Nevenfunctie Kaag (D66)

In een vorige week vrijdag gepubliceerd onderzoek constateert data-analist Wouter Aukema dat minister Kaag van 2018 tot 2021 lid was van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) van de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO). Minister Kaag verzweeg deze nevenfunctie voor de Kamer, maar in regeringskringen lijkt dit wel bekend te zijn geweest.

Buiten de wettelijke regels om dienen bewindspersonen zich te houden aan het Handboek Bewindspersonen. Hierin is onder meer nadrukkelijk opgenomen dat ministers en staatssecretarissen geen betaalde en/of onbetaalde nevenfuncties mogen hebben. Voordat ministers of staatssecretarissen aantreden, leggen zij daaromtrent een eed of verklaring af. De reden voor deze regel is dat regering en Parlement erop moeten kunnen vertrouwen dat de minister uitsluitend het Nederlandse belang dient en niet de belangen van de organisatie waar de minister (heimelijk) een functie bekleedt. In de Wob-documenten wordt ook nog aangetoond dat directeur van de WHO Tedros Ghebreyesus, Kaag op persoonlijke titel benaderde vanwege haar affiniteit met de SDG-agenda van de Verenigde Naties (VN) en het World Economic Forum (WEF).

Gigantisch investeren

De GPMB werd na de uitbraak van het ebolavirus in West-Afrika in 2018 opgericht door de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank en wordt gefinancierd door onder andere de Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome Trust en Duitsland. Deze organisatie spant zich in voor internationale samenwerking om pandemie-uitbraken te voorkomen. Ook maakt de club zich hard voor het pandemieverdrag van de WHO. Volgens onderzoeker Aukema kreeg GPMB in de loop der jaren invloed op de G7 en G20 en riep het op tot “gigantische investeringen in COVID-19”. Het is niet duidelijk of Bill en Melinda Gates, die beiden opvallend gemakkelijk toegang hebben tot ‘het Torentje’, met hun foundation ook ‘gigantisch investeren’ in de lucratieve Covid-19 farma-goudmijnen.

Het is opvallend dat minister Kaag na een leven lang ambtelijke salarissen te hebben opgesnoven, bepaald bemiddeld is:

Het is noodzakelijk dat minister Kaag, als boegbeeld van de ‘nieuwe bestuurscultuur’ nadrukkelijk aan de tand wordt gevoeld door de Tweede Kamer. SP-Kamerlid Leyten heeft al vragen gesteld, maar het is noodzakelijk dat andere partijen, ook regeringspartijen, zich daarbij aansluiten. Het vertrouwen in de politiek, en dus ook in politici, is op een historisch dieptepunt en met de staat van onze democratie is het ronduit slecht gesteld, met name door toedoen van Kaag’s partij D66. Binnen deze partij circuleren bijvoorbeeld ambities om andere partijen middels aangepaste wetgeving van het politieke discours uit te sluiten. Maar met deze informatie ligt het eigenlijk meer in de rede om D66 aan te merken als verdachte organisatie, gelet op wat zij kennelijk verstaan onder ‘nieuwe bestuurscultuur’.

Met name regeringspartijen zoals CDA en VVD, die geplaagd worden door onheilspellende peilingen, doen er goed aan om tenminste nog iets van vertrouwen terug te winnen voor de aanstaande Provinciale Verkiezingen. Dan zullen zij in de eerste plaats zichzelf geloofwaardig moeten maken voor het electoraat en afscheid nemen van aantoonbaar onbetrouwbare bewindslieden zoals Kaag. Samenwerken met deze voortdurend schuin marcherende bewindsvrouw en haar bedenkelijke partij zal een kostbare zaak blijken.

Anis al-Qaq, Yasser Arafat en Sigrid Kaag (en kinderen)

Sigrid Kaag was ooit werkzaam bij de afdeling politieke VN-zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken als plaatsvervangend hoofd van de Afdeling VN Politieke Zaken. Als diplomaat woonde en werkte Kaag in Beiroet, Wenen en Khartoem. Nadat bekend werd bij BuZa dat Kaag heimelijk in het huwelijk was getreden met een PLO-schaduwminister, verloor zij logischerwijze direct haar security clearance en werd ontslagen.

Er is geen enkele reden om ook maar enig vertrouwen te hebben in minister Kaag, noch in haar partij D66. Een zichzelf respecterende Kamer handelt daarnaar en wijst Kaag voor de tweede maal de deur; ditmaal voorgoed. Er is genoeg schade aangericht.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mgjb
1 jaar geleden

Goed speurwerk Ton! Ik vertrouwde haar al niet maar dit is nog erger dan ik gedacht had. Komt regelrecht uit Animal Farm, ‘all animals are equal but some are more equal than others’.
Hoe eerder dat mens afgevoerd wordt hoe beter, ongetwijfeld staan er diverse gespreide bedjes bij de grote internationale NGOs te wachten op haar zodat ze nog meer kan ruiven.

Paul Quekel
1 jaar geleden

Dag geachte heer Nijhof, hierbij de brief van mijn 14 december 2022 overleden vriend Rob Brockhus, waarop mevrouw Kaag geen reactie gaf, m.v.g. Paul Quekel

ZIE: http://www.sdnl.nl/pdf/dag-sigrid-kaag.pdf

En wanneer komt S. Kaag van haar D66 troon en heeft echte aandacht voor de gewone, huis, tuin en keuken burgers en het MKB met haar personeel?

Luister wie het zegt!
Regeren is vooruitzien, maar niet in Nederland. Men kijkt men in de spiegels van het eigen gelijk en ziet slechts de mist van de baarlijke nonsens en incompetentie. Deze heer Rutte en mevrouw Kaag goochelen met tientallen miljarden.

Ja en 1 miljard is 1000 miljoen oftewel 1,000,000,000 euro en zelfs 2,203,710,000 harde oude guldens. Bij de omwisseling zijn we bedrogen, belazerd en opgelicht door G. Zalm VVD, Wim Kok PvdA en W. Duisenberg PvdA. http://www.sdnl.nl/dessing.html

Nu worden we compleet voor de gek gehouden door M. Rutte van zijn geen actieve herinneringen en S. Kaag, u weet wel die elitaire dame van: “wie zijn toch die mensen, het geld groeit niet aan de bomen, het geld is niet gratis, meer kan ik niet doen en we worden allemaal ietsjes armer, digitale euro wordt steeds reëler.

Leest u: http://www.security.nl/posting/759592/Minister+Kaag%3A+introductie+van+de+digitale+euro+wordt+steeds+reëler.

Geachte heer ALKAYA, ter info en houdt u de elitaire dame S. Kaag tegen, net als mevrouw Maxima, met dit onzalige plan, m.v.g. Paul Quekel

Geachte heer Quekel,
 
Dank voor uw mail. Ik blijf mijn best doen!
Groeten,
Mahir Alkaya

Koddebeier
1 jaar geleden

opstappen