Asielcircus

Vorige week werd bekend dat ons land dit jaar zo rond de 77.000 asielzoekers zal ‘verwelkomen’. Het is altijd boeiend om te zien dat deze informatie kennelijk vooraf al prima bekend is en wordt aangekondigd door de instituties die geld verdienen aan het asielcircus.

Het kabinet heeft middels de ‘voorjaarsnota’ laten weten dat tot en met 2026 maar liefst 8,7 miljard euro extra wordt uitgetrokken voor opvang van asielzoekers. Voor dat geld kan er een behoorlijk hoge schutting om ons land worden geplaatst en een béétje minister van financiën kan het prikkeldraad dan ook nog gratis ritselen. Maar daar wordt dus kennelijk niet voor gekozen. Of we hebben de goeie minister van financiën niet natuurlijk; dat kan ook. Vooralsnog hebben de circusartiesten in het asielwezen een florissante toekomst in het vooruitzicht.

Slachtofferhulp

Op het moment van schrijven wachten de aardbevingsslachtoffers in Groningen nog op schadecompensatie en de Limburgse slachtoffers van de watersnood (die jarenlang buitendijks mochten/moesten bouwen en toen zomaar, ineens door het ‘klimaat’ werden getroffen) zijn er ook al bekaaid afgekomen. Voor de slachtoffers van de Turkse aardbevingen wisten de samenwerkende hulporganisaties binnen 5 minuten een actie te bedenken (niks mis mee overigens), maar op hun website is niets te vinden over slachtofferhulp voor Groningers en Limburgers.

We zien kennelijk overal hulpbehoevenden die met liederen en linten worden ingehaald, maar vergeten dat er ook Nederlanders zijn die in de sores zitten. De Nederlandse burger wordt zonder compensatie geconfronteerd met prijzen die veelal 30% hoger liggen dan in 2020 en daar wil die toevallig passerende Palestijnse mevrouw van financiën het hare nog wel aan toevoegen met hogere belastingen. Wekelijks kloppen inmiddels al 150.000 mensen aan bij de voedselbanken, talloze Nederlandse burgers kunnen hun zorgverzekering niet meer betalen en bij 60% van de Nederlanders duurt de maand langer dan het inkomen hoog is. Onder hen niet zelden voorheen goed verdienende MKB-ers die door de onzinnige coronamaatregelen tot de bedelstaf zijn veroordeeld. Maar misschien was dat ook wel de bedoeling.

Onbetaalbaar

Immigratie uit westerse of Aziatische landen levert ons land geld op, integenstelling tot immigratie uit Afrika of het Arabische schiereiland. Veel van die laatste immigranten (uit ‘falende’ staten dus) zijn te laag opgeleid om netto te kunnen bijdragen aan Nederland en staan cultureel ook te ver af van de westerse arbeidsethiek. Zover zelfs dat ook de eerste generaties na hen afhankelijk zal zijn van het sociale vangnet. De netto kosten van niet-westerse immigratie voor de schatkist zijn enorm en komen alleen al voor de periode 1995-2019 neer op ongeveer 400 miljard euro, volgens dr. Jan van de Beek, op wiens website u nog veel meer informatie kunt vinden. De ministers en de ministeries ook natuurlijk, maar die kijken liever weg.

Dit genre komt dus jaarlijks met steden tegelijk ons land binnen. Geen wonder dat Afrikaanse en Arabische landen van hen af willen, maar hier worden zij binnengehaald alsof het Sinterklazen zijn:

Misschien moeten we besluiten om de generaties van politici en (leden van) politieke partijen die deze chaos op hun geweten hebben, gewoon alles terug te laten betalen; een soort van ‘pluk ze’ wetgeving opstellen. Maar dat er uiteindelijk weer treinen naar het oosten rijden staat bijna wel vast. Het kan niet meer en de veenbrand begint nu op een uitslaande brand te lijken.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
11 maanden geleden

Ik heb het al eens gehad over Frontex, de kustwacht van de EU, die er is om de buitengrens van de EU in Zuid Europa te bewaken. Concreter, om de stroom migranten tegen te gaan die vanuit Afrika en Azië proberen Europa binnen te komen. De nieuwe baas is Hans Leijtens, een praatjesmaker van het slag De Hoop Scheffer. Al bij zijn aantreden zegt hij dat de situatie op de Middellandse Zee moeilijk beheersbaar is. Je kunt je dan afvrsgen waarom hij er dan aan is begonnen. Moeilijk beheersbaar lijkt een understatement want wij zien welhaast
wekelijks nieuwe sloepen landen in Italië of Griekenland. Het probleem zou volgens hem moeten worden aangepakt in de vertrekhavens in Noord Afrika waar Frontex geen zeggenschap heeft. Maar je mag toch verwachten dat Frontex de meeste vertreklocaties kent en aldaar de sloepen opspoort. Met een budget van €740 miljoen per jaar kun je toch heel wat doen. Want die Afrikanen die naar Europa willen weten wel precies waar ze moeten zijn.

Te verwachten valt dat Frontex de komende jaren nog minder effectief zal zijn dan ze nu al is. Het budget komt van het Europees Parlement en daar zijn kritische vragen gesteld over Frontex. Niet, zoals te verwachten zou zijn over de geringe effectiviteit maar over de zogenaamde pushbacks die er waren in afgelopen jaren, zoals in Griekenland. De grondrechten van de asielzoekers zouden niet worden bewaakt, gerespecteerd. Vragen natuurlijk van Groen Links en EVP. Nu worden er inspecteurs aangesteld om die rechten te bewaken, ofwel toezien op Frontex, ofwel het werk van Frontex onmogelijk maken. Wat zou men dan nog kunnen als één van die rechten is het asiel mogen aanvragen in het land waar men is geland?! Die €740 miljoen is dus weggegooid geld, maar niet voor Hans Leijtens natuurlijk….

Voorts zijn er dan nog de zelfbenoemde “weldoeners” met hun boten als Ocean Viking of Seawatch die daar rondvaren op zoek naar klanten en media aandacht. De bemanning wordt door onze linkse pers als helden omschreven, zoals te verwachten was.
Kortom, internationale wetten maken het onmogelijk voor ons om ons te verweren tegen ongewenste bezoekers. Als Rutte c.s. daar nu eens zouden beginnen om de toevloed te beperken zoals hij op het VVD congres beloofde? Maar we weten dat Rutte ’s beloften niets waard zijn.

Paul Quekel
11 maanden geleden

Geachte heer Nijhof,

De kommer en kwel van de elitaire macht wordt groter en groter, m.v.g. Paul Quekel

TER INFO:

CITAAT UIT EIGEN WERK: http://www.sdnl.nl/quekel-35.htm

“Schandalig dat de politiek nu al vele jaren slaapt en géén enkele actie heeft ondernomen.
Het valt te prijzen dat de heer van Pieter van Geel de moed heeft om voor het eerst vanuit de politiek deze schande openbaar te maken.
Nu nog de echte schuldigen via een parlementaire enquête ondervragen en straffen, zelfs met gevangenisstraf en laat ook de “Pluk ze” wetgeving van toepassing zijn voor deze niets ontziende witteboord???. Einde citaat.

En ook parlementaire enquêtes worden misbruikt om de schuldigen te ontzien. We waren belazerd, we worden belazerd, we zijn belazerd en we blijven belazerd. Het wel en wee van de Nederlandse burgers.

Zoals ook bij Parlementaire Enquêtes: Leest u over parlementaire enquêtes op http://www.sdnl.nl/pimpernel.htm en klik op Analyse parlementaire enquêtes KRO REPORTER en
KRO Reporter uit 2002, toen ook bij de NPO nog echte onderzoeksjournalisten waren http://www.sdnl.nl/video/enquete.wmv en toen de NPO en NOS nog onafhankelijk waren, even wachten op het downloaden en dan weet u dat het de gestuurde slagers uit de politiek zijn, die het eigen vlees keuren. Maar nooit afkeuren.

Paul Quekel

A.R. Girbes sr
11 maanden geleden

Wat ik op Teletekst heb gelezen, bevestigd mijn ” statement” dat de huidige leden van de coalitie, gestoord zijn én de belangen van de burgers niet meer dienen. De waanzin is kennelijk een Heilige huisje en ……. kunnen ze op het pluche blijven zitten…..!!!!

“””Het kabinet trekt tot en met 2026 8,7
 miljard euro extra uit voor de hogere  
 asielinstroom.Dat blijkt uit de     
 Voorjaarsnota.Eerder werd al bekend dat
 het aantal asielzoekers dit jaar fors  
 stijgt, waarschijnlijk naar 70.000.   
                     
 Daarnaast gaat ruim 13,5 miljard extra 
 naar de ‘ereschuld’ aan Groningen en  
 1,3 miljard naar de hersteloperatie in 
 de toeslagen -affaire. Ook is er geld voor
 zorgmedewerkers die door long covid   
 arbeidsongeschikt zijn geraakt.Zij   
 kunnen 15.000 euro per persoon krijgen.
                     
 Om meer inkomsten te genereren worden  
 alle verkeers- en bestuurlijke boetes  
 met tien procent verhoogd. 

Koddebeier
11 maanden geleden

Kotsmisselijk van de politiek, hun onvermogen, hun gehuichel, hun leugens en hun bedrog en het dienen van andere meesters WHO,WEF,EU,VN,VS etc,etc., het verraad.

mgjb
11 maanden geleden

Spijker op de kop. Helaas is inmiddels een zieligheidsindustrie ontstaan die zich tot in de haarvaten van de maatschappij gevreten heeft en er alle belang bij heeft in stand te blijven. En de linkse politici hebben belang bij zo’n grote en trouwe aanhang. Een van de twee zal dus met harde hand gebroken moeten worden.

Met de klimaat hysterie is exact hetzelfde aan de hand.

Beide belangengroepen zijn inmiddels tot religie verheven en gecreëerd door de diverse regeringen van de afgelopen 30 of meer jaren. Zelfredzaamheid was ooit iets goeds, tegenwoordig wordt er voor alles naar de overheid gekeken. Mensen vergeten dat een overheid die alles kan geven (of dat pretendeert) ook alles kan afpakken.

Een kleine overheid die bang is voor het volk is wat dit land nodig heeft.

Helaas zie ik het nog niet gebeuren, de propaganda machine is te sterk.

ronald.dunki
11 maanden geleden
Antwoord aan  mgjb

U hebt groot gelijk met “.. een kleine overheid die bang is voor het volk..”

Zelfs een doetje als Rutte is niet bang voor de collectie laffe schapen die Nederland bevolkt en alles slikt van het globalistische gespuis. Zie ter vergelijking ( maar niet op de NOS ): demonstraties in >300 Franse steden!

May Day: France Burns as Hundreds of Thousands Rally Against Macron (breitbart.com)

A.R. Girbes sr
11 maanden geleden

Het enige wat ik nog ” te vertellen heb” is dat de huidige coalitie hun verstand volledig verloren hebben. Op welke feiten baseer ik dat?

Immers: 1. De huidige minsters en staatssecretarissen weten donders goed dat de bevolking in Nederland, de autochtone bevolking wel te verstaan, de huidige coalitie méér dan ZAT is. 2. De feiten wijzen uit dat Nederland PROPVOL is en dat Nederland de asielinstroom NIET KAN VERWERKEN. 3. In het rapport “”Grenzeloze verzorgingsstaat”” worden de kosten en baten van immigratie berekend.
Daarnaast blijkt dat die kosten van de asielinstroom “krankzinnig hoog” en de de armoede in Nederland ernstige vormen aanneemt.

4.””De immigratie kost Nederland veel geld. Maar de autoriteiten kijken liever weg””.
5.De belangen “de Nederlandse burger” worden dus niet meer gediend en de ” autoriteiten worden immers door de Nederlandse burger betaald.
6.Dat betekent:” Dat de democratie met voeten wordt getreden en de Nederlandse burger” slechts als een ” klant wordt gezien en de Autoriteiten zich gedragen als een Bank- annex verzekeringsmaatschappij en de burger als een ” pinautomaat ” wordt misbruikt.
7.Het is sinds 2000 al bekend dat asielzoeker “GEEN” werkelijke bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij en veel, zeel veel, asielzoekers in de bijstand komen en daar “jarenlang” van profiteren.
8.Dat Drs. Geert Wilders, PVV, zeker een decennia, de feiten over asielzoekers, zoals onverdraagzaamheid, en de maatschappelijke ontwrichting, alsook de criminele gedragingen, op tafel legt en de ” autoriteiten ” dat grofweg negeren.

OP GROND VAN HET BOVENSTAANDE durf ik te beweren dat de ” autoriteiten werkelijk “STAPEL GEK ZIJN ” en op grond van die feiten Nederland absoluut en onverbiddelijk, zowel financieel als wel demografisch naar de afgrond afstevent .
Ook de verkiezingen voor de Provinciale staten , waarbij Mevrouw van der Plas, BBB, een grote verkiezingswinst behaalde, door de “Autoriteiten” tot nu toe gewoon als een ” incident” wordt afgedaan.

Ongeacht de uitstekende rapporten, en ongeacht de aangehaalde consequenties inzake asielzoekers, gebeurd er NIETS. Dat betekent dus dat er een aanzet is voor TOTALE CHAOS……!!! En wie voor de chaos kiest en/of weet dat daarmede de onbestuurbaarheid van een land tot ” heftige schermutselingen ” zal leiden is niet alleen stapel gek…… maar is zwaar gestoord. IK MEEN DAT ER ” BURGERINITIATIEF ” moet komen en de ” mentaal zieke autoriteiten ” laat ophoepelen.

Buskens
11 maanden geleden

Ja, ik dacht vanmorgen nog, “ik wou dat ik een nog jonge boer was, dan liet ik mij uitkopen en dan heel vlug naar het mooie Frankrijk. Bretagne, Normandië of zo met lekker veel ruimte om je heen. Geweldig! Gezien gisterenavond ? Friese Bouke met vriendin en Ivonne Jaspers op bezoek bij 2 Friese broers in Bretagne? De boerderij van de buurman van die 2 broers stond te koop voor een half miljoen incl. 83 ha.grond plus melkvee. Die Bouke was helemaal flabber je…..de weg kwijt. Hij maakte een terechte vergelijking dat je voor een half miljoen hier in Amsterdam net een tussen woning hebt. Plus dat Frankrijk ook blij is met jonge boeren die worden daar volop geholpen. Het enige nadeel is dat je de taal moet leren. Ik zou zeggen als ik boer was vangen en vervolgens inpakken en wegwezen hier en een grote stofwolk achterlaten. Dit wordt een heel, heel vervelend land . Dat is het eigenlijk al. Want we kunnen ouwehoeren wat we willen maar er verandert niks, ja, als het te laat is misschien. Maar ja, het was wensdenken wat ik deed.Af en toe ook wel eens lekker toch?

Buskens
11 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

Oh ja, en woonde ik nou niet in de buurt van zo’n natura 2000 gebied dan creëerde ik dat gewoon zodat ik alsnog in de prijzen viel. Je moet creatief zijn .