Verantwoordelijkheid en verantwoording

Nog steeds proberen westerse militaire en politieke autoriteiten het door de westerse inlichtingengemeenschap en mediakartels geproduceerde narratief aan westerse samenlevingen te verkopen dat de gevechtskracht van de Russische Federatie zwak en hun militaire leiders dom en ouderwets zouden zijn; dat het Poetin om meer dan de Oekraïne gaat.

De Ben Hodges (driesterren generaal!) video waarin de man beweert dat het Moskou om meer dan de Oekraïne gaat en vooral Oost en Midden Europese staten de volgende doelen van hem zouden zijn, is daarvan een treurig voorbeeld. Zowel de initiële gevechtskracht bij de start van de SMO als het verloop van die SMO ontkrachten zijn beweringen. Moskou zal alleen niet dulden dat Kiev een risico factor is en blijft voor de veiligheid van de Russische Federatie.

Oekraïne is in wezen VS-staat nummer 51geworden. Alles wordt betaald door de VS en alle NAVO lidstaten volgen het Washington-narratief slaafs. De vraag is ook wie de VS leidt? In ieder geval niet Biden, vermoedelijk de Deep State (DS) die de oorlog op Oekraïense bodem als een verdienmodel ziet en benadert. De VS heeft inmiddels $100 miljard naar Kiev getransporteerd en een bod van $60 miljard ligt op tafel. Een groot deel van die miljardentaart komt in de monden van Amerikaanse wapenindustrieën. Door die niet aflatende optische verbondenheid van de as Washington-Kiev dreigt het gevaar dat de VS samenleving door de DS een oorlog wordt ingerommeld en opnieuw Amerikaanse jongeren en in hun spoor jongeren van Europese lidstaten ergens ver-van-huis het slachtoffer worden. Immers “hun oorlog is onze oorlog”. Nietwaar demissionaire Minister-president, Frau von der Leyen en S-G NAVO Stoltenberg?

Wie in dat geval de strijd moet leiden en daarin voorop moet gaan? In ieder geval niet de commandanten met een Oekraïens etiket op het voorhoofd. Tijdens het bloedige tegenoffensief is herhaaldelijk geconstateerd dat de corruptie in alle lagen van de AFU niet minder, maar juist groter is geworden. Wervingsfunctionarissen en commandanten die in opdracht van Zelensky slecht opgeleide militairen de vleesmachines aan de confrontatielijnen insturen en vervolgens hun weduwen de financiële compensatie onthouden en die in de eigen zak steken. Die commandanten zullen zeker niet tot het gaatje gaan om veldslagen en oorlogen te kunnen en willen winnen. NAVO generaals? Als de manier waarop de Oekraïners op hun tegenoffensief werden voorbereid, de maatstaf van hun kennis, kunde en ervaring is, dan wens ik de resterende Oekraïners en gerekruteerde militairen van NAVO lidstaten nog veel sterkte toe.

In het laatste artikel „Ter lering ende Vermaeck“ dat op 4 oktober op de website van sta-pal is gepubliceerd wordt de dodelijke effectiviteit van de combinatie ISR en slagwapens met een grote reikwijdte, hoge nauwkeurigheid en letaliteit in een vijf dimensionale gevechtsruimte onderstreept. Een Oekraïense militaire autoriteit drukt dat als volgt uit: „The sheer number of drones operating in Ukraine, as well as battle-management systems that provide real-time imaging and locations, mean that troops and tanks out in the open have just minutes before they’re targeted.” en vergat er aan toe te voegen“en worden incl de bemanning direct uitgeschakeld“. Zonder een adequaat Full Dimension Protection systeem tegen deze dreiging, hoeft NAVO gevechtskracht niet de Oekraïense beemden te betreden om de gevechtskracht van Poetin een pak op de broek te geven. Het worden dan gouden tijden voor westerse uitvaartondernemers. Doemdenken?

Het kromme ideaal van VS/NAVO om Moskou op de knieën te dwingen, heeft tijdens het bijna 20 maanden durende bloedbad al 1,7 miljoen doden, verminkte, zwaar en lichtgewonde Oekraïners en militairen van NAVO lidstaten (zoals de zich huurlingen noemende duizenden Poolse militairen) gekost. Dat is de prijs die op de Oekraïense slagvelden betaald wordt voor de verwezenlijking van een irreëel NAVO droombeeld. Dat schetst hoe dom de uitspraak is van de Nederlandse MinDef: „de oorlog in de Oekraïne is een goedkope manier om ervoor te zorgen dat Rusland geen dreiging voor de NAVO is“. Een uitspraak van een geborneerd mens die de wereld beschouwt door een dun rietje van een beperkte lengte, die nooit meer een Ministerie zou mogen leiden en verantwoording zou moeten afleggen voor daden en uitspraken. Zoals meer politieke oorlogshitsers in het Westen.

De tijd is ook in het nadeel van de NAVO om adequaat te kunnen ingrijpen en alsnog het ideaal Moskou op de knieën te krijgen, te realiseren. De RF heeft inmiddels honderden kilometers spoorwegen aangelegd om de logistieke problematiek bij een opmars verder naar het westen te kunnen dempen en de concentratie van 300.000 man achter de noordelijke fronten vertaald in gevechtskracht is daarvan een afschrikwekkend voorbeeld en voorspelt niet veel goeds voor Washington, Kiev en Brussel. In Rusland wordt nog eens een half miljoen jongeren op komende veldslagen voorbereid. Hoe dat gebeurt, hebben de grootschalige KAVAZ oefeningen wel aangetoond.

Wat wordt dan de Endgame? Een deel van de Oekraïne – globaal oost van de Dnjepr – en de noordelijke Zwarte Zeekust van Odessa tot Mariupol wordt en blijft Russisch territoir (en een verbinding met Moldova niet kan worden uitgesloten?), het westelijke deel krijgt en houdt een neutrale status en de regering in Kiev zal een pro-Moskou etiket moeten krijgen. Wanneer die wensen werkelijkheid worden is het ook gedaan met de invloed van de DS waarvan de kern bestaat uit neocons, neolibs, RINO’s en driftig ondersteund worden door CEO’s van grote bedrijven, hedgefonds beheerders en mediagiganten die door deze oorlog hun zakken kunnen vullen. Black Rock en aanverwante zakelijke geesten worden dan met lege handen naar Washington DC teruggestuurd.

Dat is de realiteit die de westerse doorsnee burger wordt onthouden door politici, media en talloze militaire autoriteiten en kenners die met het bedachte narratief en hun verhalen westerse samenlevingen om de tuin proberen te leiden. Personen met hersens, die driftig aan die militaire en politieke sprookjes geld verdienen en slaafs het door Washington bedachte narratief uitdragen. Als je tientallen uit elkaar gereten menselijk resten in een mortuarium, het leed van honderden zwaar gewonde jonge mensen in een ziekenhuis en de diepe droefenis van hun familie in de ogen, hebt gezien, piep je wel anders en vraag je je af wie verantwoordelijk zijn voor die honderdduizenden slachtoffers.

Die moeten verantwoording afleggen bij de nabestaanden. Die moeten verantwoording afleggen voor hun daden en uitspraken die het lijden van doorsnee Oekraïense ouders heeft verlengd en geïntensiveerd. Die moeten verantwoording afleggen voor de slachterijen op Oekraïense bodem. Die moeten verantwoording afleggen voor oorlogsverlengende uitspraken en daden. Verantwoordelijkheid hebben en verantwoording dragen mogen geen holle frasen zijn. Ook niet in deze door woke en cancel gedachtespinsels verpeste samenleving.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adri Ekstijn
4 maanden geleden

Een terechte en pijnlijke analyse.