De man van Ramallah

Vandaag twitterde de man die beweert weinig op Twitter te zijn en veel berichten er gewoon af te jassen (hij leest ze dus wel en als de inhoud hem niet bevalt dan weg) het volgende bericht:

This evening I had a good meeting with President Abbas. We discussed the concerning situation in the West Bank. I stressed that NL will continue its efforts for a two-state solution and for an improvement of the situation in the Palestinian Territories.

Breed grijnzend staat de man de hand van een oudere grijze man te schudden. Een man die in zijn prime (af) studeerde in Moskou, de Holocaust bagatelliseerde (geen 6 miljoen maar hooguit 890.000 zo pende hij in zijn proefschrift over geheime relaties tussen Nazi’s en Zionisten), bij de oprichting van Al Fatah topfunctionarissen binnenhaalde en uiteindelijk de tweede man naast Yasser Arafat werd. Vermoedelijk een goede vriend van meneer Kaag.

De grijsaard is de leider van Harakat Muqawama Islamiya) (Hamas). Deze stevige antisemitische beweging roept op om de Jihad te voeren tegen kafirs en afvallige moslims, de enige democratische staat in het Midden-Oosten op allerlei manieren te bestrijden en te vernietigen en het vertikt om aan een onderhandelingstafel te gaan zitten voor een vredesakkoord. De leider van een beweging die wereldwijd als een terroristische beweging wordt beschouwd maar niet is opgenomen in de VN terroristenlijst. Aan die beweging geeft – zo schijnt het – de grijze bejaarde met de naam Abbas leiding.

Abbas als leider van een terroristisch georiënteerde organisatie, is te beschouwen als een terrorist die zich van legale en vooral illegale instrumenten bedient om zijn persoonlijke doelen en die van Hamas te realiseren. De bevolking op de door Rutte bewierookte Westbank leeft in bittere armoede en kan zich slechts staande houden met steun van buitenaf. Abbas roomt het gros van de ontwikkelings- en sponsorgelden voor eigen gewin af (schattingen van zijn rijkdom variëren van M$ 100-M$ 450) en laat zich aan de ellende van “zijn volk” niets gelegen liggen. Applaus van de Nederlandse Minister-president.

Behalve dat hij het blijkbaar prima vindt dat de doorsnee burger op de Westbank in diepe armoede zijn levensdagen moet slijten, misbruikt hij die ook als schild voor raketaanvallen op Israëlische steden en nederzettingen. Wapenopstellingen en terroristische hoofdkwartieren staan, resp. zijn gevestigd in woonwijken. Bovendien spant hij zich in om hele tunnelcomplexen richting Egypte aan te laten leggen voor het smokkelen van wapens naar de Westbank. Onder het Bosnische motto “ellende verkoopt” misbruikt hij die levensomstandigheden om nog meer geld uit vooral Westerse beurzen te kloppen en in zijn eigen zakken en die van zijn inner circle te doen vloeien. Applaus van de Nederlandse Minister-president.

Qatar, die met omkoping en chantagepraktijken erin geslaagd is om het WK 2022 binnen te slepen en moderne slavernij uitbuit voor de bouw van stadions en infrastructuur, is de belangrijkste sponsor van Hamas. Tot nu toe hebben ze Hamas een luttel bedrag van € 1,5 miljard toegeschoven. Iran en Turkije zijn andere enthousiaste sponsoren van het Hamas terrorisme en in hun spoor volgt een aantal Europese staten, staat en niet-staat instanties en structuren dat onder de mom van ontwikkelingssamenwerking, het terrorisme ondersteunt. Van Iran, maar ook van Qatar en in mindere mate Turkije is dat niet verrassend, maar van Duitsland, Nederland? Niettemin; applaus van de Nederlandse Minister-president

Gelet op die warme handdruk en het amicale gedrag had de Nederlandse bewindsman natuurlijk geen herinnering aan de achtergrond van deze oudere heer. Zijn Twitterbericht benadrukt dat hij een goed gesprek heeft gehad. Onduidelijk wat de omstander onder dat ‘goed’ moet verstaan, omdat de norm ontbreekt. Waarover zouden de twee dan hebben gesproken: (nog meer) geld, steun voor het twee staten alternatief, verbeteren van de levensomstandigheden van de bevolking op de Westbank? Weet de man uit Nederland het zelf nog wel? Op de agenda stonden waarschijnlijk niet de Holocaust uitspraak, de intensivering van het antisemitisme en het terrorisme vanaf de Westbank. Ook het afromen van sponsorgelden en opbrengsten uit ‘ontwikkelingssamenwerking’ zal niet zijn besproken in het amicale tête-à-tête samenzijn.

De man uit het Haagse Torentje wekt de indruk de verachtelijke antisemitische visie, terroristische maatregelen en het corrupte gedrag van deze verlichte despoot te delen. Hij schudt de hand van een gematigde Holocaustontkenner die gretig sponsor – en ontwikkelingsgelden in de eigen zak schuift, het antisemitisme koestert, jongeren ophitst om een Intefada te voeren, opdracht geeft aan zelfbommers om zoveel mogelijk kafirs over de kling te jagen en een volk in armoede laat leven.

In feite doet Rutte hetzelfde in Nederland: slachtoffers maken, mensen in armoede storten, grondrechten van de mens en Grondwet schendende methoden en instrumenten gebruiken om vooral het leven van de zwakkeren in de Nederlandse samenleving te kunnen begrenzen. Hetzelfde met andere middelen. Blijkbaar wil de Nederlandse Minister-president zich aan de Arabische wereld presenteren als de Abbas van de Lage Landen. Helaas heeft het gros van die Arabische landen zich allang afgewend van die geldzuigende grijsaard.

Bewindslieden die het woord respect veel te snel in de mond nemen en herhaaldelijk bewijzen dat het voor hen zelf een term zonder inhoud is. De een omarmt een terroristen leider warm, de ander buigt deemoedig het hoofd voor een andere terroristenleider, die demonstraties tegen het dragen van die hoofddoek zonder enige compassie neerknuppelt en de derde gelooft de sprookjes van een corrupte politicus zonder enig morren. Dat is het morele kompas van Nederland die anderen veroordelen voor een andere mening en geen verantwoording willen dragen voor het leed wat ze de zwakkeren van de Nederlandse samenleving hebben aangedaan.

Overigens: wat deed hij eigenlijk in Ramallah?


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joost Visser
1 jaar geleden

Ik zou me rot schamen om handen te schudden met neonazies, antisemitisten en terroristen. Rutte heeft er geen probleem mee. Daarom zal ik waarschijnlijk niet in de politiek zitten. Heb moraal en ben bovengemiddeld intelligent.

mgjb
1 jaar geleden

Bull’s eye!
Daar zit nu al de 3e of 4e generatie palestijnen. Door te weigeren een oplossing te vinden blijven ze allemaal ‘vluchtelingen’ en in leven gehouden door grote geldstromen van de UN. Goed verdienmodel voor de terroristische elite daar.
Het schoothondje van Kaag is daar met een boodschap van haar heengestuurd maar daar heeft hij inmiddels geen herinnering aan.

Maurits Campert
1 jaar geleden

Weer eens heel mooi verwoord Charlef.