Stille staatsgrepen

Het lijkt erop dat we met een reeks onvervalste staatsgrepen te maken hebben. In de VS blijken sociale media heimelijk te hebben samengewerkt met de democraten, waarna er een opmerkelijke uitslag uit de stembussen kwam. In Nederland is de ME zich aan het herbewapenen; ook al zo’n veeg teken.

Het zijn opmerkelijke tijden waarin de crisissen elkaar in hoog tempo afwisselen. De wereld was al een tijdje aan het vergaan volgens de zieners. Op 14 oktober 2008 bijvoorbeeld, bracht de voormalig Amerikaanse vicepresident en klimaatactivist Al Gore een bezoek aan Nederland. Hij sprak in Aalsmeer en tijdens zijn lezing beweerde Al Gore dat “de havenkade van Katwijk vóór 2015 geheel onder het niveau de zeespiegel zal liggen”. Het is inmiddels 2022, Katwijk heeft nergens last van en zelfs het Normaal Amsterdams Peil (NAP) is niet noemenswaardig aangepast sinds 1872; hooguit zijn de metingen wat gemoderniseerd. 14 jaar na de uitspraak van Gore hebben we dus tastbaar bewijs dat zijn verhalen van geen kant klopten.

Al Gore. Afb: Wikimedia

Al Gore stond in 2008 dus gewoon te liegen, maar dat heeft hemzelf geen windeieren gelegd: de man is immens rijk geworden van zijn doempreken. Al Gore zal ook geweten hebben dat hij stond te liegen, het volk stond te belazeren, maar hij werd nu eenmaal vorstelijk betaald voor zijn geraaskal en een beetje amateurtoneel kon geen kwaad voor de geldzak van inmiddels biljonair Gore. Toch blijft ook onze regering roepen dat het ‘vijf voor twaalf’ is met betrekking tot het milieu. Ook al vriest het morgen 25 graden, dan nog blijven de overheidsmedia ons volpompen met informatie dat de Aarde hevig opwarmt: onmiddellijke actie is geboden. Het vagevuur spat bijkans van de beeldschermen. En ze weten dat ze liegen; allemaal.

Enerzijds zou je denken dat het enkel om geld gaat, zoals in het geval van Gore. Minister Jetten bijvoorbeeld, nam een maatregel waar de grote energiebedrijven in luttele maanden tijd veel geld kunnen binnenharken, rechtstreeks vanuit de schatkist. Hij stelde een prijsplafond voor gas en elektriciteit in en garandeerde de energiebedrijven het verschil tussen hun verkoopprijs en het ‘plafond’ te zullen vergoeden (met belastinggeld). Wat iedereen (behalve Minister Jetten?) kon voorspellen, gebeurde ook onmiddellijk: de energiebedrijven verhoogden de consumentenprijzen nagenoeg meteen met 40% en lachen zich momenteel een kriek. Gratis geld, zó vanuit de schatkist in de diepe zakken van beleggers en directies, die nu al dromen van megabonussen. Pieter Omtzigt vroeg de Minister of hij één Europees land kon noemen waar zulke exorbitante prijzen voor gas en elektriciteit worden gehanteerd door de energiemaatschappijen; de Minister had ogenschijnlijk geen antwoord, maar weet het natuurlijk heel goed.

Geld en macht

Maar wat wordt onze minister daar nu zelf financieel beter van? Op de korte termijn nog niets en bovendien heeft een minister ook nog een ander doel voor ogen: macht. Macht die langer duurt dan een vluchtige termijn van een ministerspost. De Minister van Klimaat en Energie blijft alleen minister als hij doet wat hem wordt opgedragen. En ook heel precies, anders gaat hij de vergetelheid op een roemloze manier in. Grote, internationaal opererende conglomeraten, hebben met directies en aandeelhouders (Soros, Gates, et. al.) een flinke vinger in de politieke pap. Door middel van sponsoring van politieke partijen en door fraaie banen in het vooruitzicht te stellen, winden zij de politiek moeiteloos om hun vingers. Wie niet wil, gaat eraan: zie Fortuyn en bekijk de carrières van zijn tegenstanders. Mede om die reden houdt Omtzigt zich nog behoorlijk gedeisd. Zou hij daadwerkelijk een partij opzetten, dan blaast hij een flink deel van het huidige establishment omver en dat is gevaarlijk, levensgevaarlijk. Eerst dat probleem zien op te lossen en dan maar zien hoe het verder gaat. Wij, de toeschouwers, zullen nu en straks niet zien hoe het achter de gordijnen en in de achterkamertjes toegaat.

In de VS is bewezen dat het spel om de knikkers ver gaat; heel ver. De familie Biden was door de geldzucht uitermate goed chantabel. Grote bedrijven zoals Google, Apple en hun sociale media, bepaalden welke informatie de Amerikaanse kiezer te zien kreeg en dirigeerden vrijwel alle donaties in de richting van de Democraten. Die schoven ‘sleepy Joe’ naar voren omdat ze daar het minste last van hadden en bovendien was/is hij zo chantabel als de neten, dankzij zijn zoon Hunter. “Als jij niet dit doet dan… Daar tekenen mr. President.” Kortom: de Amerikanen kregen waarschijnlijk niet de president die een meerderheid graag op die post zag. Ook in ons land en de rest van Europa waait eenzelfde wind. We stemmen op een ‘partijprogramma’, maar krijgen uiteindelijk een ‘regeerakkoord’ waar alle mooie voornemens zijn uitgesloopt. De regering moet weg vanwege een ongekend onrecht jegens een groot deel van de bevolking, maar komt in dezelfde samenstelling weer terug. Zelfs de meer dan 2000 ontvoerde kinderen zijn nog niet bij hun ouders terug.

Tribunalen

Het woord ’tribunalen’ is in onze beide Kamers van de Staten Generaal tot een verboden woord verklaard. Dat is omdat het door de verkeerde partij in het vooruitzicht werd gesteld. Daarom is ‘democratisch’ besloten dat het ongecensureerde spreekrecht in beide Kamers prominent in de prullenbak resideert. Niemand sprak het tegen, zelfs de ‘staatkundig’ gereformeerde splinter niet, dus is het goed? Denkelijk niet; we zijn alleen normaal gaan vinden wat eigenlijk abnormaal is. En dat, terwijl de Koning ons nog zó op het hart drukte dat vooral niet te doen.

In Europa waait de wind ineens anders. Opperkoningin Von der Leyen, erkend fraudeur en door niemand gekozen, stelde de Russen een tribunaal in het vooruitzicht. Prima: ik ben voor. Lapzwansen, moordenaars, anti-democraten en dictators moeten allemaal voor een tribunaal worden geleid en eerlijk worden berecht, zodat we kunnen veroordelen wat we al sinds Kaïn willen kunnen veroordelen. En menselijkerwijze ook moeten veroordelen.

We zullen Minister Jetten niet kunnen veroordelen voor een tribunaal. Ook niet na een extreem koude winter, waarmee het hele opwarmingsideaal van de groene politici alsnog als een kaartenhuis in elkaar dondert. Met een benepen stemmetje (alsof de anus zonder vaseline wordt geteisterd) zal hij verklaren dat hij niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de grillen van het klimaat, waar we nog te weinig van begrijpen om het goed te kunnen voorspellen. Dat hij zich gebaseerd heeft op de ‘deskundigen’.

Prima. Maar hij moet er dan ook van beschuldigd worden dat hij naar de verkeerde mensen luisterde en daarvan weet had. Dat die hem een worst voorhielden doet niet ter zake. Die kampbewaker van 17 jaar die in 1946 werd veroordeeld had er immers ook weet van dat het niet deugde wat hij deed.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Het enige wat ik kan zeggen/schrijven is dat de burger op een “ongelooflijke incompetente manier door de zieke elite «  wordt belazerd , zowel in Amerika als zeker in Nederland . En wat de burger daartegen kan doen is helemaal niets behalve bij verkiezingen niet meer op de coalitie partijen te stemmen . Maar…… nogmaals, de vriendjes politiek van Rutte CS heeft gezorgd dat een massa van mensen van Rutte afhankelijk zijn , en dan op hem stemmen . Zoals al eerder is opgemerkt is de overheid met 50.000 ambtenaren uitgebreid , terwijl de VVD vroeger in haar kiezers retoriek juist een kleinere overheid wenste . We zien dus hoe « «  onbetrouwbaar » » en vooral de graad van opportunisme bij de VVD is pathologisch van aard . De mentaal zieke elite is niet met haar taak bezig maar uitsluitend met het vergaren van macht en hun ter beschikking staande geldbuidel vol belastinggelden . En , zoals de heer Nijhof uitstekend doorzet dat geldzucht ook bij Biden in Amerika een pathologisch karakter heeft en en chantabel was . Ook hierbij is de burger buiten schot en de machteloosheid zich vertaalde in sociaal-pathologische uitwassen . Immers , De bestorming van het «  Witte Huis « «  was een uiting van pure machteloosheid van de burger die doodziek wordt van de graaiende elite . En , de boeren in Nederland worden massaal in hun bestaan bedreigd en bij een demonstratie gewoon in elkaar geknuppeld door de ME . Immers de herbewapening van de ME is een veeg teken , aldus de heer Nijhoffs , en ook dat heeft hij goed doorzien. Want , men verwacht meer demonstraties en dus moet keihard bestreden worden in opdracht van de zieke elite . Sommige maatregelen van de huidige bende is zeker te vergelijken met de jaren 1930-1933 in Duitsland waar ook toen een psychopaat aan de nacht was .