Draaien en keren

Het Westerse narratief “het agressieve, autocratische Rusland heeft de democratische, vreedzame Oekraïne uit pure haat overvallen” misbruiken westerse politici herhaaldelijk om hun alibi denken voor de huidige misère een legitiem karakter te geven en daardoor te accentueren dat de strijd op Oekraïense bodem net als tijdens de Koude Oorlog een ideologische agenda dient.

Oekraïne is noch democratisch, noch vreedzaam. Langzamerhand wordt het echter steeds duidelijker dat niet het ondersteunen van de soevereiniteit van de Oekraïne het doel is, maar het Amerikaanse imperialistische streven naar een unipolaire wereld met Washington als leidsman en Europa als bijwagen.

Demasqué van het Westen

Lang zijn Amerikaanse politici in staat geweest om hun werkelijke bedoelingen voor het grote publiek te maskeren. Lang zijn ze erin geslaagd om Europese bewindslieden ervan te overtuigen hun staatskassen, wapenarsenalen en voorraadschuren voor de goede saeck leeg te trekken. Ten nadele van Europese samenlevingen. Waren er dan geen signalen herkenbaar waaruit zou blijken welke snode plannen de Amerikaanse Deep State had met machtshebbers in Brussel en Kiyv? Voor de doorsnee Europese burger niet. Links liberale media en globalistische WEF-agenda volgende bewindslieden draaiden naïeve burgers een rad voor de ogen door voortdurend te beweren dat Moskou een niet-uitgelokte inval op Oekraïense bodem heeft gedaan en Moskou daarom gestopt moet worden om te voorkomen dat voormalige Sovjetstaten en huidige NAVO-lidstaten de volgende slachtoffers van de Russische agressiviteit zouden worden.

Die signalen waren er wel, maar konden zelfs door politici, kenners en experts niet eenduidig herkend worden of die bleven in gebreke om de juiste punten met elkaar te verbinden. Zo verweet het Westen Moskou niet te willen meewerken aan de realisatie van Minsk-I en –II akkoorden, die nog geen 10 maanden na de door de CIA georkestreerde Maidan revolutie van de grond waren getrokken. Het Westen verzweeg dat binnen de context van die twee overeenkomsten, Kiyv en de twee proxy republieken moesten gaan spreken over de status van de Luhansk en Donetsk regio binnen de Oekraïne en pogingen om Moskou als belanghebbende partij erbij te betrekken, mislukten. Angela Merkel liet zich na het mislukken van die twee overeenkomsten ontvallen dat “de akkoorden van Minsk een afleidingsmanoeuvre zijn om de bewapening van de Oekraïense krijgsmacht mogelijk te maken”. In feite kreeg Washington toen de kans om zijn invloed op politiek, militair en wetenschappelijk gebied te intensiveren en uit te breiden en vooral de Oekraïense krijgsmacht een proxy-Amerikaanse karakter te geven.

Op 15 februari 2023 bevestigde het antwoord van de Secretaris-generaal op een vraag van een journalist van de Associated Press (AP) dat het Westen de voorbereidingen van een gewapend conflict met Moskou inderdaad in 2014 al was begonnen. De journalist vroeg of de NAVO met de constante wapenleveringen geen partij was geworden in het gewapende conflict. De S-G wees eerst op het “recht op zelfverdediging van de Oekraïne” en wekte daardoor de indruk dat de Oekraïne een NAVO-lidstaat zou zijn en antwoordde vervolgens: “bovendien wil ik er graag op wijzen dat de oorlog niet in februari vorig jaar begonnen is. De oorlog begon in het jaar 2014. En sinds 2014 hebben de NAVO-bondgenoten de Oekraïne met opleiding en uitrusting ondersteund, zodat de Oekraïense strijdkrachten in het jaar 2022 veel sterker waren dan in 2020 en 2014. En dat maakte uiteraard een groot verschil, toen president Poetin besloot de Oekraïne aan te vallen.

De oorlog begon in 2014? Wie waren dan de strijdende partijen? NAVO en Moskou? Oekraïne als proxy van NAVO en Moskou? NAVO als proxy van de VS en Moskou? Helaas werd er niet doorgevraagd op die oorlog opmerking van de S-G. Opmerkelijk dat volgens de S-G niet Moskou maar het Westen/VS de oorlog in 2014 is begonnen met het reorganiseren, versterken en bewapenen van de Oekraïense krijgsmacht en de vestiging van biolabs op Oekraïense bodem.

“Von der Leyen lijdt
aan grootheidswaanzin”

“Ich habe das nicht gewußt…”

Frau Von der Leyen deed er nog een schepje bovenop. Op de onlangs gehouden conferentie in München kwam ze op de tweede dag met de volgende openhartige onthulling: “Mijn kabinet, de Europese Commissie, begon al in december 2021 met het Witte Huis en het ministerie van Financiën samen te werken aan mogelijke sancties tegen Rusland in geval van een conflict met Oekraïne. In feite hoopten we dat we deze sancties niet zouden hoeven te gebruiken”. Volgens haar werden dergelijke preventieve acties van de EU ingegeven door Amerikaanse inlichtingen over Russische troepenconcentraties aan de westelijke grens van de Oekraïne. De uitspraak dwingt tot het plaatsen van twee kanttekeningen: de eerste betreft de hoofdrol die Frau Von der Leyen zichzelf toe-eigent: zij is de grote Europese roerganger, de Europese hoofdrolspeler in de Oekraïense tragedie. Niet Berlijn, Londen of Parijs. Grootheidswaanzin. De tweede kanttekening: Europa en de VS waren zich al aan het voorbereiden op een veronderstelde Russische inval op basis van Amerikaanse informatie? Opmerkelijk, maar het past wel in de imperialistische denkwereld van de Amerikaanse Deep State.

Toen publiceerde Seymour Hersh, een internationaal erkende onderzoeksjournalist, een Pullitzer prijswinnaar, zijn onderzoeksresultaten naar de Nord Stream-2 sabotage. Die onthulde dat Washington samen met Oslo, met instemming van Berlijn en Parijs onder dekking van de oefening Baltops-2 in de periode mei-juni 2022, tientallen springstof ladingen onder de bewuste pijpleidingen had laten plaatsen en Oslo eind september 2022 opdracht had gegeven om die op scherp te stellen. Een aanval op een miljarden kostend project van een soevereine staat; een oorlogsdaad! Vanzelfsprekend wezen westerse media en Europese politici direct met de beschuldigende vinger naar Moskou en benadrukten te pas en te onpas dat die sabotageactie sterk verbonden zou zijn met ontwikkelingen in de Oekraïne. Kul van de bovenste plank, maar het gros van de Europeanen stapte gretig in de Amerikaanse val en Europese NAVO-lidstaten waren een oorlog in gerold.

Tijdens discussies werd een aantal feiten genegeerd zoals de waarschuwing van de Amerikaanse president in februari 2022: “als Rusland binnenvalt, zal er niet langer een Nordstream- 2 zijn. We zullen daar een einde aan maken “. Toen een verslaggever hem vroeg: “maar hoe gaat u dat voor elkaar krijgen, aangezien het project in Duitse handen is?” antwoordde hij: “Ik beloof u, dat gaat ons lukken.” Als Biden een man van zijn woord is dan zou in voorkomend geval de CIA namens Washington de dader of opdrachtgever zijn. Ook werd vergeten resp. genegeerd dat Al Mayadeen, een Libanese satellietzender en Israel National News hebben aangetoond dat zeker niet Moskou of vrienden van Moskou de sabotage hadden uitgevoerd. Die twee informatiedragers meldden dat weken voor de aanval Amerikaanse helikopters met een opvallende frequentie boven het deel van de Oostzee cirkelden waar op 26 september 2022 die explosies plaatsvonden. Met behulp van de vluchtgegevens van de onlineservice Flightradar24 stelden beide vast dat alleen Amerikaanse rotorplatformen boven dat deel van de Oostzee hadden gevlogen. Het onderzoek van Hersh heeft de juistheid van hun vaststellingen bevestigd.

Wat te denken van het feit dat één dag na de sabotage van Nord Stream-2 pijpleiding, Polen en Noorwegen een nieuwe 850 kilometer lange gaspijpleiding openden: Baltic Pipe. Volgens het Duitse blad Der Spiegel had de CIA eind augustus/begin september 2022, Polen en Noorwegen gewaarschuwd voor een geplande aanval op de Nord Stream-pijpleidingen. Opnieuw een signaal dat de VS/CIA wist dat een aanslag was voorbereid en zou worden uitgevoerd voor de opening van de nieuwe Baltische pijpleiding. Vermoedelijk werden Oslo en Warschau gewaarschuwd om te voorkomen dat de ontploffingen zouden leiden tot bijkomende schade/burger slachtoffers. Nog geen dag na de opening publiceerde de media het volgende bericht: “Voor Noorwegen pakt de energiecrisis die voortkomt uit de oorlog in Oekraïne en de boycot van Rusland door de EU goed uit. Er wordt veel meer betaald voor het gas en landen staan in de rij om extra contracten af te sluiten. Het land zit aan het maximum van wat het kan produceren.” De een zijn dood etc.

Een westerse schurkenstaat

Eenduidig is bewezen dat de VS achter de sabotage van Nord Stream zit en op sabotage gebied niets beter is dan andere schurkenstaten als Noord-Korea of Iran. Amerikaanse politici en media proberen nu angstvallig de Amerikaanse hoofdrol bij de sabotage van de Nord Stream pijplijn weg te gummen en beschuldigen de autocratische en despotisch regerende kleine Tsaar in Moskou van oorlogsmisdaden. Op die manier wordt geprobeerd om de eigen oorlogsmisdaad uit de publiciteit te houden. Het is sinds Russiagate een beproefde methode uit de hoek van de Democratische Partij als gezicht van de Deep State.

En Europa? In Brussel denken ze nog steeds dat Europa een belangrijke rol speelt in het gewapende conflict op Oekraïense bodem. Ze hebben nog steeds niet door dat Washington hen misbruikt om diens unipolaire fata morgana werkelijkheid te doen worden. Brussel mag van Washington faciliteren. Ze trekken alle financiële en militaire registers open om een land dat door politici nog geen twee jaar geleden als intrinsiek corrupt werd beschouwd, in leven te houden en straks weer op te bouwen. Dat mag wel €1600 miljard uit de zak van de Europese belastingbetaler kosten.

 Persoonlijk herken ik de VS uit mijn periode 1999-2005 niet meer. Er zitten gaten in de star-spangled banner;the land of the free and the brave” is niet meer. Verkwanseld door oorlogszuchtige idioten.  


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 maanden geleden

De uitspraken van “” Historische “” politici en Historische. Leiders , als Churchill, Chamberlain , Charles de Gaulle , Roosevelt, Truman , Eisenhower , en vele anderen , moet ik toch alweer constateren dat het leerproces ten aanzien van de wereldvrede en democratische principes , waarbij dan de democratische constitutionele waarden , nog steeds niet worden nageleefd . Iedere generatie blijkt leiders voort te brengen dewelke een eigen inzicht hebben op het “” mensdom en steeds weer vervallen in het aloude” verdeel en Heers “ systeem omdat de machtsdrang sterker is en hun ego alsmede de beperkte intelligentie en meestal het lamentabele affect , ( gevoelsleven ) zeer afwijkend is van wat de natuur de bieden heeft en haar wetten niet naleeft . De chaos is meestal hun deel waarbij de uitvlucht naar een dictatoriale attitude op de loer ligt omdat de intellectuele beperking de grens aangeeft Hoe “” men” moet handelen .immers : waarom is von der Leijen behept met het “ grootheidswaan- virus en waarom is Amerika toch een schurken-staat en waarom het demasqué van het Westen in de Oekraïne kwestie . En ……. Waarom is Amerika niet meer “ the land of the free and the brave”” . Allemaal vragen met het WAAROM .wie even nadenkt weet ieder zeker het antwoord ……… !!! Zijn het natuurlijke factoren of gebrek aan leiderschap, discipline , zelfkennis en:/ of is de overlevingsdrift , de assertiviteit , in het maatschappelijke systeem niet meer van belang?? Hoe komt het dat Frans Timmermans. Als Vice voorzitter van de Europese Commissie de idee lanceerde van een Green- deal …… om het klimaat te redden !!!!! Hij is zo dom en zo beperkt in zijn mogelijkheden dat hij de “” onmogelijkheid “ daarin niet ziet. De” portee”” van het onderhavige is dus de “” menselijke beperking “ en het niet willen accepteren van de natuurwetten. De heer Brantz toont discipline en zijn slotzin “ oorlogszuchtige idioten “ en daarmede wijst hij juist de afwijkingen aan van degenen die Onuitwisbare “ de natuurwetten niet accepteren maar slechts uit opportunistische motieven , de redelijkheid en billijkheid, niet in aanmerking nemen . En , dat is een eufemismen .

Rieks
7 maanden geleden

Wil er op wijzen dat politiek voor de VS ook en vooral Big Business is. Zie ook Irak. Nordstream2 was in het belang van Rusland en
m.n. Duitsland. En in het verlengde daarvan Europa. Nordstream2 moest weg. Amerika wist dat Rusland een NATO lidmaatschap van de Ukraine nooit zou accepteren. En heeft dit zo geregisseerd en de Ukraine bewerkt dit te willen. Een mogelijke oorlog in Europa zou dit continent verzwakken vlgs plan van Amerika. Onze leiders zijn te naïef om dat te zien en te volgzaam jegens Amerika. En Rusland moet verder Azië in worden gedrongen. Lees ook de Wolfofitz doctrine eens in dit verband.

ronald.dunki
7 maanden geleden

De laatste 8 jaren is de Ukraïne een bolwerk geweest van de ‘deep state’ en het militair industriële complex die ongestraft het ene na het andere laboratorium voor biologische wapens openden en exploiteerden.
Zij saboteerden alle Russische avances naar het westen van Gorbachov, Jeltsin en zelfs Poetin, terwijl de moreel door en door rotte westerse media het verhaal pousseerden over het begin van W.O.III in de Ukraïne. Dat houden zij in opdracht van Big Brother zo lang mogelijk in stand, waarbij de NATO en de EU zich ook voor het karretje lieten spannen terwijl u en ik ervoor betalen.

Onze Pinokkio noemt dat ‘onze oorlog’… Volstrekt van de pot gerukt! Eén van de grootse parasieten die de Ukraïne leegzuigen is George Soros, al jaren geleden erkend als de machtigste man in de Ukraïne na Zelensky met investeringen die toen al zo’n 900 miljoen Dollar bedroegen. Hij kon enerzijds zijn zakken nog verder vullen, anderzijds zijn haat jegens Poetin botvieren door Ukraïense jongens de loopgraven en vervolgens de dood in te jagen. Geen probleem voor deze reïncarnatie van de duivel die totaal geen geweten heeft. Zijn ‘groupie’ Sigrid Kaag noemt hem een filantroop…

Met de in 2014 door de CIA georchestreerde revolutie heeft de ‘deep state’ het leegroven van het land door Big Brother gefaciliteerd voor bedragen die – naar schatting – in de 7 biljoen Dollars lopen terwijl de oorlogszuchtige Ukraïense neonazi’s, die de werkelijke scepter in het land zwaaien, hen in de kaart speelden met hun jarenlang bombardementen van burgers in de Donbass met duizenden Russisch sprekende doden ten gevolge.

Dat was letterlijk een ‘doodszonde’ en het tuig gaat hier ongestoord mee door omdat het verloederde Europa steeds meer in de communistische wurggreep van V.N en W.E.F. verstrikt is geraakt en niemand nitwits als van der Leyen, Macron, Rutte, Sanchez en nog een handvol van dat slag bij de vuilniszakken op straat zet. Zolang het nefaste ‘ons soort mensen’ de VVD blijft misbruiken en Rutte daarvan profiteert gaat dit ‘gave land’ gestaag verder naar de donder.

Laatst bewerkt op 7 maanden geleden door ronald.dunki
Buskens
7 maanden geleden
Antwoord aan  ronald.dunki

Ik stel voor om in ons land te beginnen met nitwits bij het grof vuil te zetten op 15 maart as. Aan mij zal het niet liggen maar ik houd mijn hart vast . Het is toch tekenend dat de VVD nog de grootste partij blijft in de peiling. Onbegrijpelijk!! En juist daarom heb ik geen enkel vertrouwen op enige verbetering. Ik ben helaas pessimistisch gestemd.

ronald.dunki
7 maanden geleden
Antwoord aan  Buskens

het ergste is dat in het gefragmenteerde Nl. politieke landschap VVD en D66 feitelijk ook al splinterpartijtjes zijn, hetgeen impliceert dat slechts enkele profiteurs hier de dienst uitmaken.

Een hoge kiesdrempel en daarmee hooguit 3 partijen zou dit arme land ten goede komen.