Ontmaskering

De manier waarop afscheid genomen wordt van vertrekkende politieke leiders die een jaartje of wat gaan steuntrekken, komt nogal lachwekkend en huichelachtig over. Ook nu weer; een ontmaskering.

Segers; de man die in 2021 heel koen voor de camera, aan kijkend Nederland uitlegde waarom hij in een nieuw kabinet (Rutte IV) niet meer samen wilde werken met Rutte: “Er wordt op een manier met de waarheid omgegaan, die voor ons heel problematisch is. Het was de druppel die de emmer deed overlopen”. Vervolgens deed hij wat hij Rutte verweet. Hij pleegde in 2021 niet alleen kiezersbedrog, maar hij loog en deed dat met een hypocriete uitdrukking op zijn gezicht. In oud-Nederlands noemt men zo’n persoon van ‘gristelijke’ huize een farizeeër.

Gert Jan Segers (Afb: Roel Wijnants / Flickr)

Een aantal uitspraken dat zijn huichelachtige instelling onderstreept: “er moet een einde komen aan een cultuur waarin de toeslagenaffaire heeft kunnen plaatsvinden, eerder al de bonnetjesaffaire, waar op een manier met de waarheid is omgegaan die voor ons heel problematisch is…..de manier waarop met tegenmacht wordt omgegaan is heel schadelijk voor de politieke cultuur….wij sluiten geen partijen uit…voor de lange termijn willen we graag bijdragen aan een omslag en een andere politieke cultuur, en daar hoort ook een andere drager bij….we willen deel uitmaken van een nieuwe cultuur met meer transparantie….Dat vraagt om reflectie, herstel en nieuwe keuzes.” Hoor, hoor.

Wat gebeurde na de verkiezingen? De man sloot partijen uit; de oude achterkamertjes cultuur waar allerlei politieke beslissingen werden voorgekookt, bleef bestaan en werd zelfs uitgebreid. Er werd herhaaldelijk gelogen en bedrogen. Gezien zijn stemgedrag in de Tweede Kamer en talloze uitspraken op het beeldscherm en genoteerd in papieren media organen, werkte hij daar dapper aan mee. Er kwam een kabinet met Rutte op de chauffeurs stoel vol nitwitten waar liegen, bedriegen en selectief geheugenverlies tot eerste storingsreacties werden verheven. In zo’n regering wilde Segers graag aan zitten en hij speelde zijn rol in het grote bedrog van de machteloze samenleving. Zijn uitspraken over een andere bestuurscultuur en politieke instelling en opstelling is altijd gebakken lucht geweest. Uitspraken voor de politieke bühne om vooral zijn electoraat de links liberale kerk binnen te lokken.

Zelfs bij zijn afscheid kan de man het niet nalaten de zaken te verdraaien: “Ik heb de kar een tijd kunnen trekken en met jullie steun en de zegen van God zijn we tot hier gekomen… de ChristenUnie is een partij die midden in de samenleving werk maakt van christelijk-sociale idealen”. Ik hoor in de agrarische – en visserij samenleving geluiden die duiden op een massaal kotsen. Hij presteert het ook nog om God erbij te betrekken. Blasfemie in de tempel van Segers.

Wat kun je eigenlijk verwachten van een zaal met personen waarvan het gros in een parallelle wereld op een roze wolk leeft en het verboden is om uit het raam te kijken? Tientallen pluimen worden bij Segers in zijn achterwerk gestoken. Het doet me denken aan het verkrotte beoordelingsysteem van de Koninklijke Landmacht. Geef de militair die je graag ziet vertrekken een hoge beoordeling waardoor diens kansen op overplaatsing vergroot worden en de beoordelaar die onder de maat presterende militair eindelijk kwijt kan raken. Wanneer de man is overgeplaatst en de beoordeling alsnog kritisch wordt bekeken en wordt vastgesteld dat die ver boven diens beoordelingspatroon ligt, verdwijnt die niet in zijn dossier, maar in het ronde archief.

Zo gaat dat ook met Segers. Wat heeft de man eigenlijk bijgedragen aan welvaart en welzijn van de Nederlandse samenleving? Kijk naar de huidige status! Niets, nema. Het tegenovergestelde is waar. Het decennium Segers heeft in het spoor van Rutte, veel kommer en kwel veroorzaakt. De problemen die door de huidige politieke generatie crises worden genoemd, zijn niet eens meer op de vingers van vier handen te tellen en het resultaat is verarming en een sombere toekomst. Daar heeft Segers aan meegewerkt. Hoezo, midden in de samenleving en werk maken van christelijk-sociale ideeën? Het is allemaal D66 denken en doen geworden.

Wat hij had moeten doen? Zich niet zo op de borst moeten kloppen, maar deemoedig met de hoed in de hand, zijn excuses aanbieden: aan de gedupeerden van de kindertoeslagen affaire; aan agrariërs en vissers voor de effecten van het buiten proportionele stikstofbeleid; aan de bejaarden en hun achterban die hij tijdens de corona periode in de steek heeft gelaten; aan de gedupeerden van gasboringen in Groningen waarvan het gros nog steeds op een financiële tegemoetkoming wacht; aan de slachtoffers van de verhardende geweldscriminaliteit op straat en achter de huisdeur, omdat hij heeft bijgedragen aan de verkramping en verkrotting van het politie apparaat; aan de gedupeerden van het woningbeleid, die al jaren wachten op een woning. Aan de Nederlandse samenleving als geheel voor de groeiende inflatie, de bandeloze migratie, het verrotte asielbeleid, de onzekere toekomst. Aan al die problemen heeft hij bijgedragen.

In plaats van weggejaagd te worden met pek en veren, zal hij wel een lintje krijgen van de Koning. Vanwege zijn niet-verdiensten voor de Nederlandse samenleving. Het onderstreept dat ook op dat gebied de devaluatie van normen en waarden heeft toegeslagen. RTO.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10 maanden geleden

Geachte heer Brantz, had de heer Segers maar hiervoor belangstelling getoond; http://www.sdnl.nl/pdf/eis-schadevergoeding-van-de-ecb-die-jullie-beroofd-heeft-van-veel-financieel-vermogen.pdf, dan was er veel minder armoede geweest, m.v.g. Paul Quekel

DIT SCHREEF IK AAN DE CU LEIDER IN WAALWIJK op vr 12-8-2022 14:35:

Geachte heer van Groos CU,
TER INFO:
Het wordt de hoogste tijd dat de heer G.J Segers CU de stekker trekt uit Rutte IV indien hij enig greintje christelijke waarde heeft! Om nu de heer van Haga te kapitelen omdat deze ernstige vraagtekens zet bij het gevoerde beleid van Rutte (gaaf land) en Kaag (wie zijn toch die mensen en het geld groeit niet aan de bomen) is zonder meer onfatsoenlijk en een brevet van onvermogen.
 
CITAAT uit http://www.telegraaf.nl/nieuws/1165726913/irritatie-over-afwachtend-kabinet-groeit-miljoenen-mensen-zitten-in-enorme-financiele-problemen: “Het leidde bij BVNL-voorman Wybren van Haga tot een oproep aan de coalitie om een debat in de Kamer aan te gaan in plaats van ’konkelen in de achterkamertjes’. CU-leider Gert-Jan Segers reageerde als door een adder gebeten. „Gaat Sjopperdepop BV de huren verlagen?”, verwees hij naar Van Haga’s vastgoedbedrijf, waarmee hij in zijn tijd als VVD-Kamerlid zo in opspraak kwam dat de liberalen hem uit de fractie zetten. Zo blijkt niet alleen de koopkrachtdiscussie terug van weggeweest, maar ook de stekeligheden tussen coalitie en oppositie”.

Wilt u zo vriendelijk zijn en aan de gemeenteraad/coalitie van Waalwijk vragen waarom de 500 euro energietoeslag voor personen, die al 800 euro energietoeslag hebben gekregen, deze nu opnieuw moet worden aangevraagd?

Wanneer stopt de overtrokken bureaucratie en het wantrouwen van overheid instellingen en instituties naar de gewone Nederlandse burgers? Het lijkt wel of de Staat (ambtenaren, politici, bestuurders) achter het gaas van haar Niqaab met arglist en wantrouwen en overtrokken controles haar burgers blijft (ver)volgen. Toeslagen ellende, UWV ellende, SVB ellende, enz.
 
Er was eens een baron van Haerslede die schreef dat de Nederlandse Staat een schoft was met een hoge hoed. Nee niet de Nederlandse Staat, maar er zijn wel veel, heel veel hoge hoeden binnen de ambtelijke, politieke en bestuurlijke instellingen en instituties. Leest u mijn columns Utopie, Illusie, De Berusting en Milieu op http://www.sdnl.nl/voorspelling1996.htm met hier ook waarom de zorg onbetaalbaar is geworden in Nederland en onze brief aan Wim Kok uit 1996 over het Nederlandse aardgas.
 
M.v.g. Paul Quekel.
 
CC genoemd
BCC politici, redacteuren, journalisten, hoogleraren e.a.