Compassie

Het Joodse volk leefde al ongeveer 3.000 v.Chr. in de regio, waar het een monotheïstische religie (het jodendom) ontwikkelde en geruime tijd zelfbeschikking genoot. De oorsprong van de staat Israël ligt dus bij het (etnisch) Joodse volk, die daar hebben gewoond totdat zij door de Romeinen werden verjaagd. In die tijd bestond de islam nog niet. Die kwam pas later en werd de verschillende Arabische stammen met geweld opgedrongen.

Een land Palestina heeft nooit bestaan. Dat is ook gemakkelijk aan te tonen. Als er ooit een land Palestina heeft bestaan, wat was dan haar munt? Wie was haar koning of premier? Die zijn er niet geweest. Wat betekent dan de kreet ‘free Palestine’? En waarom zoveel bloedvergieten en ellende voor een ‘land’ dat nooit heeft bestaan?

Afb: MathKnight / wikipedia

Je zult maar deel uitmaken van een massa van 2 miljard mensen, opgevoed worden met een diepe haat met name jegens een piepklein volkje van 16 miljoen zielen.
Steeds weer, dagelijks worden geconfronteerd juist met de superioriteit van dat klein volkje op alle gebieden: wetenschappelijk, economisch, technologisch, militair. Het moet vreselijk en akelig voelen.

Velen hebben door de eeuwen heen geprobeerd dat volkje uit te roeien. De Perzen, de Romeinen, de Babyloniërs, de Duitsers, wie niet. Twee maal is hun tempel in Jeruzalem verwoest en zijn zij, de Joden dus, uit hun land verdreven en in de diaspora beland. Een machtig land als Duitsland, had ooit een oppermachtige dictator die het bijna was gelukt dat volkje totaal te vernietigen. Het minuscuul overgebleven aantal zielen ging niettemin onophoudelijk door met zingen ‘Volgend jaar in Jeruzalem’ in hun dagelijkse gebeden.

En het lukte uiteindelijk. Na de Engelse ‘Balfour declaration’ hebben de Verenigde Naties (VN) de historie recht aangedaan, het recht van het volk Israël erkend en bekrachtigd, waarna de Joden terugkeerden naar hun eigen heilig land. Kleiner dan voorheen, maar ze hebben de VN resolutie daarover aanvaard.  

De dag ná het uitroepen van de formele terugkeer van dat volkje naar hun land, werden zij door vijf Arabische landen aangevallen. Alle vijf legers werden verslagen en compleet vernederd.   

De verslagen legers en hun broeders zijn verjaagd en gevlucht. Dat krijg je als je oorlog begint. Je wint of je verliest. Het ligt dan voor de hand om dat volkje dan verder maar met rust te laten. Dan maar gaan aankloppen bij de vele, vele broeders elders voor een onderkomen, die hebben ruimte genoeg, tientallen grote landen.

Dat hebben zij niet gedaan. In plaats daarvan zijn ze op een kluitje bij elkaar in kampen gaan zitten, in zogenaamde ‘vluchtelingenkampen’. Voor een tijdje tot de verhuizing naar een betere plek? Dat hebben ze ook niet gedaan. Waarom niet? Hun ‘leiders’ besloten hen als troefkaart te gebruiken voor eigen gewin, voor geld, veel geld van de welwillende, rijke westerse landen en eveneens om de illusie in leven te houden van weer proberen de Joden te bevechten en te verjagen.

Deden ze ook. Door die ‘illusie’ hebben de vijandige landen  keer op keer, telkens weer geprobeerd Israël te verslaan. En telkens weer verloren zij. Een keer zelfs in slechts zes (6) dagen zijn wederom vijf legers verslagen en vernederd.

Hun opvoeding in haat beperkt zich niet tot het Joodse volk. Alle andere niet-moslims dienen bestreden te worden en vroeg of laat onderworpen worden aan de islam; “na zaterdag komt zondag”. Dat is de ‘dhimmitude’. (Het begrip dhimmitude is een neologisme voor de (al dan niet vrijwillige) onderwerping van niet-moslims aan moslims. De term dhimmitude is geïnspireerd op het al langer bestaande begrip dhimmi en is bekend geworden door de Egyptisch-joodse schrijfster Bat Ye’or.).

Vandaar de steeds langer wordende lijst terreurgroepen. Geen enkel volk op aarde telt zoveel terroristische organisaties als moslims.

Hamas, Hezbollah, Al Qaida, Taliban, Islamitische Staat, Boko Haram, Islamitische Jihad (PIJ), Al-Badr, Groupe Islamique Armé, Marokkaanse Islamitische Strijdersgroep (GICM), Takfir wal Hijra, Abu Sayyaf, Moro Islamic Liberation Front, Jemaah Islamiyah, Ansar al-Islam (AAI), Ansar Dine, Ansar al-Sunnah, Harakat ul-Mujahidin (HUM), Al-Shabaab, Gerakan Mujahideeën Islam Pattani (GIMP), Barisan Revelusi Nasional (BRN), Great Eastern Islamic Raiders’ Front (IBDA-C), Lashkar-e-Taiba, Islamitische Beweging van Centraal-Azië, el-Nusra, Moslim Brotherhood, Lasker-e-Taliba, Ansaru, Abdullah Azzam Brigades, Hizb ut-Tahrir en vele, vele anderen.

Al die groepen beroepen zich op de ‘heilige’ islamitische geschriften. Islamitische terreur is dus niet meer exclusief behouden aan slechts een extreme groepering, zoals vroeger werd en nu soms nog wel wordt beweerd.

De Franse islamexpert Olivier Roy trok daarom de conclusie in ​Le Monde​ (december 2015): “Het gaat niet om de radicalisering van de islam, maar om de islamisering van het radicalisme“.

Naast de ingeprente haat, van jongs af aan, kan ik mij zeker andere emoties en gevoelens voorstellen bij moslims. Teleurstelling, frustratie, vernedering, woede, razernij, schaamte. Een zeer giftig cocktail. Voeg deze gevoelens toe aan de lage geletterdheid en dito moraal van het gros van de bevolking waar het hier om gaat, dan kom je uit bij de recente barbaarse daden van 7 oktober. De gruwelijkheid daarvan mag kennelijk geen ‘pogrom’ heten volgens enkele scribenten, maar moet  een ‘gewone, klassieke terroristische aanslag’ genoemd worden. (Leo Lucassen in Trouw)

Voor Israël is de grens bereikt en slaat nu hard terug, harder dan ooit. Wat staat je nu te doen als moslim? Moet je jezelf aansluiten bij de demonstraties en uiting geven aan de giftige mix van gevoelens tussen schaamte en vernedering in het verlangen naar nog meer geweld?

Joden hebben nooit hun veelvuldige overwinningen op hun belagers demonstratief bezongen en toegejuicht. Nooit. Zelfs niet de eclatante overwinning van de Zesdaagse Oorlog.

Al met al moet het zeer beschamend voelen moslim te zijn.

Daarom, naast de vele pijn over de sadistische, barbaarse slachtingen van 7 oktober,  heb ik compassie met diegene die tot dat (islamitisch) volk behoren en met de naïeve ‘nuttige idioten’ die hen steunen, wetend dat zij eigenlijk achter de eeuwige verliezers aan blijven hobbelen. 

Amsterdam, 9 november 2023
Prof. dr. David Pinto.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fredjohan
6 maanden geleden

Moslims zijn geen volk, maar aanhangers van een allesvernietigende ideologie, vermomd als godsdienst. Hun doel is wereldheerschappij en die gaan ze bereiken zonder tegenwicht. De westerse regeringen en hun politieke achterban omhelzen in goed vertrouwen de islamitische horde, die bezig is om Europa te onderwerpen. Stem daarom op de waarschuwers voor dit destructieve gevaar. Dit is namelijk de enige reden om nog een verkiezing te houden en te gaan stemmen.

C.A. van Wijngaarden
6 maanden geleden

Twee miljard moslims wereldwijd, nog geen tien nobelprijzen. Dan dat minimale clubje joden, zestien miljoen, maar wel ruim tweehonderd nobelprijzen! Zegt wat over de intelligentie en de levensstijl. Moslims kunnen beter eens kijken hoe de joden leven, leren en werken, in plaats van thee drinken en aan hun kettingen friemelen, tunnels graven, raketten maken, Kalasjnikovs leeg schieten … Churchill waarschuwde er al voor: de islam is een destructieve religie. En in die tijd waren ze nog niet gevaarlijk. Nu wel.

A.R. Girbes sr
6 maanden geleden

“” Geen enkel volk telt zoveel terroristische groepen als Moslims . “” , Aldus de heer Pinto.Ik vraag mij dan ook onmiddellijk af of in Nederland wel het besef is, dat er zoveel terreurgroepen zijn , en waar deze zich nu bevinden . Immers : Het is toch niet “ denkbeeldig “ dat door immigratie in Europa er ook “ verschillende terreurgroepen “ zich onder de immigranten bevinden, en in feite een vooruit geschoven “” vijfde colonne “ blijkt te zijn , zoals Pim Fortuyn ons dat ooit meldde . Maar de absolute domme linkse bende heeft nimmer gemeld dat die mogelijkheid ook werkelijk bestaat en ook hen ongerust maakt . De verrassingsaanval van Hamas op Israël zou zich kunnen herhalen binnen Europa : in Frankrijk zijn inmiddels 7000 militairen gemobiliseerd om “ eventuele rellen te kunnen bestrijden “ dewelke rellen zeker het Moslim-ideaal betreft , de sharia in Europa te kunnen invoeren en geheel Europa , dus inclusief Nederland , te kunnen bezetten . Wijlen kolonel Khadaffi van Libië zei toch een aantal jaren geleden , dat er ongeveer 40 miljoen moslims in Europa zijn en dat hun doelstelling is, om geheel Europa onder het gezag van moslims moet komen . Maar de absoluut geborneerde links politieke zooi, waar ik helaas ook de VVD bij tel, heeft oogkleppen op en zeker geen kennis van “ de Geografisch Demografische Diversiteit “” heeft , immigratie als een verdienmodel bestempeld en het vluchtelingen- verdrag slaafs accepteert . Ook ik heb al eerder geschreven dat moslims niet van plan zijn zich ook in Nederland te integreren, maar wel de Roompotten ( belastinggeld van de burger) zich heerlijk laat smaken . Dat de kosten van immigratie in de komende jaren 2022 – 2040 , zeker, volgens het planbureau ( CPB) € 600.000.000.000,— gaat kosten . De ellende dewelke ons te wachten staat , met moslims, wordt duidelijk nu de heer Pinto meent dat geen enkel volk zoveel terroristische organisaties heeft, ook gezien de uitspraak van Wijlen Khadaffi en de profetische uitspraak van wijlen Pim Fortuyn en de verrassingsaanval op Israël , ons zeker moeten bedenken, onmiddellijk met immigratie te stoppen en zeker “ onbetaalbaar wordt . Ik ben de verrassingsaanval van 14 mei 1940 door Duitsland niet vergeten , ook toen had men de oogkleppen op. We zijn nu gewaarschuwd , maar, het besef bij politiek links , blijkt niets bij hen dat een waarschuwing mogelijk een zeer ernstig gevolg kan inhouden De politieke bewusteloosheid in Nederland is werkelijk catastrofaal .

J.Blaak
6 maanden geleden

Helemaal mee eens.
Helaas wordt het gewone volk geknecht en overheerst door hun – in weelde -levende leiders.
Die voorzien van riante onderkomens – in verre buitenlanden, ver weg van bommen en granaten – genietend van de enorme stromen geld die bedoeld zijn voor hun in armoede levende onderdanen.
In het sukkelige linkse westen doen we de oogjes toe en vingers in de oren en doen niks aan deze wan toestanden.

Koddebeier
6 maanden geleden

De Islam heeft nog nooit iets goeds voortgebracht !