NCTV: in slaap gesukkeld

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn er geen concrete aanwijzingen dat geradicaliseerde personen een aanslag voorbereiden. Dat stond in een rapport van 7 november 2022. Er kan in vier maanden kennelijk veel veranderen of de arme man is in slaap gesukkeld.

Is geweld geoorloofd om een hardere aanpak van de vermeende klimaatcrisis af te dwingen? Die vraag moest centraal staan tijdens een avond van het Progressief Café, een platform om de “waarden van inclusie, verheffing en duurzaamheid in Nederland en daarbuiten in ere te houden”. De vraag stond centraal of het moreel is toegestaan om de boel in elkaar te trappen wanneer de eigen denkbeelden niet prevaleren. Onder de linkse elites, toch al overtuigd van hun monopolie  op de juiste moraal, heerst dus kennelijk de mening dat inclusie (van wie/wat?), verheffing (van wie/wat?) en duurzaamheid (van wie/wat?) vaststaande, universele waarden zijn.

GL-Kamerlid Kröger

Enkele beoogd sprekers op deze terroristische bijeenkomst (want hoe moeten we de formele besprekingen omtrent geweldsvoornemens anders benoemen?) waren GroenLinks-Kamerlid Kröger en de Amsterdamse advocate en activiste Ficq. Nadat ophef ontstond over deze bijeenkomst, trokken zowel het GroenLinks Kamerlid als de Amsterdamse advocate zich schielijk terug. Kröger debiteerde op Twitter: “Ik sta voor vreedzaam protest en voor mij staat buiten kijf dat geweld gebruiken daarbij niet hoort. Ik heb de organisatie laten weten dat nu dit de insteek is, ik niet aanwezig ben.” Volgens het organiserende comité echter, vond zij het onderwerp van bespreking ‘spannend’.

Het lijkt er sterk op dat de voorhoedes van de verschillende linkse actiegroepen zich in de Kamer en onder de advocatuur bevinden. Dat is voor de NCTV kennelijk niet voldoende aanwijzing dat er toch eens nader onderzoek moet komen naar de wijze waarop dergelijk actiegroepen worden aangestuurd en op grond van welke informatie vanuit b.v. de Kamer, zij overleg willen voeren over de mate van geweld die zij toe menen te moeten passen.

Als dat het geval is moet die man onmiddellijk vervangen worden en anders heft men dat instituut maar op.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost Visser
7 maanden geleden

Die koppen zijn allemaal hetzelfde. Kan een moderne Lambroso dat niet eens uitzoeken?