Asielopvang wel, eigen bevolking niet

Volgens het Financieel Dagblad legt een ruzie binnen Van der Valk de lucratieve wereld van de asielopvang bloot. Hotels verdienen er inmiddels miljoenen aan. Het gaat hier om belastinggeld van Nederlanders en om het mild te stellen: dat zet de Nederlandse schatkist nogal onder druk.

In 2022 gaf het COA ongeveer 100 miljoen euro uit voor ‘vluchtelingen’ opvang in hotels, op totale uitgaven van 1,6 miljard euro. (!) Mede dankzij de opvang van asielzoekers draaide het Van der Valk-concern volgens bronnen van de krant in 2022 het ‘beste jaar ooit’.

Gouden kalf… Afb: © (CC-BY-NC) Roel Wijnants / Flickr

Die 1,6 miljard euro moeten we eens even onthouden, want een extra verhoging van het minimumloon met 1,7 procent per 2024 kost zo’n 1,2 miljard euro structureel per jaar volgens het kabinet en dat kan niet want “het is te duur”. Ook de accijnzen voor brandstof aan de pomp moeten worden verhoogd, “want we gaan eens even flink groen worden”.  En dan hebben we Timmermans (luchtballon namens immigratievehikel GroenLinks/PvdA) nog niet eens aan boord; hij is als voormalig groene Eurocommissaris hoofdverantwoordelijk voor de ellende die we nu hebben met stikstof en CO2.

Per saldo komt het er dus wel op neer dat we géén 1,2 miljard euro uit kunnen geven aan de eigen bevolking, maar wel 1,6 miljard aan directe kosten voor opvang van hoofdzakelijk kansloze gelukszoekers. Het lijkt er verdraaid veel op dat de Tweede Kamer en het kabinet zijn ‘gekozen’ door buitenlanders die momenteel even krap bij kas zitten en hun heil hier zoeken.

Ik heb wel beeld bij de gedachte dat er inmiddels veel Nederlanders zijn die dergelijke problemen met veel geweld willen oplossen. En voor de AIVD vrees ik dat de meesten bij de korpsen zitten waar hij hen niet verwacht…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boudica
9 maanden geleden

Geld gaat van zorgpot naar belastingpot naar COA pot. Ziekenhuizen worden gekort zodat zorgpersoneel geen (vervolg)opleidingen kunnen doen, dus gebrek aan deskundig personeel (is al te merken in de ziekenhuizen en zorg) en oversterfte. Is in 1x klap op te lossen. Nederlanders en masse 5 maanden te betalen ziektekostenpremie opschorten, 6e maand betalen (voor melding CAK), dan opnieuw 5 maanden zk opschorten weer 6e maand betalen, vervolgens nog 1x 5 maanden premie opschorten en dan betalingsregeling treffen, 6e maand weer gewoon gaan betalen. Genadeklap voor de overheid want zij moeten dan in deze 1,5 jaar de zorg voorfinancieren, (10 mln x €150 pmnd = 18 miljard per jaar x 3 = 54 miljard). Wordt een harde les voor de regering. De portemonnee van de Nederlander is de baas! en niet het kartelkabinet! Alleen zo bereik je verandering, kraak de staatskas.

Boudica
9 maanden geleden
Antwoord aan  Boudica

herstel foutje; 18 x 1,5 = 27 miljard. Ach wie kijkt eer op een miljard meer of minder.

Koddebeier
9 maanden geleden

Sluit de geldstroom maar het COA af !!!
Die idioten smijten met ons belastinggeld alsof het niet op kan !!