de herhaalde, mislukte pogingen Israël in een oorlog te verslaan.

Zelfs een humanitaire gevechtspauze onder vrijlating van de gijzelaars is voor Hamas niet van belang.

Tuig

In dit gave landje krijgt het tuig steeds meer speelruimte: bij banken en verzekeraars, in de Tweede Kamer, op straat, bij illegale demonstraties, in de openbare ruimte van achterstandswijken (afvaldumping), in de social media en internetsites, bij voetbalwedstrijden, in de Crypto-wereld, bij de criminaliteit van illegalen en asielzoekers, bij bedreiging van hulpverleners en overheidsfunctionarissen, bij misbruik van arbeidsmigranten, bij jodenhaat en nu ook op universiteiten. Alleen sommige beruchte vakantie-oorden in het buitenland nemen serieuze maatregelen; wanneer grijpt Den Haag keihard in? Want iedere Nederland moet zich toch schamen voor dergelijke gedrag van ‘landgenoten’; ook op tv, waar onder meer de uitlatingen van Van der Gijp en Derksen een bedenkelijk laag niveau hebben bereikt. Kennelijk worden ze door de redactie van Vandaag Inside niet teruggefloten, maar naar verluidt door De Mol goed betaald voor hun minderwaardige ‘opinies’.

Vluchtelingen

Dat er een raket is neergekomen bij een school waar veel Gaza-vluchtelingen verblijven, is zeer betreurenswaardig. Doch alleen Israël heeft toegezegd dit te zullen onderzoeken. Terecht, sinds de explosie bij een ziekenhuis bewijsbaar door Hamas werd veroorzaakt. Die heeft belang bij zoveel mogelijk slachtoffers onder de eigen bevolking, zodat de VN en media hun jodenhaat kunnen uiten. Alleen al om die reden heeft Israël geen enkel belang bij het doden van vluchtelingen, maar ook om een andere overweging. De vlucht van Palestijnse burgers vanuit Gaza-stad naar het zuiden wordt belemmerd, indien het daar niet veilig is. En het is juist Hamas dat er belang bij heeft om het onderscheid tussen burgers en terroristen te bemoeilijken bij de aanval op Gaza-stad. Het is bovendien Hamas dat niet wenst dat de onwil van Egypte en de VN om de zuidelijke grens te openen voor alle vluchtelingen, zodat hulpgoederen niet langer binnen Gaza gebracht moeten worden, aan de kaak wordt gesteld. Want voor Hamas kan de vluchtelingenellende niet groot genoeg zijn en dat heeft ook Egypte begrepen met het beeld voor ogen dat vluchtelingenkampen uiteindelijk complete steden worden, gefinancierd door de VN. Israël echter, heeft er belang bij dat die onwil wel zichtbaar wordt, dat ook Jordanië Palestijnse vluchtelingen zoi moeten opvangen (gezien het grote ‘bezette’ gebied dat ooit door Palestijnen werd bewoond), dat Hamas niet langer kan profiteren van die hulpgoederen, dat vervolgens de brandstofvoorraden van Hamas gebombardeerd kunnen worden en dat er in Gaza-stad alleen terroristen achterblijven. Eerst dan zal Israël kunnen instemmen met een gevechtspauze ten gunste van de vluchtelingen, op voorwaarde dat de gijzelaars vrijkomen. Maar daar zwijgt de VN over, omdat men weet dat Israël daarna geen haast meer heeft met de vernietiging van Hamas. Dat kan dan zonder veel ‘nevenschade’ en hoge eigen verliezen gebeuren.

Vragen

Palestijnen met een NL paspoort die geen woord Nederlands spreken en in Gaza verblijven; uit welk land zijn die ooit ‘gevlucht’?

Naar verluidt moet de ACM een onderzoek doen naar de spaarrente, terwijl de gelieerde AFM (Autoriteit Financiële Markten) geacht wordt continu dergelijke zaken te bewaken en dus reeds over relevante informatie zou moeten beschikken. Heeft minister Kaag met opzet een jaar(!) vertraging veroorzaakt of vertrouwt ze de AFM niet?

Een accufabriek van 14 miljard plus productiekosten; hoeveel accu’s moet Toyota verkopen om dat terug te verdienen?

Zal Iran straks China veroordelen voor de onmenselijke behandeling van de Oeigoeren en Turkije voor de behandeling van de Koerden en de Syrische vluchtelingen?

Zijn Kamer-planten voor € 600.000 symbolisch voor de verspillingen bij de bouw- en renovatieprojecten van de overheid?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties