Uitgeregeerd?

De tekenen dat dit kabinet is uitgeregeerd worden steeds duidelijker. Grote delen van het publiek zijn er inmiddels ook van overtuigd geraakt dat de Covid-19 pandemie een voortreffelijke ‘hoax’ (praktijkoefening?) van het kabinet was en dat de nieuwe ‘stikstof-crisis’ een product van een ambtelijke tekentafel.

Ons land staat inmiddels bol van de crisissen en niet weinig van die ongein komt uit de kokers van politici en ambtenaren die beweren op te komen voor de belangen van ‘de gewone man’ maar zelf nogal kleptomane praktijken hanteren. Beweerdelijk socialisten als Samsom en Timmermans rekenen hun villa’s inmiddels haast in contanten af op grond van mooie baantjes, bekostigd met belastingcentjes. Ondanks dat geen mens op hen kan stemmen, laat staan zou hebben gestemd, staan we klaarblijkelijk toe dat ze met hun merkwaardige hersenspinsels een doorslaggevend stem in de vaderlandse politiek lijken te hebben. Hun ‘milieumaatregelen’ trekken met recht een spoor van vernieling door de Nederlandse maatschappij, uitsluitend tot tevredenheid van enkele marginale groeperingen.

Lege Kamer… Afb: Christian van Elven / Flickr

Er zijn maar twee milieu’s die grondig verziekt zijn en dat zijn het politieke en bestuurlijke milieu. Je zou willen dat ze allemaal zelf last kregen van stikstof of de asielinstroom, maar daar blijven ze behendig van weg. 75% van onze wetgeving komt tot stand door toedoen van ‘Europa’ waarvan we al verschillende keren hebben gezegd dat we dat eigenlijk niet willen. De reden dat we dat niet willen is vrij simpel; burgers kunnen niet stemmen op kandidaten voor de Europese Commissie. Zij worden achter gesloten deuren benoemd na een schimmig steekspel van onderhandelingen waarbij Duitsland en Frankrijk steeds de overhand hebben. Op deze manier zijn we min of meer een provincie van de beide grootmachten, met als troostprijs een paar baantjes voor Nederlanders. Waar we vervolgens dan ook nog eens Samsom en Timmermans heen sturen…

De laatste 25% van de wetgeving die dan wel in samenspraak met de Volksvertegenwoordiging tot stand komt, zit muurvast in coalitieafspraken die onder veel last en weinig ruggengraat tot stand kwamen. De uitslag van de laatste verkiezingen, waaruit bleek dat de regeringscoalitie vrijwel geen steun meer heeft onder de bevolking, is aanleiding voor een debat in de Kamer maar de regeringspartijen doen er niet aan mee. Ze steken liever een dikke middelvinger op naar de samenleving, jassen er nog snel wat maatregelen door en doen iedereen de hatelijke groeten.

Inmiddels heeft Maurice de Hond gepeild dat BBB op zo’n 30 tot 35 zetels in de Kamer kan rekenen en als Omtzigt zich erbij aansluit, zelfs op zo’n 50-55. Dat aantal kon tot stand komen – en zal nog verder groeien – doordat de zwijgende meerderheid inmiddels inziet dat ze niet alleen staan in hun twijfel en dat er snel een grondige verandering moet komen. Een snel einde aan de dictatuur van de ‘nieuwe adel’ die zich in de politiek heeft gevestigd en de oorlog aan de burger heeft verklaard.

Het is tijd voor afscheid van de utopische nonsens en sprookjesverhalen om een andere agenda te verhullen. Met onze natuur gaat het prima en het milieu is er de afgelopen 50 jaar flink op vooruit gegaan in relatie tot het aantal mensen wat hier inmiddels is neergestreken voor gratis geld en andere feestelijkheden. Het kan langer of korter duren, maar de veranderingen in de Augiasstal van ambtenarij en politiek zijn meer dan ooit noodzakelijk.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rieks
1 maand geleden

DE vraag is nu: valt het kabinet of slaagt Teflon Rutte er in de rit uit te zitten? De rol, opstelling van Hoekstra zal cruciaal worden. Ik heb geen enkel vertrouwen in hem. Van der Wal probeert hem al te paaien door te zeggen dat ze zich niet wil vastpinnen op een datum, 2030. Alsof het alleen daarom gaat. Maar Hoekstra zal dat al als een succesje zien, die naïeveling.

1 maand geleden

En wat zijn de consequenties van de politiek chaos ? Op velerlei manieren en op velerlei zaken , zoals voeding , non food producten waarvan de kwaliteit zeer te wensen overlaat . En , westerse regeringen zijn tot de nok toe gevuld met mensen zonder ervaring of zonder gespecialiseerde kennis . De laatste decennia is het een opmerkelijke Trend in het westen — dus ook in Nederland— om zo jong en onervaren mogelijke politici in zo hoog mogelijke functies te verheffen . De praktijk zegt “ botweg”” goedkope rotzooi uit Amerika en in Nederland “ hersenloze” politici , En het kennisniveau bij Ambtenaren is te zien in ministeriële augiasstal , ( zoals de heer Nijhof schitterend aangeeft) . De economische schrijver Charles Hugh Smith heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat de “” crapificatie van de Amerikaanse economie het natuurlijk resultaat is van een “” Neoliberaal-hyper-financieel hyper- globalisering-model waarin quasi monopolistische fabrikanten massaal goederen produceren met zo goedkoop mogelijke onderdelen . Wij worden dus gedwongen rotzooi te kopen . Dit alles het resultaat van “ handelsakkoorden “ met Amerika waarbij Rutte nu ook als een kwaliteit- verknaller kan worden aangemerkt . Als psychopaat heeft Rutte daarvan geen enkele notie omdat hij als Playboy geen enkele handelskennis bezit om de kwaliteit te kunnen beoordelen . De Spaanse premier Pedro Sanchez en de Canadese premier Justin Trudeau , beide leider van een linkse partij , hebben ook geen idee wat kwaliteit inhoudt omdat zij, net als Rutte en zijn bende , zich hebben laten inmaken door Amerikaanse hebzucht , meedogenloze zakenlui en incompetente ambtenarij . Dus , een politieke crisis , kwaliteitseisen-crisis , een Handels- crisis, en, vooral een “” mentale “” crisis in het gehele westen ……. ! Het is dus gewoon een westerse incompetente bende , en , zeker in Brussel . ( crapificatie; zoiets als : smeerlapperij , schijt aan alles hebben enz . Algehele neergang van kwaliteit ) Globalisering is dus ook verlaging van kwaliteit en ….. minachting …….!!! Immers : Het doet er niet toe welk een handels-mentaliteit en niveau het betreft .

Fredjohan
1 maand geleden

Politieke partijen zijn slechts lege hulzen geworden. De eerdere ideologische bases zijn verdwenen. Het zijn nog slechts marketing organisaties, die stemmen verdelen. Het gaat er om wie de macht kan grijpen en vasthouden in dit land.
nieuwkomers die dreigen het spel te verstoren worden buiten gesloten en vernietigd. Het wachten is op een volksopstand, maar dat kan nog wel even duren, omdat het spel uiterst geraffineerd wordt gespeeld.

ronald.dunki
1 maand geleden
Antwoord aan  Fredjohan

Mijn plusje hebt u, maar onderschat u de communistische ideologie niet waarop de perverse 2030 Agenda van de VN baseert en waarvan zowel D66 als GL doordrenkt zijn, terwijl het Volt van Soros op datzelfde spoor zit.

Neemt u eens een kijkje hoe in die zieke 2030 Agenda onversneden pedofilie, homofilie en transkul wordt gelegitimeerd, naast de ongein over hun “groene energie transitie” die erop mikt om onze westerse samenleving te slopen.

Rutte heeft in die context de naïeve, habituele VVD kiezers volledig belazerd en is elders al lang ontmaskerd als een volstrekte psychopaat die na een ongelukkige jeugd gedoemd was om de rest van zijn leven met zijn postzegelverzameling te leven.

Enkele jaren geleden kwam echter de epifanie en zag hij het licht van Utopia toen hij zich, als een klein kind, aan de voeten zette van zijn ‘puppetmaster’, de hardline communist en secretaris generaal van de VN Antionio Guterres, één der voornaamste collaborateurs van het globalisme. Daar dronk hij het woord van Karl Marx in, samen met de valse heks Sigrid die nergens in gelooft maar zich als geen ander thuis voelt in dat stinkende moeras.

Zij heeft het goed voor elkaar, want wie zo dom is om nog steeds hersenloos op Rutte te stemmen geeft zijn/haar stem impliciet aan deze heks en haar rotte ideologie. Ik geloof dat dat een vicieuze cirkel heet…

J.Blaak
1 maand geleden

veranderingen in de Augiasstal van ambtenarij en politiek zijn meer dan ooit noodzakelijk
Ze zijn graag bezig naar Amerikaans voorbeeld, meteen mee beginnen.
De hele ambtenarij weg bij nieuw kabinet, eventueel solliciteren op eigen baan. Voorwaarde: Onvoorwaardelijke steun voor nieuw beleid en zo niet vlieg je er uit zonder riante vergoedingen en wachtgeld.
Te gek voor woorden dat we geregeerd worden door (beleids)ambtenaren en de minister wordt geacht en behandeld als voorbijgangers.