Motieweigeraar

D66-minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming weigert een motie van de SGP uit te voeren die door een meerderheid van de Tweede Kamer is aangenomen. Dat is niet minder dan een schoffering van de democratie en precies deze minister moet dat niet doen.

De SGP vindt het ongezond dat activistische, zwaar gesubsidieerde organisaties (waaronder activistische NGO’s) veel invloed kunnen uitoefenen op landelijk beleid. Deze organisaties kunnen van alles beticht worden, maar niet van interne democratie en soms zelfs zijn het clubjes die niet meer dan 30 man en een paardenkop representeren, die nog eens mank lopen van subsidie ook (zoals Urgenda).

SGP-Kamerlid Stoffer diende in februari een motie in die de regering verzoekt om te onderzoeken of ‘de rechter extra eisen moet stellen aan belangenorganisaties die rechtszaken beginnen tegen de staat’. Een meerderheid van de Kamer steunde die motie. Minister Weerwind heeft die motie nu naast zich neergelegd: “Iedereen moet zijn belang kunnen verdedigen, tot aan de rechter als dat nodig is. Ik sta voor dit recht, ook als belangenorganisaties voor anderen of het algemeen belang in actie komen.” Activisten als Vollenbroek die, gelet op zijn gesubsidieerde club, zich beter ‘Vollebuidel’ kan noemen, slaagt er vrijwel in zijn eentje en met magistraal veel overheidsgeld in om het hele land op stelten te zetten met bizarre klimaateisen. Dat er van zijn gekerm geen sodemieter klopt maakt hem niet uit: zolang er maar geld wordt binnengeharkt. Als die Vollebuidel zelf met een collectebus langs de deur moet haalt hij nog geen tientje op, maar de overheid is nu eenmaal van mening dat de burgers niet oordeelkundig genoeg zijn en stoppen dat soort organisaties de centjes wel toe.

De Kamer als ‘adviesorgaan’

Het kabinet begint de Kamer langzaam te behandelen als een tweederangs adviesorgaan. Na stevig beraad in de plenaire zaal en samenleving heeft een meerderheid van volksvertegenwoordigers deze opdracht meegegeven aan de regering. In dit geval geeft de uitvoerende macht een hele dikke middelvinger aan de rechtsprekende macht. Dat is niet een ‘weeffoutje’ in onze democratie, zoals Omtzigt dat nogal mild stelt, maar een daverende klap in het gezicht van de democratie.

In het jaarrapport 2022 stelt de AIVD dat Nederland “minstens honderdduizend mensen telt die menen dat we geregeerd worden door een ‘kwaadaardige elite’.” Daarmee zegt de AIVD overigens meteen ook dat zo’n ‘kwaadaardige elite’ helemaal niet bestaat, maar beargumenteert dat verder niet. Ondanks dat een kleine minderheid dat kennelijk blijft geloven wil minister Yeşilgöz van J&V, beginnen aan het begrenzen van deze ‘extremisten’, van wie er in de praktijk dus niet zo heel veel zij. Maar voor dat handjevol vermeende extremisten wordt wel extreme wetgeving ontworpen die in principe op elke  dissidente meningen kan worden toegepast. Dan ben ik maar een extremist, maar die kwaadwillende elite bestaat kennelijk wel en de ministers Weerwind en Yeşilgöz lijken er toe te behoren.

Er moeten echt snel verkiezingen komen, want het begint helemaal mis te lopen in dit land.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Buskens
10 maanden geleden

Ik wil graag even reageren op de laatste zin uit uw column: “er moeten echt snel verkiezingen komen, want het begint helemaal mis te lopen in dit land”. Ik denk, en misschien zie ik het wel verkeerd, dat er nu geen nieuwe verkiezingen moeten komen maar laat het maar helemaal mis lopen!! Dat gebeurt ook gewoon! Dan gaan misschien de ogen open van al die onbenullen die nu nog steeds op de verkeerde partijen stemmen.Ik heb direct na de PV staten verkiezingen gezegd “als het CDA de stekker er niet uit haalt verandert er helemaal niks, nada. En dat is nu ook het geval. Want aan de BBB hebben we als het erop aan komt niks ook de boeren niet. Mijn moeder zei vroeger vaak als iets gebeurde “kind, je weet maar nooit waar het goed voor is”. En zo zie ik de situatie no ook. Het moet helemaal uit de hand gaan lopen, zodat men gaat inzien dat het radicaal anders moet en op de juiste partijen gaat stemmen zoals BVNL, FVD. Het is nu nog wat te vroeg voor verkiezingen. Geduld hebben en hopen of met z’n allen de straat op. Maar het laatste is een utopie. Helaas!

mgjb
10 maanden geleden

Ton,
dank voor het aankaarten van dit vreselijke gedrag van de ‘boven ons gestelden’.

Het begint een D66 trekje te worden: weglopen bij tegengas en niet uitvoeren van aangenomen moties door het parlement.
En aan de praattafels zitten kakelen dat we een democratie zijn.

Huffelen stemde voor in de EU ondanks een aangenomen motie in de TK. Geen consequenties.
Weerwind stopt een democratisch proces.
Geen consequenties.

Het dedain van die D66 lui is walgelijk. Wie zijn die mensen? En ze laten niemand vallen behalve diegenen die het niet eens zijn met hun wensdenk plannetjes. En dat zijn er nogal wat.

Koddebeier
10 maanden geleden

De D66 dictatuur slaat weer toe, zij zijn de verkrachters van onze democratie !

A.R. Girbes sr
10 maanden geleden

GideonsbendeVervolgens droeg God Gideon op om de Midjanieten aan te vallen en te verdrijven. God liet hem zijn leger terugbrengen tot slechts 300 man (Rechters 7 en 8), vaak de “Gideonsbende” genoemd. Met dit kleine leger voerde hij een verrassingsaanval uit. Gideon gaf eenieder een ramshoorn (sjofar), fakkel en een pot van aardewerk. Het leger omsingelde in stilte de Midjanieten, en op Gideons teken brak eenieder zijn pot en blies op de ramshoorn. Bron Wikipedia.

Maar: Mr Gideon van Meijeren ( FvD ) fileert de ” bende in den Haag.”.
Van Meijeren blijkt ” meesterlijk ” zijn speeds om de bende op hun ” krankzinnige plannen te wijzen. De mentaal zieke coalitie verbaal een pak slaag geven. ……. maar wat blijft Gideon netjes.

(119) Gideon van Meijeren SLOOPT het stikstof-beleid & de WEF doelen! Vera Bergkamp raakt geïrriteerd! – YouTube

10 maanden geleden

Een “” schoffering “” van de Tweede Kamer der State. generaal , door een “” aangenomen motie niet uit te voeren, en nog wel door een Minister van Rechtsbescherming , is dictatoriaal van karakter omdat Weerwind dus GEEN rechtsbescherming geeft .Immers: Het is het recht van de Tweede Kamer een Motie in te dienen , en als de motie is aangenomen bij meerderheid , deze ook uit te voeren . Dat is Democratie . Drs Gerrit zalm van de VVD in het kabinet Kok , heeft ook eens een motie niet uitgevoerd . Terecht haalt de heer Nijhof aan dat de de Tweede Kamer als een « «  tweederangs “”   adviesorgaan wordt gedegradeerd . Dat is tegen alle democratische principes en aldus zien we dus ALWEER dat D- 66 geen democratische partij is maar slechts voor kiezer dat beweert . In dit licht past exact de afschaffing van het referendum. en, een dictatoriale attitude tegenover de burger is mijns inziens abject te noemen . Wat voor soort mensen bevolkt de partij D-66 ?? Als ik er een etiquette op moet plakken is dat ,; randdebielen van het ergste soort “ . Ze weten niet eens waarvoor figuren als Weerwind in de politiek zit . Het is en blijft mensenwerk en juist mensen van dit soort zijn volledig onbetrouwbaar . De heer Dunki gebruikt de krachtige woorden dat op deze wijze van politiek bedrijven de waarborgen voor de democratie door de Trias-politica , nu worden verkracht. Ik vind dat zelfs nog netjes omdat bij een beetje nadenken de algehele teneur ook de rechtspraak in het geding is . Dat betekent …… dat de burger van zijn rechten wordt ontdaan en in een globalistische fuik wordt gedumpt waarbij de zelfstandigheid wordt verruild voor een dwang-
maatschappij . Prof dr Sweden van Wijnbergen duidelijk te kennen gaf dat de visie bij Rutte c.s. volledig ontbreekt . Van Wijnbergen poneerde een hele reeks van ongebruikelijk politieke processen, dewelke “” deze”” coalitie op de meest ondoordachte wijze wordt uitgevoerd . Overigens : De kwaadaardige elite betreft het gehele kabinet omdat “ ze volgens Rutte” het altijd met elkaar eens zijn …… maar ook allemaal volledig ongeschikt blijken voor de functies de “ze” bekleden . Immers: Staatssecretaris van Huffelen D-66 heeft toch ook een aangenomen motie volledig te grabbel gegooid In Brussel . Dat er snel verkiezingen moeten komen , volgens de Heers Nijhof , is die noodzakelijkheid nu wel bewezen . Het is een bende in Den Haag en in Brussel .

ronald.dunki
10 maanden geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes

” Het is een bende in Den Haag en in Brussel ….”

Inderdaad, nu is het hoog tijd voor de Gideonsbende!

ronald.dunki
10 maanden geleden

Chapeau Ton! Ik refereer – ten overvloede – aan bovenstaande passage “Iedereen moet zijn belang kunnen verdedigen, tot aan de rechter als dat nodig is. Ik sta voor dit recht, ook als belangenorganisaties voor anderen of het algemeen belang in actie komen.”

Let op de dubbele bodem: aanvankelijk moet ieder ‘ZIJN belang’ kunnen verdedigen, maar dan volgt “ook als belangenorganisaties voor anderen of het algemeen belang in actie komen”.
De gotspe is dat die extremisten zich voor de rechter niet beroepen op het eigen, maar het algemeen belang en dat zijn wij, niet die paar charlatans. Hun pretentie is te dol voor woorden, maar een corrupte rechterlijke macht die voor 70% (ex Maurice de Hond) bestaat uit fans resp. leden van D66, GL en PvdA ziet er geen been in om hierop te acteren i.p.v. die paar man en een paardenkop niet ontvankelijk te verklaren; tot en met de Hoge Raad toe…

Als u de moeite neemt het VVD programma voor de laatste verkiezingen nog eens na te pluizen zult u zien dat er – typisch voor de volstrekt visieloze Mark Rutte – op een enorm aantal punten totaal geen beleid in staat maar dat bewust ruimte wordt gelaten voor landjepik door de rechterlijke macht met hun ‘partners in crime’ als Vollebroek en andere linkse extremisten.

Daarmee wordt de Trias Politica als waarborg voor de democratie niet alleen op de tocht gezet, maar brutaal verkracht! Rechters hebben q.q. géén enkele bevoegdheid om overheidsbeleid te bepalen, al helemaal niet in collusie met subversieve activisten! Ik heb hier destijds al op gewezen, want als alle deuren wijd open staan voor deze subversie dan is er van de ruggegraatloze 2e Kamer niets te verwachten ter verdediging van onze rechtstaat. Je kan maar één keer burgemeester worden…

Als de kat van honk is dan dansen de muizen op tafel en daarom durft een landverrader als Weerwind zich ongestraft zo brutaal op te stellen. Omdat inmiddels een handvol Europese landen de koers 180° hebben gewijzigd doen Rutte c.s. wanhopige pogingen om de schade bewust te maximaliseren in hun globalistische verdwazing en wij laten hen ermee wegkomen.

Rieks
10 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ben er 100 0/0 van overtuigd dat Rutte geen enkel inhoudelijk politiek doel nastreeft. Hij wil de langstzittende premier van Nederland worden en alles is daaraan ondergeschikt. Hij kan en wil elke politiek verkopen om te overleven.

Rieks
10 maanden geleden
Antwoord aan  Rieks

Sorry, dat is hij al, sinds augustus. Had mijn huiswerk niet gedaan.

Rieks
10 maanden geleden

Helemaal mee eens maar dan moet nu een motie van wantrouwen worden ingediend.