Stoelendans

Met het electoraal  leeglopen van de gevestigde partijen verdampen voor de leden ook de kansen op een ronkende baan in de landelijke politiek, een fraai inkomen en 95 dagen vakantie per jaar. Een stoelendans is daarom wel logisch.

Volgens de peilingen lopen vooral de ballonnen van CDA, D66 en JA21 leeg. Leden van die partijen hebben dus veel minder kans op een zetel in het nieuwe Parlement straks. Ook de PVV moet wat veren laten nu Omtzigt meedoet met NSC. De leden van D66 maken bij andere partijen totaal geen kans. Zij zijn min of meer besmet geraakt door het dragen van de ronduit walgelijke slippen van Kaag en haar Magere Mannetjes. Het zou goed zijn om de leden van D66 de komende jaren zoveel mogelijk te verwijderen uit publieke functies zoals de RvS en de burgemeestersposities, want wat deze partij aan smerige streken heeft geëtaleerd is meer dan stuitend en voorbij elke fatsoensnorm.

BBB

Mona Keyzer. Foto: Femke Teussink / wiki

BBB baarde enig opzien met de presentatie van Mona Keijzer als premierkandidaat. De Volendamse heeft een grote electorale aantrekkingskracht en dat is bepaald niet minder geworden toen ze vanwege haar opvattingen omtrent de corona aanpak werd ontslagen. Naast dit ex-CDA Kamerlid, maken Derk Jan Eppink (ex-JA21), Lilian Helder (ex-PVV) en Nicky Pouw-Verweij (ex-JA21) inmiddels deel uit van BBB. Een prima stel overigens, die nog wel eens heel goed samen zouden kunnen werken.

CDA

Bij Omtzigt zullen zich naar het zich laat aanzien veel ex-CDA’ers uit de oostelijke provincies aansluiten. Zij zijn jaar in, jaar uit door hun eigen partij belazerd en dat zij zich massaal tot andere partijen wenden mag geen wonder heten; het electoraat doet dat ook immers. Types als Hoekstra en De Jonge verdwijnen naar de uitgang en voor talentloze, trendy fratsenmakers als die laatste wordt zelfs een positie als voorzitter van zesdeklasser Klokkentorense Boys al een lastige exercitie.

PvdA/GL

De communisten hebben weer eens van jas gewisseld, maar voor Timmermans kunnen de druiven nog wel eens heel zuur worden. De reden is vrij simpel, zoals ook Maurice de Hond op zijn website liet zien. Als deze combinatie er in zou slagen om de grootste partij te worden (wat mij niet waarschijnlijk lijkt) dan nog is PvdA/GL aangewezen op samenwerking met NSC en VVD of BBB. Voor die laatste drie is Timmermans per definitie onaanvaardbaar vanwege zijn besmette – Europese – verleden. Omtigt’s NSC zal waarschijnlijk groter worden dan PvdA/GL, maar Omtzigt wil zelf in de Kamer blijven zitten en zal dat ook van de partijleiders van de eventuele coalitiegenoten eisen. Ook daar zit de deur voor Timmermans waarschijnlijk dicht. En mocht BBB de grootste partij worden, dan wordt Mona Keijzer dus premier.

Om BBB zal sowieso niemand meer heen kunnen, vanwege de 16 zetels die de partij in de Eerste Kamer heeft. Een regering zonder BBB is nagenoeg ondenkbaar. Ik zou daarom maar rekening houden met Keijzer als premier.

En Timmermans? Die gaat echt niet in de Kamer zitten en daarmee helpt hij de communisten rechtstreeks de vernieling in. Goeie vent wel, die Timmerfrans.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 maanden geleden

Ik discussieer graag mee, maar alleen als ook alle ter zake doende informatie ter beschikking is . En, juist die informatie is “ ongewis”. Immers . Omtzigt heeft meer dan 6 jaar commentaar op de Euro en hij weet inmiddels dat de Euro “ onhoudbaar “ is . Maar, hij neemt daarvan geen afstand en wil ( nog) niet beslissen om de Europese Unie te verlaten , want ….dat is de enige optie om van de Euro- af te komen . Hij laat dus het infuus naar de Mediterrane landen gewoon op z,n loop . Daarnaast zegt ook Mona Keyzer niets over de “ digitale Euro. Immers : De Kamer heeft tegen gestemd en toch wil het zooi in Brussel dat Nederland accepteert dat de Digitale Euro wordt ingevoerd . Ook Mona Keyzer moet duidelijk voor Nederland opkomen en zich niet “ vast plakken” aan de wensen uit Brussel . Zowel Omtzigt als wel Mona Keyzer hebben de “ zegeningen” van het CDA , ook al heeft het CDA ook hen belazerd . Zodat : Hun leerstoel is het CDA met de gewoonten en religieuze uitgangspunt in beleid . Nu wordt van en Omtzigt en Mona Keyzer , zelfstandigheid verwacht en geeist, maar ik denk dat de “ noodzakelijke “ zelfstandigheid niet aanwezig is . We hebben toch duidelijke feiten dat Kaag als “ diplomaat” functioneerde maar als minister een “lamzak” bleek en een financiële analfabeet. . Haar zelfstandigheid is NUL . Brussel zal de druk op ketel houden en Nederland onder de duim te plakken en eisen dat Brussel de baas is . Naïviteit en altruïstische gevoelens zijn catastrofaal , omdat juist dan ze zwakste momenten worden uitgebuit door Brussel . We moeten goed snappen dat , ook zoals de heer Nijhof schrijft hebben de “ communisten “ jasje gewisseld , maar hun meedogenloosheid blijft zodat en Omtzigt en Mina Keyzer hun rug recht moeten houden EN bereid zijn om keihard te zeggen dat ze( we) uit de Europese Unie willen als Brussel de onmogelijke eis inzake de digitale Euro wil doorzetten . De controle staat totaal is het beleid van Bussel en dat is onacceptabel . Het criminele zooi in Bussel heeft de attitude van een man als Stalin en zal bij tegenstand niet schuwen alles te doen die tegenstand te breken . Mooie praatjes blijven mooie praatjes en ook in Brussel is en het Parlement en De Europese Commissie een speelbal van vastgebeten beleidsnormen “, zoals de stikstof kwestie , immigratie en Bussels doorgeefluik van hulp aan Frankrijk, Griekenland Portugal en Spanje, waarbij ik opmerk dat de en de financiële situatie en de demografische “ strubbelingen” in Frankrijk kunnen uitlopen op een burgeroorlog . Dat gelukkig in meerdere landen de bevolking een meer liberale koers willen varen stemt hoopvol, maar …….. de wil om soeverein te blijven kan door het Financiële beleid, de subsidies, mogelijk struikelen . Immers :Pecunia non O’let . Baudet meent dat de verkiezingen “ cruciaal” zijn voor Nederland …. !!! Nu nog het electoraat overtuigen dat Brussel NIET het beste met ons voor heeft en het stikstof en immigratie beleid controversieel wordt verklaart .,

Buskens
7 maanden geleden

Het is een hele goede zet van Caroline om Mona Keijzer erbij te halen dat is punt 1. Punt 2 , ik denk dat bij een eventueel debat tussen Omzigt en Mona, Omzigt de verliezende partij is. Mona komt veel directer, energieker over. Het speelveld ligt er nu wel wat anders bij na gisteren. En…..een ding wat we moeten voorkomen is dat kabouter plop (Fransje) minister president wordt brrrrrrrrrrrr…..dat is de doodsteek voor Nederland.