Hamas misbruikt Palestijnen als menselijk schild

Net als in de vorige oorlogen van Hamas, zet Hamas Palestijnse burgers in als menselijk schild.

Dit is een oorlogsmisdaad. Niet op Israëli’s, maar op Palestijnen. Het oorlogsrecht verbiedt dit uitdrukkelijk. Niettemin stapelen de bewijzen zich – opnieuw – op dat Hamas wapenopslagplaatsen, raketlanceerinstallatie en gevechtstunnels opzettelijk bij civiele gebouwen zijn geplaatst: bij woonhuizen, scholen, moskeeën en ziekenhuizen. (*)
Deze gebouwen worden zo door Hamas tot legitiem militair doelwit gemaakt volgens het oorlogsrecht.

Israël waarschuwt Palestijnse burgers wel vooraf waar aanvallen zullen plaatsvinden – ondanks dat Hamas dit dan ook te weten komt. Hierdoor lopen Israëlische soldaten meer risico. Volgens de Britse commandant in Afghanistan kolonel Richard Kemp is het Israëlische leger daarom zorgvuldiger dan welk leger dan ook op aarde.

Hamas roept Palestijnse burgers juist op om niet te vluchten bij Israëlische waarschuwingen voor aanstaande bombardementen.
Het is dus Hamas dat wil dat Palestijnen, mannen, vrouwen en kinderen, zichzelf in gevaar brengen.

Op dinsdag 10 oktober 2023 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamas:

“Wij herhalen onze oproep aan de bewoners om de gesproken berichten te negeren die willekeurig door de bezetter naar hun telefoons worden gestuurd en eisen dat ze vertrekken. Hun doel is om paniek en angst op te wekken.”

Dit was op dinsdag, dagen voordat Israël tot een evacuatie van het Noorden van de Gazastrook had opgeroepen.
Hamas bedreigt zelfs burgers die willen vertrekken, melden journalisten.

Hamas rechtvaardigt dit voor zichzelf door te zeggen dat deze dode Palestijnen als “martelaren in de strijd tegen de ongelovigen” rechtstreeks naar het islamitische paradijs gaan.
Ook het leven van Palestijnen heeft voor Hamas geen waarde.
Zoals een Hamas leider deze week op de Russische televisie zei:

“De Israëli’s staan erom bekend dat ze van het leven houden. Wij daarentegen offeren onszelf op. Wij beschouwen onze doden als martelaren. De diepste wens van elke Palestijn is om een martelaar voor Allah te worden bij de verdediging van zijn land.”

Overigens wist Hamas uiteraard heel goed dat Israël de onvoorstelbare slachtpartij op haar burgers niet over haar kant kon laten gaan. Ook in die zin is Hamas volledig verantwoordelijk.


Afb: via Likoed-Nederland

Afb: via Likoed-Nederland

——————————

(*) Het soms gehoorde argument dat Hamas niet anders kan omdat de Gazastrook geen open ruimtes zou hebben, is onzinnig. Dat kan iedereen controleren op Google Maps of zien op bovenstaande luchtfoto van een Hamas trainingskamp


www.likoed.nl
info@likoed.nl


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
9 maanden geleden

Gaza is 2 x Texel en met 2,3 miljoen mensen, zonder
water , voedsel en medicijnen lijkt het mij toch wel penibel…