Gratis?

Woensdag werd bekend dat PVV en FVD op 11 maart zijn uitgesloten om mee te doen aan een verkiezingsdebat van de FNV in het Friese Burgum. Vandaag werd bekend dat de Publieke Omroep (BNN/VARA) de VVD, PvdA en GroenLinks met elkaar in debat mogen op de staatstelevisie, maar dat andere partijen geen gratis promotie-zendtijd krijgen.

Het is wel een beetje wrang dat de Nederlandse belastingbetaler (die de Publieke Omroep jaarlijks financiert met bijna een miljard onder dwang opgebrachte euro’s) nu op een portie politiek wordt getrakteerd waar een verstandig en fatsoenlijk mens nooit meer op zou stemmen. Een debat tussen een regeringspartij en twee gedoogpartijen die samen nog geen 30% van het electoraat in het land achter zich weten, al scoren ze in de randdebiele Randstad iets meer. Je moet toch wel een genadeloze hekel aan democratie hebben, wil je een ‘debat’ zo in elkaar steken.

Afb: J.M. Luijt / wikimedia

Het kneiterlinkse FNV in Friesland, die een verkiezingsdebat zou organiseren onder een door hen geselecteerd gezelschap, kreeg het lid meteen op de neus: de meeste partijen doen nu helemaal niet meer mee. Het FNV, met ongeveer 910.000 leden die vrijwel allemaal in de Randstad wonen, denkt dus te kunnen bepalen of een partij ‘inclusief genoeg’ is. In een democratie is het gebruikelijk dat dit aan de kiezers wordt overgelaten.

De koers van de gevestigde partijen is duidelijk. In navolging van hun Amerikaanse ‘democratische’ vakbroeders, willen zij vooraf en tijdens de verkiezingen al hun bestuurlijke invloed uitbuiten om de uitslag naar hun  hand te zetten. Thorbecke (die in onze tijd op de PVV, FvD, BBB of BVNL zou stemmen) heeft er veel energie ingestopt, maar zijn democratie is op sterven na dood. Wij hebben geen staatslieden meer die rustig en bedaard weloverwogen besluiten nemen die in het belang zijn van de natie en haar burgers. We hebben alleen nog politieke charlatans die van alles beloven, niets klaarmaken, een beetje de blaaskaak uithangen of de kluit belazeren zoals in België.

De aanstaande verkiezingen gaan niet over het kabinetsbeleid (of liever: het kabinetsfalen) of over de samenstelling van een deel van de Wetgevende macht, maar over de Provinciale Staten. Die nieuwe Statenleden stemmen straks over de bemensing van de Eerste Kamer, maar hanteren daarvoor geen partijprogramma uiteraard. Dus waarom moeten de premier van Nederland, twee linkse Tweede Kamerleden en een kandidaat voor de Eerste Kamer met elkaar in debat? De vraag stellen is ook het antwoord: om de kiezer een rad voor ogen te draaien.

Een stelletje goochelaars die denken dat hun ‘mars door de instituties’ voldoende is voltooid om de natie in gijzeling te nemen. Trap er niet, trap ze eruit.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
6 maanden geleden

De vrienden van Volkert van de G .
Vormen deze regering.
Dus dan weet u hoe het zit.

6 maanden geleden

Laat ik “”DUIDELIJK”” zijn. Om niet in herhaling te vallen, stel ik, dat we eigenlijk gewoon een stel “”randdebielen”” aan de macht hebben, en die macht , ongeacht de consequenties, wil behouden.

Maar, dat weten WE al heel lang . Het grootste probleem is, en daarop heeft werkelijk niemand invloed, is de ABSOLUTE domheid van de massa en ” de ” BELANGSTELLENDEN “” inzake de Rutte doctrine, én zijn manipuleerbare ‘ VRIENDJES POLITIEK” waarvan zij afhankelijk zijn. Immers: “‘ Ook van der Gijp, oud voetballer, dewelke aan tafel zit bij ” Johan Derksen, verklaarde zonder na te denken dat hij op de VVD zal stemmen, terwijl Johan Derksen Rutte verbaal ging “afbranden”.

Wat we nu goed merken is dat de belastinggelden op een ” onwelgevallige wijze ” zijn misbruikt om stemmen te behouden voor de huidige coalitie. En, belastinggelden zijn daarvoor niet bestemd. Ook weten we dat “”macht corrumpeert ” en dat is ” kennelijk een internationaal probleem”.

Immers: ” Wij hebben geen staatslieden meer die rustig en bedaard weloverwogen besluiten nemen die in het belang zijn van de natie en haar burgers. ” ( aldus de heer Nijhof )

In feite bestaan er geen ” Staatslieden meer” maar ongelooflijk veel incompetente idioten, die gekozen zijn op ” valse beloften” en fantasieën, hetgeen per definitie een aanwijzing is dat ” het mislukken van projecten onverbiddelijk te voorspellen is. “”

Dat betekent, dat “”die idioten”” slechts hun zakken vullen ……. en dat staan we allemaal toe……… . De belangen. van de burger staan niet meer centraal .

En….. zoals de heer Nijhof dat schrijft: “Een stelletje goochelaars die denken dat hun ‘mars door de instituties’ voldoende is voltooid om de natie in gijzeling te nemen. Trap er niet in, trap ze eruit.”

Sarcoff
6 maanden geleden

Ook de FNV is een smerige organisatie die zijn achterban heeft verraden, net als de PvdA, dat wist ik trouwens meer dan 40 jaar geleden al.