De zegen van God

“Ik heb de kar een tijd kunnen trekken en met jullie steun en de zegen van God zijn we tot hier gekomen,” schrijft Segers bij zijn aangekondigde vertrek uit de Kamer en als fractieleider van de CU. Klaarblijkelijk heeft de zegen van God zich naar de democratie verplaatst, nu Hij Segers heeft bewogen de politieke arena te verlaten.

De CU kwam tot splintergrootte en twee kabinetsdeelnames aan de slechtste kabinetten van na de Tweede Wereldoorlog, mogelijk zelfs sinds de introductie van de Parlementaire democratie. De laatste kabinetten Rutte zijn met steun van Segers verworden tot een dictatoriaal gezelschap die wordt aangestuurd door het WEF en de Europese ambtenarenkliek. Beweerdelijke democraten die de democratie afbreken tot het niveau van de Noord-Afrikaanse samenlevingen, met een snufje Levant. Een ongeorganiseerde puinhoop van “klooi maar een end raak, als wij de munten maar vangen”.

Functie elders

Omtzigt: functie elders’. Segers zat erbij en keek ernaar, meer niet. ‘Functie elders’: wat is dat bij de VVD? Het lijkt op wegpromoveren, maar voor hetzelfde geld is het een uit koers geraakte vrachtwagen van de afdeling ‘jammer maar helaas’. Geen wonder dat Omtzigt wijselijk een paar maanden thuisbleef, want Fortuyn’s wedervaren stond hem nog helder bij. Ik zeg niet dat het zo is, maar Segers heeft zich kennelijk niet in kunnen leven in wat er door Omtzigt moet zijn gegaan toen hij die woorden op een uitvergrote foto zag staan. Ik kon het wel en dacht bij die woorden meteen aan Fortuyn; “zo werkt het dus”.

Rutte lV

Er moest wat Segers betreft een eind komen aan “een cultuur waarin de toeslagenaffaire heeft kunnen plaatsvinden, eerder al de bonnetjesaffaire, waar op een manier met de waarheid is omgegaan die voor ons heel problematisch is.” De manier waarop met tegenmacht werd omgegaan noemde Segers toen nog “heel schadelijk voor de politieke cultuur”. Zelf werkte Segers als coalitieslaaf hartstochtelijk mee aan het kaltstellen van de Volksvertegenwoordiging zoals blijkt;
De ChristenUnie wilde in het demissionaire kabinet Rutte-lll, dat volgens Segers wel ‘missionair was op corona-gebied‘, nog wel blijven samenwerken. In een volgend kabinet was samenwerking met de VVD wat Segers betreft ook nog wel mogelijk, “maar dan wel uitsluitend met een andere premier.” Nog vóór de haan drie keer kon kraaien, had Segers het arme beest de nek al omgedraaid en haalde een motie van wantrouwen aan het adres van Rutte het net niet, omdat toenmalige coalitiegenoten CDA, D66 en de ChristenUnie van Segers tegenstemden.

Nadat de stembussen waren gesloten en het partijprogramma van de ChristenUnie (Geen gezeik, iedereen naar Gods Koninkrijk) het laatste van z’n CO2 lag uit te stoten in de open haard, verklaarde Segers; “Wij sluiten geen partijen uit.” Direct daarna werden PVV en FvD uitgesloten van regeringsdeelname en werd het kabinet, wat eerder nog met donderend geraas in elkaar stortte op het toeslagendossier, in ere hersteld. Het programma waar zijn kiezers voor gekozen hadden, maakte hem totaal niets meer uit; alles was inwisselbaar mits zij (de CU) maar deel uitmaakten van de macht. Segers heeft Matteüs 4 kennelijk nooit willen lezen of er werkelijk totaal niets van begrepen. Segers ging wèl in op de voorstellen van de duivel en maakt mede daardoor van deze samenleving een monsterlijk en onbetaalbaar gedrocht met privileges voor enkelen op kosten van velen. Mede door de woordbreuk van Segers en zijn steun aan Rutte-lV konden Kaag en Rutte doorgaan met de sloop van ons land en mochten de burgers ongezien de tyfus genieten.

De geschiedenis zal hard over hem en de CU oordelen. En anders God wel.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

De discussie over een “ Hemelse Vader” en de politiek ergert mij mateloos . Immers . Niets maar dan ook niets heeft de “” Hemelse Vader “” te vertellen en toch wordt “ kennelijk “ zijn woord in de politiek regelmatig gebruikt . Maar, zijn woord is afkomstig uit de gedachten van fantasten dewelke hem een plaats toedelen op aarde en daar buiten . Natuurlijk mag iedereen geloven wat hij of zij wil , maar niet in de politiek, omdat de mateloze hypocrisie op de loer ligt . Dat Segers ( CU) zich zo opstelt is zijn beslissing en gelukkig is hij daar vrij in . Egocentrisch is het zeker en vaak in tegenstelling met de “ Ratio “ omdat er aannames worden geponeerd en veronderstellingen als waarheid ervaren . Het Koninkrijk voor iedereen is zo ongelooflijk absurd dat er dan kan worden gesproken van ernstige beïnvloeding vanuit het standpunt van de gelovige . Nogmaals Het geloof in de politiek besmet de waarheid, ook al zijn er vaak goede bedoelingen en wordt de nadruk op medemenselijkheid gelegd . Dat Segers zijn steun aan Ingrid Kaag en Mark Rutte heeft gegeven, terwijl hij wist dat en de hypocrisie en de afbraak van de democratie daarmede heeft goedgekeurd, uitsluitend om de macht te behouden . God zal hem daarvoor nooit straffen en ook dat weet Segers .

J.Blaak
1 jaar geleden

De geschiedenis zal hard over hem en de CU oordelen. En anders God wel.

Das een hele fijne gedachte.
Alleen het maken van geschiedenis duurt altijd even……en tijd kleurt de zaken.
En anders God wel, dat schijnt na dit leven te gebeuren in een volgend leven.
Helaas kunnen wij dat niet meemaken en beoordelen, dat schijnt een zaak van een op een te zijn, God versus Seegers.
Jammer, maar toch….. het geeft een gevoel dat er toch een keer gerechtigheid komt