Zonder research…

Volgens I&O Research houdt het CDA bij de aanstaande verkiezingen nog 3 zetels over van de 15 en D66 nog 7 van de 24. De winst zou volgens de voorspelling vooral naar de nieuwe partij van Omtzigt gaan, waarvoor I&O maar liefst 31 zetels reserveert.

Opmerkelijk genoeg wordt de combinatie PvdA/GroenLinks een aantal van 27 zetels toegedicht in de peiling. In 2021 behaalde de PvdA 9 zetels en GL 8; samen haalde de combinatie dus 17 zetels. Volgens I&O zou de nieuwe constructie er dus ruim 60% in electoraal volume op vooruitgaan (17 / 27 x 100). Ik heb zo het idee dat die combinatie daar zelfs nog niet bij in de buurt komt en dat het I&O gezelschap hier wat nuttige verkiezings-marketingdiensten verleent aan de communisten van hun eigen voorkeur.Nederland conservatiever

Er is al enkele jaren een trend waarneembaar dat Nederland steeds conservatiever wordt. Niet zo gek, want ruim 50% van de Nederlanders is ouder dan 50 jaar en dus meer behoudend. Dat percentage zal de komende jaren nog verder oplopen. Bovendien weten de kiezers heel goed dat de PvdA en GroenLinks geen geweldig trackrecord hebben als het om betrouwbaarheid gaat; de mensen zijn net even wat te vaak bedonderd door beide gezelschappen. En met onze vriend Timmermans aan het roer ziet het er vooral niet beter uit. Deze klimaatpaus trakteert namelijk precies de traditionele achterban van de PvdA op immense kosten om de goed bemiddelde subsidieslurpers van de Gutmenschliche Grünen een lol te doen. Er is verschil tussen sociaal onrecht dat door ‘het klimaat’ komt en sociaal onrecht dat niet door klimaat komt, maar Timmermans gooit het op één hoop. De lagere en middeninkomens zijn zodoende straks de pisang en dat hebben vooral de middeninkomens heel goed in de gaten omdat ze nu al te vaak bij de voedselbank moeten aankloppen.

De Nederlandse burgers hebben ook feilloos in de gaten dat de toegenomen ongelijkheid voort is gekomen uit partijpolitiek speelgoed, de linkse partijen niet uitgezonderd. De grootste boosdoener is de Europese Commissie; het door niemand gekozen gezelschap met niettemin een vergaande set van bevoegdheden door middel van ondemocratische, politieke constructies. In precies dat ondemocratische gezelschap van aspirant dictatoren is Timmermans vervoerd geraakt van ecosocialisme en Hij, Frans de Grote, daalt nu af naar Nederland om de natie te redden van de klimaatondergang?

Ik schat PvdA/GL op een krappe 20 zetels, Omtzigt met zijn NSC op 35 tot 40, de PVV op 15 of meer en de VVD op 20 of iets minder. Zonder bijzondere research; dat dan weer wel. Timmermans maakt furore vóór de verkiezingen; door uitglijders, zijn meer dan riante inkomen en diens complete ‘rijtje huizen’ terwijl hij van ‘groot rijtjeshuis’ spreekt. Een miljonair die beweert socialist te zijn bestaat niet. En Timmermans als socialist straks dus ook niet meer.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adri Ekstijn
6 maanden geleden

De fopspeen F.T. zal helaas nog veel Nederlandse Schaapjes opeen weten te drijven.
Wordt w.s een nieuwe verkiezingsstrijd rond November 2024! 😉

Wim
6 maanden geleden

“Een miljonair die beweert socialist te zijn bestaat niet.” Heus wel. Zie Timmermans. Net zoals er socialisten zijn die beweren geen miljonair te zijn. Zie wederom Timmermans.

Koddebeier
6 maanden geleden

Onbegrijpelijk dat er toch nog van die idioten zijn die op deze Nep socialist stemmen !!!
Het IQ van deze mensen moet dan wel erg bedroevend zijn !!

A.R. Girbes sr
6 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Het is inderdaad “” onbegrijpelijk “” dat er nog “idioten “ zijn die op Frans Timmermans stemmen . Maar , dat is juist ook het grootste probleem in deze maatschappij , en niet alleen NU , ook in de geschiedenis “” bulkte “”het van idioten. Denk maar eens aan “” POL Pot , Stalin, Hitler , en zijn trawanten en de “ intellectuelen “ dewelke hem steunden . We hebben te maken met “” Geografisch Demografische Diversiteit “ en nu de “ zogenaamde wereld verbeteraars “ en de misdadige elite, welke groep een “wereld-regering wensen, met als Kapitein Claus Schwap cs , ze denken een soort God te zijn en het gepeupel een les moet leren . Hoogmoed-waanzin en met hun drang gewoon een fantast zijn . Maar , ….. daarover zijn al heel veel boeken geschreven en de mentaliteit van “” super-opportunisten , is bijna misdadig , zij vertonen een deviant gedrag en zijn vaak “ onberekenbaar en, als ze geld zien, volledig in de war blijken te zijn . Heeft U zich wel eens afgevraagd , hoe het komt dat er zoveel ellende is , en waarom er mensen zijn die op idioten stemmen??? Een psychopaat als Mark Rutte, met zijn verbale gave, er toch bij de VVD hem een uitstekend premier vinden, wijl hij Nederland volledig naar de verdommenis heeft geholpen!!! Onbegrijpelijk , maar keiharde realiteit . Het corrigerende effect is alleen nog bij kleine gemeenschappen te vinden . In de conglomeraten is dat meestal niet meer aanwezig. En , zo’n “nep-socialist “ ” als Timmermans , heeft mijns inziens een “ gestoord gevoelsleven dewelke de realiteit niet ziet , zoals Dr Lyele Rossiters dat heeft omschreven in zijn boek “ The Liberal Mind “. Maar , Uw verontwaardiging is een symptoom dat gelukkig ook U uit het goede hout bent gesneden . Immers: Redelijkheid en billijkheid zijn grote waarheden …… maar velen lijden aan amnesie en hebben niet het vermogen daaraan te denken . Luister maar eens naar Jules de Korte , zijn liedje “ de Enkeling “ .

Buskens
6 maanden geleden
Antwoord aan  Koddebeier

Wanneer je alleen maar de gangbare kranten leest en je beperkt tot het volgen van het nieuws op npo, rtl, Veronica Inside, talkshows enz,enz, dan krijg je heel, heel eenzijdige informatie. Ik las laatst een hele mooie zin die luidt als volgt ” het druppelen van eenzijdige informatie en het verspreiden van desinformatie is de duivel van deze tijd”. Deze zin geeft exact aan wat het probleem is nu.