Engels mogelijke voertaal EU?

De Europese Commissie overlegt al geruime tijd over een gemeenschappelijke voertaal binnen de EU. De gesprekken vonden al plaats nog voordat de Engelsen de Unie verlieten en zijn sindsdien minder hoog op de prioriteitenlijst komen te staan.

Voordat de Engelsen de EU verlieten was er een lichte voorkeur voor de Engelse taal, tot teleurstelling van de Duitsers die hoopten op het Duits als gemeenschappelijke taal. In het kort volgen hieronder de voornemens zoals die destijds werden uitgewerkt door de Duitse delegaties en die helaas nooit de openbaarheid hebben gehaald. Tot nu, want Sta-pal wist er de hand op te leggen.

Gemakshalve een uittreksel uit het origineel:
(Leest gemakkelijker als u zich hierbij de stem van Schwarzenegger voorstelt)

As part of the negotiations, the British Government conceded that the English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as “Euro-English”.

In the first year, spoken and written “s” will replace the soft “z”. Zertainly, this will make the civil zervants jump with joy. The hard “c” will be dropped in favour of “k”. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the zekond year when the troublesome “ph” will be replaced with “f”. This will make words like fotograf 25% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent “e” in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer peopl wil be reseptiv to steps such as replasing “th” with “z” and “w” with “v”.

During ze fifz yer, ze unesesary “o” kan be dropd from vords kontaining “ou” and after ze fifz yer, ve vil hav a reil sensi bl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi TU understand echoza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 maanden geleden

Engels de voertaal in de EU? De Engelsen maken al geen deel meer uit van de EU!

ronald.dunki
5 maanden geleden

Geestige anecdote maar waar zijn die bureaucraten mee bezig? Men kan nog zoveel woorden uitbraken in meerdere talen zonder ook maar iets zinnigs te zeggen, denk aan Frans Timmermans.

Wat mij erg verbaast is dat Duitsland al enkele weken, sinds de Hamas pogrom, in brand staat dankzij islamitische hordes die zich ook in Nederland manifesteren maar dat de media, groot en klein, hier geen woord of nauwelijks aandacht aan besteden, in welke taal dan ook. In Duitsland wordt weliswaar Hochdeutsch gesproken, maar op de actuele, openlijke machtsvraag van de islam aan de Duitse politiek krijgen laffe ‘woke’ politici van hoog tot laag geen woord door de strot, zelfs niet in het Duits… 

Integendeel, de grappenmaker cum Bundeskanzler Olaf Scholz zei afgelopen week : ‘Mit einer ‘Nulltoleranz-Strategie werde man künftig dem abscheulichen und menschenverachtenden Antisemitismus auf deutschen Strassen begegnen’. Loze woorden van een lafbek terwijl zijn land in brand staat, want Scholz is een sociaal democraat. Dus dan weet je wel waarom de islamitische demonstranten slechts achteraf door de politie verweten werd ‘dat zij het verkeer hadden gehinderd’ terwijl zij publiekelijk eisten dat in Duitsland het Kalifaat zou worden uitgeroepen!

U leest het goed, de goddeloze hordes van Mohammed eisen momenteel dat Duitsland de democratie inruilt voor hun theocratische, middeleeuwse schrikbewind en lopen dit al weken van de daken te schreeuwen terwijl zij totaal niet worden aangepakt. Duitsland is immers in handen van ‘woke’, dus nog meer loze woorden waren niet van de lucht: ‘Nie wieder heisst: jetzt’, aldus de Berlijnse burgemeester Kai Wegner, een christen democraat en ‘das Existenzrecht Israels darf nicht relativiert werden’ zei de groene vice kanselier Robert Habeck: ‘Die Sicherheit Israels ist unsere Verpflichtung. Deutschland weiss das’.

Of zij hun ‘bull-shit’ nu in Swahili of Duits debiteren, het blijft loze prietpraat want ondertussen waren er in het afgelopen weekend, in feite al weken lang, tienduizenden moslims op de Duitse straten tegen Israel aan het demonstreren met verboden vlaggen van moorddadige organisaties. Daaronder de streng verboden criminelen van Hizb-ut-Tahrir, de hysterische Arabische Nazi’s die openlijk maar ongestraft hun Kalifaat in Duitsland opeisen terwijl hen geen strobreed in de weg werd gelegd door de politie onder het motto dat zij het verkeer hinderden… en God heet Gerrit…. Verder ‘was alles vreedzaam verlopen’ bij deze fundamentele aanslag op de grondwettelijke orde die niet alleen tegen Joden gericht was maar tegen de democratische orde, aldus de laffe politie.

Dat hier een duidelijke, verontrustende parallel is met Nederland moge duidelijk zijn omdat de Haagse politiek deze brutale machtsvraag van inmiddels een miljoen moslims al evenmin durft te beantwoorden met een ferm ‘rot op, stelletje ellendelingen’, in welke taal dan ook… De weigering van de politie om op te treden, terwijl zij zowel in Duitsland als Nederland geen moment aarzelden om weerloze autochtone Covid demonstranten in elkaar te rammen met M.E., politie te paard en honden, met waterkanonnen en, teruggaand in de tijd tot de jaren ’80 in Duitsland zelfs destijds met laag vliegende helicopters, is een teken aan de wand. Maar van de ‘Nulltoleranz- Eindämmung des Israelhasses’ was niets te bespeuren en ondertussen halen Duitse en Nederlandse politici scheepsladingen gelukzoekers binnen onder het motto dat dit zo goed zou zijn voor de economie.

Hoeveel subvbersieve leden van de Moslim Broederschap daar tussen zitten is niet te becijferen maar de leiders onze west Europese democratieën bijten totaal niet van zich af, integendeel. Hoe langer dit islamitisch tuig ongemoeid gelaten wordt, hoe moeilijker wordt het om hen weer in hun hok te krijgen; kijk naar Zweden waar het leger nu noodgedwongen de politie assisteert.
Politie en justitie zijn zowel hier als daar ook al door buitenlandse ‘woke’ indoctrinatie verlamd en de additionele islamitische indoctrinatie door Sharia haatbaarden wordt als ‘godsdienstonderwijs’ vrolijk toegelaten in plaats dat tuig ter plekke te arresteren en linea recta uit te wijzen.

Als ik een fractie van hun geintjes in Saudi of Qatar zou uithalen speelde de locale jeugd al voetbal met mijn hoofd. Hier krijgt dat gespuis subsidie en je vraagt je af hoe lang het nog duurt voor die idioten in de EU zich beginnen af te vragen waarom de grote meerderheid inmiddels vloeiend Arabisch spreekt… 

5 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Uw ongerustheid en Uw melding dat al een groot deel van de Europese – inwoners al vloeiend Arabisch spreekt is zeer terecht . Uw visie op de gevaren die daaraan verbonden zijn uiterst realistisch . Uw bijdrage geeft aan dat “ we” nu moeten zorgen dat het Arabisch sprekende deel binnen Europa onmiddellijk moeten uitwijzen . Maar , het realisme is bij de massa verdwenen en heeft plaats gemaakt voor “ ziekelijke berusting “ omdat de burgers in absolute zin machteloos zijn gemaakt . In Frankrijk Bergerac en omgeving is het nog rustig ……. Nog wel ……. Maar in de meer Zuidelijke en Noordelijke grote steden , zoals in Bordeaux en Parijs is de situatie zelf nijpend . Maar de politieke lafbekken houden hun mond . Dat het Arabische tuig in Duitsland keihard een kalifaat willen is toch de schuld van Merkel en haar vazallen . In feite is de Europese droom, van gelijkheid en economische voorspoed NU op een keerpunt gekomen van totale verloedering en overgave aan krankzinnigen dewelke niet door hebben ,en zeker geen verstand hebben van “ Demografische diversiteit . Dat komt er van als pseudo intellectuelen met een gestoord affect zich politicus noemen en op grond van puur eigen belang een gehele natie naar de verdommenis helpen . Ik heb al eerder geschreven dat een oorlog “ waanzin” is , maar een oorlog kan ook mogelijk een eerst onoplosbaar probleem, polissen , zoals we met Hamas en Israël zien gebeuren . Staat Europa dat ook nog te wachten ? Zo , ja dan zullen de rivieren rood kleuren van bloed ……. En……dat beseft het linkse politieke niet . Uw ongerustheid en Uw afschuw deel ik volledig . Maar ….. Ook Omtzigt en het linker gedeelte in de Nederlandse politiek , maar inclusief de VVD , begrijpen er geen barst van . Immigratie is verlopen naar een nachtmerrie ……. ! De Verweesde Samenleving , zei Pim Fortuyn . In 2001 waarschuwde hij al voor de situatie zoals nu gaande is . En , Wilders wordt verketterd .

5 maanden geleden

Humor is inderdaad bijna een “ levensvoorwaarde geworden , en het Euro-Engels is een grapje . Immers : We kunnen dan ook de Fransen niet meer verstaan met hun “” steenkool -Engels . “” Fransen Engels horen spreken is per definitie een “ cabereske aangelegenheid . . Maar , De idee “!de Engelse taal als voertaal in Europa te introduceren zou demografische diversiteit een “! Samensmelting “”van volkeren kunnen bewerkstelligen . Maar , ik geloof daar niet in en mijn stellige overtuiging is dat Engels als “” tweede voertaal, naast de oorspronkelijke landstaal nu al manifest is . Immers : De universiteiten waren ( zijn ) er al mee begonnen ….. en daar ben ik een felle tegenstander van . Boeken over “‘Hi-recht “”zijn vaak in het Engels geschreven . Zodat , de Engelse taal heeft haar weg al gevonden . Maar , de Duitse taal en het Spaans is ook goed ingeburgerd . Zodat : Verschillende talen hebben hun basis in het thuisland en dat moet men rustig zo laten .. De in eeuwen gegroeide talen moet men afblijven , alleen uiterst domme globalisten willen dat Engels in ieder land de voertaal wordt …. “” Ze zijn zwaar gestoord . “” Globalisten zijn de illusionisten van de kwakzalverij . Ach……. Pseudologia Fantastica ……. de betweters …… de echte pseudo- intellectuelen ……… kletskousen …… het zijn exhibitionisten …….. geestelijke frugaliteit ….! ?? Of …….!!!

mgjb
5 maanden geleden

Geweldig, humor is het enige dat ons nog overeind houdt! 😂😂😂

Buskens
5 maanden geleden

Asjemenou, waren we blij in 1945 dat we geen Duits moesten praten en dan gaan we nu met z’n allen over op Engels? Het wordt hier in Europa niet met de dag gekker…maar met de minuut. Stem in godsnaam svp FvD. Wordt wakker met z’n allen.