Complottheorieën

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde maandag j.l. voor extremisten die met complottheorieën het vertrouwen in de democratische rechtsorde ondermijnen. Dat staat in het jongste ‘Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland’, een rapport dat eveneens maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Er tekent zich een beweging af die wordt gekenmerkt door “diepe vijandigheid, fanatisme en fantasieën van gewelddadige eigenrichting”, schrijft de NCTV. “In deze groep wordt het idee verspreid dat in Nederland een elite aan de macht is die het volk wil onderdrukken. Daartegen is volgens de complotdenkers verzet nodig en uiteindelijk zou de elite zich moeten verantwoorden voor tribunalen.”

Dat laatste kan kloppen; samen met Sid Lukkassen schreef ik het boek ‘De Afrekening‘ waarin wordt beschreven hoe Nederland bezwijkt onder uitheemse maatschappijopvattingen die ruimte krijgen door falend en misleidend bestuur van een ‘ons-kent-ons’ elite. Die elites zijn met democratische middelen niet meer te stoppen omdat ze er steeds beter in slagen de bevolking te manipuleren en zonodig ‘onverklaarbare’ successen boeken in verkiezingen. Het boek eindigt met een tribunaal, omdat de wetten die door de elites werden vervaardigd zo bleken geconstrueerd dat veroordelingen op basis van die wetten vrijwel is uitgesloten. Dat is overigens in ons land allang het geval: er zijn inmiddels zoveel mensen verantwoordelijk dat uiteindelijk niemand meer verantwoordelijk kan worden gehouden.

Wij kwamen tot die plot na het zien van de toespraak van hoofdaanklager Robert Jackson bij aanvang van de Neurenberger Tribunalen. De klachten aan het adres van de nazileiders en het ander tuig wat bij die club hoorde, waren vooral gebaseerd op vier kernpunten;

  • Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen om Duitsland te ontdoen van zoveel mogelijk democratische rechten en menselijke grondrechten;
  • Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen Europees grondgebied op eenzelfde wijze te helpen onderdrukken;
  • Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen het eigen en Europees gebied te ontdoen van meerdere rassen;
  • Het verlenen van medewerking, onverminderd het dwangmatige karakter, aan de uitvoering van aldus tot stand gekomen beleid en/of dienstbaarheid aan dergelijke (criminele) machthebbers.

De eerste drie punten waren natuurlijk gericht tegen de kopstukken van het nazi-theater en de laatste tegen de medewerkers, zoals ambtenaren, journalisten en militairen. Omdat de Duitse wetten destijds zo waren opgesteld dat de nazi’s er altijd mee weg konden komen, werd dus besloten tot een eerste internationaal tribunaal zoals die tegenwoordig heel gebruikelijk zijn, zoals het Joegoslaviëtribunaal en het Rwandatribunaal. Je kunt inbrekers immers niet veroordelen aan de hand van hun eigen wetten.

(Tekst gaat verder onder onze oproep)

Een oproep van de redactie: wij zijn voor onze betalingsverplichtingen afhankelijk van donaties van onze lezers of reclame. Maar reclame maken betekent ook onafhankelijkheid inleveren en daar passen we voor. Bovendien: het midden- en kleinbedrijf is al bijna uitgeroeid. Vandaar deze oproep aan onze lezers: steunt u ons s.v.p. met een kleine donatie en als het uitkomt een wat grotere. Er blijft nergens geld aan de strijkstok hangen en u maakt uw donatie rechtstreeks aan ons over: zie de bankgegevens onderaan deze pagina. Uw donaties worden gebruikt voor het hosten van onze website en abonnementen voor informatievergaring.

Redenerend zoals NCTV Pieter-Jaap Aalbersberg doet, zou het er dus op neer kunnen komen dat Lukkassen en ik een stelletje ‘complotdenkers’ zijn, dus wij zien de arrestatieteams met belangstelling tegemoet. Voor het zover is kan Aalbersberg misschien nog even uitleggen waarom toenmalig minister van VWS (Hugo de Jonge) aan RIVM-chef Van Dissel heeft opgedragen om de berichtgeving omtrent corona aan te passen:

En ook waarom de Nederlandse soevereiniteit wordt overgedragen aan de EU, terwijl de Nederlandse burgers zich in (toen nog toegestane) referenda hebben uitgesproken tegen verdere politieke invloed van het Brusselse ambtenarenleger.

Het denkbeeld dat dergelijk politiek handelen sterke overeenkomsten toont met het handelen van potentaten op jacht naar macht, is beslist geen complot. Het zijn feiten die dagelijks in nieuwsberichten tot ons komen, ondermeer van de staatsjournalisten bij de NOS. Dat die berichtgeving nogal eens strijdig is met eerdere berichten, is eenvoudig na te speuren op het internet, want in tegenstelling tot de politici heeft het internet een sterke actieve herinnering aan alle berichtgeving van de laatste twintig jaar.

Kortom: Aalbersberg kan dan wel vinden dat mensen die politieke opvattingen gewoon controleren op basis van de beschikbare data zich te buiten gaan aan complotdenken, maar dat is nonsens. Wij in ieder geval, doen daar niet aan mee.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koddebeier
1 jaar geleden

De grootst bedreiging van de democratie is het Kartel, hun handlangers, de EU, de WEF/WHO, de NAVO, en VS etc.

Tijl Uilenspiegel
1 jaar geleden

De grootste complottheorie is het klimaatalarmisme.

ronald.dunki
1 jaar geleden

In september ’21 heb ik al aandacht besteed aan de deerniswekkende heer
Aalbersberg, Sharia aficionado en kampioen van de politie-hoofddoekjes: https://sta-pal.nl/2021/09/pieter-jaap-en-hester-helden-in-de-war-on-terror

Dit was de sukkel die à raison van € 12.000 p.m. ene Fatima Elatik had ingehuurd als ‘programmadirecteur van het organisatie-ontwikkelprogramma Politie van iedereen’. “Fatima houdt me scherp”, zei de sukkel die zich ook al manifesteerde als de grote liefhebber van de Iftar onder het motto ‘verbinding’. En deze door de Sharia ingepakte terreurbestrijder pretendeert nu stad en land te moeten waarschuwen voor ‘extremisten die met complottheorieën het vertrouwen in de democratische rechtsorde ondermijnen’…

In Den Haag bestaat daar de wonderschone uitdrukking voor: ‘daar zakt je broek toch van af…?’

corfo
1 jaar geleden

Het vertrouwen in de zg. “democratische” rechtsorde wordt NIET ondermijnd door zg. complottheorieën maar door de leugens en ’t bedrog dat wij te verduren krijgen vanuit de zg. “regering”.
Deze man (Pieter-Jaap Aalbersberg) is een verlengstuk van de zg. “regering” en blèrt wat de overheid wenst. Deze ex politiecommissaris in Amsterdam waarschuwt voor rechts-extremisme terwijl bijv. de heer Fortuyn werd vermoord door een linkse rioolrat. Theo van Gogh werd vermoord door een aanhanger van ’t “geloof in vrede en tolerantie”, de islam, binnen-gejubeld door o.a. Rutte, Qut Quag en meer van die fraaie figuren.
Wat denkt zo’n azijnzeikerd als Aalbersberg toch wel wat hij is ? Een loopjongen van de “elite”: stomme vent !!!

Koddebeier
1 jaar geleden

Tegenwoordig wordt de waarheid al heel snel complottheorieën.